Tien doelpunten bij RCL tegen Saestum

Een afgetekende winst van het oppermachtige Saestum tegen RCL. Verlies van de promovendus op het eigen Sportpark De Bloemerd met 2-8 na een ruststand van 0-4. Een doelpuntenfestijn met hele fraaie doelpunten.
De seizoensopening van de Racing thuis in de Topklasse. Coach Janet Griffioen wordt geplaagd door de vele blessures maar de les van de meiden van Janneke Bijl kwam wel hard aan. Saestum overklaste RCL op alle fronten en van een echte strijd van geenszins sprake. Eenzijdig duel en de verdiende drie punten mee naar Zeist.
RCL - Saestum
RCL startte wel heel erg ongelukkig. In de tiende minuut een hoekschop van Simone van de Weerd die door doelvrouw Neeltje de Graaf verkeerd werd beoordeeld en in het eigen doel werd gewerkt. Vijf minuten later was het Jolet Lommen die via het lichaam van doelvrouw De Graaf de stand heel fraai verdubbelde.

Het team van aanvoerster Joniek Bonnes op rozen en RCL de draad kwijt. Na afloop vertelde Geke Maat dat de spirit op dat moment al uit de rood-witte brigade vloeide De kopjes gingen hangen en de motivatie ebde weg.

Het was de juiste conclusie van moeder Maat die wel aan de basis stond om in de 17e minuut de eerste aanvallende activiteit van de Racing in gang te brengen. Mooie en gevaarlijke aanval echter Drita Celaj schoot het leer rakelings over.

Ook voor doelvrouw Denise van Luijn de eerste actie om haar doel te verkleinen. Een korte opleving voor RCL maar de druk was van korte duur want in de 34e minuut schoot Moisa Verkuijl de 0-3 in de touwen. In de 42e minuut schoot diezelfde Verkuijl na een fraaie actie de 0-4 achter de Graaf in het net.

Na de thee in de 50e minuut veerde RCL op. Drita Celaj kreeg ruimte op rechts en de pass prima op de inkomende Romy Siera die eerst haar inzet door Van Luijn nog gestopt zag worden echter de terugspringende bal werd vol klasse over de doellijn gewerkt.

De eer in ieder geval gered maar Saestum was op alle fronten de betere ploeg. Twee minuten later schoot Simone van de Weerd het leer fenomenaal in de kruising en dat betekende dat de 1-5 op het scorebord prijkte. Het middenveld functioneerde bij de ploeg uit Zeist uitstekend en er werd via links en rechts de aanval gezocht.

RCL - SaestumMaar toch vielen er af en toe wat gaten en bijna profiteerde Dominique van Wensveen daarvan. Die niet geheel fitte schoot enkele centimeters over de deklat.
In de 62e minuut werd het zelfs 1-6 en opnieuw was de actieve Simone de Weerd de doelpuntenmaakster. Drita Celaj schoot in de 67e minuut de tweede treffer voor RCL achter Van Luijn. Goed vrijgespeeld tussen drie achtervolgsters en keurig afgerond.

Ook kreeg Samanta Stojanovic nog een mogelijkheid om de stand een ander aanzien te geven maar Joniek Bonnes besliste anders. De kansen en acties waren wel voor Saestum.
Een super actieve rol voor Suzanne Tullemans maar ook een paar uitstekende reddingen van Neeltje de Graaf.

De kansen natuurlijk voor Saestum die rijkelijk werden beloond. In de 80e minuut scoorde Suzanne Tullemans en die flikte dat drie minuten voor het laatste fluitsignaal nogmaals en bepaalde de eindstand op 2-8.

De eenheid prima op elkaar ingespeeld met een sterk middenveld die strooide met fraaie passes. De verdienste van Saestum en bij RCL blijft het blessureleed de ploeg achtervolgen. Nu liep de Racing op alle fronten volledig achter de feiten aan. Coach Janet Griffioen gaf na afloop wel aan dat over een paar maanden er andere tijden aanbreken.