RCL en SSS delen de punten

De nieuwkomers in de Topklasse speelden op Sportpark De Bloemerd tegen elkaar. RCL immers de kampioen tegen SSS die glorieus in de nacompetitie promotie afdwong. Spannend was het wel onder de goede leiding van scheidsrechter Mankoe. Inzet voldoende maar van echt hoogstand topvoetbal geen sprake.

Rosalie Hoogerwerf opende al in de zevende minuut van het duel de score voor SSS. De ploeg van Michel Visser kreeg in die fase voldoende mogelijkheden de score te verdubbelen. Verzuimde daarin en de Racing kreeg mogelijkheden om de stand in balans te brengen. Maar weer die lat die tot twee maal toe spelbreker was.

Na de pauze een als herboren Leiderdorpse moleculaire eenheid die collectief op jacht ging naar de gelijkmaker. In de 48e minuut kopte Celine Klijn perfect in na een op maat hoekschop van Kirsten Kok. Daar bleef het bij. De meiden van Janet Griffioen hadden de winst naar zich toe kunnen trekken echter ook SSS was bijzonder gevaarlijk. Een juiste uitslag met een terechte puntendeling.


Ashley van Elswijk van SSS kreeg direct al de mogelijkheid de score te openen. Doelvrouw Cynthia Roeleveld van RCL greep goed in. Ook Demi van der Heiden kreeg een prima kans. Druk en eenrichtingsverkeer van de promovendus uit Klaaswaal. In de zevende minuut een vrije trap op de rand van de zestien voor het fysiek sterkere SSS.

Rosalie Hoogerwerf schoot het leer met een prachtige curve en uiterste precisie in de touwen en haar SSS op voorsprong.  Drie minuten later scoorde Ashley van Elswijk op een pass van Linda Kruithof. Dat feest ging niet door vanwege buitenspel.

RCL was duidelijke zoekende om de bakens te verzetten. SSS had immers de teugels strak in handen met een middenveld wat strooide met scherpe passes. Wel speldenprikken van de Racing van Romy Siera, Cerise Klijn, Drita Celaj en Wilan Gies Broesterhuizen. Maar die inzetten leverden niet het gewenste resultaat op voor de Leiderdorpsen.
Ook Dominique van Wensveen probeerde het van afstand maar sluitpost Agnita Nouwen greep goed in.

De ploeg uit Klaaswaal speelde duidelijk in een hogere versnelling en was de meest smaakmakende ploeg. Na het eerste kwartier kwam RCL beter in het spel en wilde de ploeg van coach Janet Griffioen het verloren terrein opnieuw gaan innemen. Door de druk van RCL kregen Ashley van Elswijk en Demi van der Heiden wel veel ruimte. In de 18e minuut een steekpasje van Anouk Bahnerth op de snelle Van Elwijk die op Cynthia Roeleveld stuitte.

Romy Riera had moeite met Rowena Ondaan en ook Drita Celaj was gewaagd aan haar directe opponent Nicoletta Geenen maar was een aantal keren er wel heel dichtbij. Gaandeweg voerde RCL de druk op. Een prima actie van Drita Celaj werd gepakt door sluitpost Agnita Nouwen en ook een slim wegdraaiende Wilan Gies Broesterhuizen zag haar inzet via de lat overgaan.


Levendige duels tussen aanvoerster Sabine Verheul en Ashley van Elswijk en in de 28e minuut opnieuw zo’n gevaarlijke vrije trap van Rosalie Hoogerwerf. Roeleveld ging languit en tikte het leer hoekschop.

Nog zo’n actie met nu Celine de Jong die de ruimte opzocht en Linda Kruithof had gewoon kunnen scoren. De Racing werd hiermee wel met de neus op de feiten gedrukt en flink wakker geschud. De ommekeer kwam met Drita Celaj en Sabine Verheul als aangevers voor Dominique van Wensveen, Kirsten Kok en Cerise Klijn. Scherpe hoekschoppen van Kisten Kok met inzetten van Cerise Klijn en Sabine Verheul echter Agnita Nouwen greep goed in. In de 37e opnieuw de pech voor Wilan Gies Broesterhuizen die nu buiten het bereik van Nouwen vol de lat raakte.


Na de thee een onstuimige Racing die nu niet als losse elementen de strijd wilde aangaan. SSS nu zoekende en de rollen volledig omgedraaid. Direct al uitstekende mogelijkheden voor Sabine Verheul en Drita Celaj om de stand een ander aanzien te geven. In de 48e minuut een hoekschop op rechts van Kirsten Kok die perfect door Cerise Klijn werd ingekopt. Een fraaie treffer en een juiste verhouding van het spelbeeld. De ploeg van Michel Visser kon geen kant meer op en de synergie ontbrak net als bij RCL in de eerste helft.


De Racing voerde de druk op en Drita Celaj, Dominique van Wensveen, Bo Tuinstra, Cerise Klijn, Samanta Stojanovic waren duidelijk de meerdere van Paulien Kraaijeveld, Anouk Bahnerth en Esra Matthijse. Het wachten was op de bevrijdende treffer van de Leiderdorpsen maar die viel niet. Ruimte nu wel voor SSS maar de voorwaartsen liepen ondoordacht zonder vorm van overleg in de fuik bij Susan Hoogenboom en Geke Maat.


De Racing viel in het laatste kwartier terug in oude patronen en SSS nam het roer weer in handen. Tot twee maal toe kwam Linda Kruithof een teenlengte tekort om het leer juist te raken. Doelvrouw Cynthia Roeleveld plukte een aantal hoekschoppen van Hoogerwerf uit de lucht en RCL kreeg in de allerlaatste minuut goede mogelijkheden met Samanta Stojanovic en Bo Tuinstra. Maar gescoord werd er niet.


Een juiste uitslag met een puntendeling in een spannend maar niet hoogstand duel. Voor SSS het eerste puntje in de Topklasse en dat hadden er wel drie mogen zijn volgens coach Michel Visser. Was van mening dat zijn voorwaartsen in de eerste helft meer afstand hadden moeten nemen. Daarmede had de strateeg uit Klaaswaal geen ongelijk. De opbouw, positiespel en vertrouwen de belangrijkste elementen voor de komende periode voor zijn meiden.


RCL coach Janet Griffioen was ook niet tevreden met het ene puntje. Liet wel in duidelijke bewoordingen naar voren komen niet gecharmeerd te zijn van de prestatie van haar meiden. ‘Het had gewoon winst moeten zijn als je ziet hoeveel mogelijkheden wij creëerden in de tweede helft. Daarbij komt nog dat het houtwerk voor ons een obsessie lijkt te worden’. Ook voor RCL is rust, geloof in eigen kunnen met collectief de schouders eronder bepalend voor de komende wedstrijden op het allerhoogste amateurniveau.

Meer beelden van RCL tegen SSS ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: