ARC wipt Berkel II uit KNVB beker

Het tweede team van Berkel redde het niet tegen ARC uit Alphen aan den Rijn. Ondanks een goede eerste fase van Berkel was de rood-zwarte formatie de betere partij op Sportpark Het Hoge Land. Zowel combinerend als de evenwichtigheid die werd getoond. Het werd 0-3 na een ruststand van 0-1. Doelpunten op naam van Annemein Lukkien (twee maal) en Fallon Brands. ARC terecht door naar de volgende ronde in de KNVB beker.


Thuisploeg Berkel had de nodige aanpassingen vanwege blessures maar ook bij ARC waren er omzettingen. Langs de lijn naast Tiffany Graf ook Julia Samsom en Livinia Poku. Langdurig uitgeschakeld maar herstel weer in beeld.


Berkel opende met de mogelijkheid op links van Joëlle van Dorp. Daarnaast kregen ook Sabine Visser en Claire van Vliet kansen om een snelle openingstreffer te scoren. ARC was nog zoekende en kreeg een mogelijkheid in de achtste minuut via Fallon Brands. Eén minuut later was het Annemein Lukkien echter Berkel sluitpost Jennifer Gittling bood redding.


Berkel had het middenveld in handen met Lieke Siderius, Naomi Jonkman en Sabine Visser. Creëerde ook wat mogelijkheden. Regen en rukwinden werden getrotseerd in deze fase met een tweetal fraaie mogelijkheden voor Claire van Vliet.
ARC counterde prima met Fallon Brands en Annemein Lukkien. In de 19e minuut een hoekschop van Fallon Brands die door de goed inkomende Lisa Zijlstra werd ingeschoten. Maar Gittling stopte het leer vol overtuiging.

Drie minuten later vuurde Rianne Zwaan van zo’n 25 meter een projectiel af. Het leer spatte tegen de hoek van staander en lat uiteen. Deze actie was wel de ommekeer in het KNVB bekerduel nadat voor Berkel eerst Madelief Maasland de kans kreeg de score te openen. Haar inzet ging naast de verkeerde kant van de doelpaal over de achterlijn.

Het weer klaarde op en ARC nam de volledige regie van de wedstrijd in handen.
Lizzy van Capel en Lisa Zijlstra goed combinerend en een mogelijkheid maar weer zat daar Gittling tussen. Die stopte het leer maar kon niet voorkomen dat de bal voor de voeten kwam van Annemein Lukkien. Die scoorde in de 30e minuut heel fraai de eerste treffer van het duel in het voordeel van ARC.


ARC voerde de druk zienderogen op en het werd eenrichtingsverkeer. De beweeglijke Annemein Lukkien en Marloes van Strien kregen nog meer mogelijkheden en waren moeilijk in bedwang te houden. Berkel aanvoerster Eliza Hoekstra en Milou Hoefsloot konden de gaten bijkans niet meer dichtlopen.
Vlak voor de pauze nog een strakke voorzet van Lisa Zijlstra die door Fallon Brands goed werd ingekopt. Haar inzet viel ten prooi aan Jennifer Gittling.

Berkel probeerde het wel via Lieke Siderius in het begin van de tweede episode. In de 51e minuut opnieuw de mogelijkheid voor Annemein Lukkien maar ook deze werd niet omgezet in een doelpunt.
Dat gebeurde wel in de 55e minuut. Een hoekschop op rechts genomen door Fallon Brands werd prima als dropvolley ingeschoten door opnieuw Annemein Lukkien. ARC op een dik verdiende 0-2 voorsprong.

Het zou voor de thuisploeg nog erger worden alhoewel de spirit wel aanwezig bleef. Twee minuten later scoorde assist  specialiste Fallon Brands zelf de derde treffer voor de rood-zwarte ploeg uit Alphen aan den Rijn.
De wedstrijd beslist en zakte weg met een controlerende Racing die de teugels strak in handen had.

Kleine plaagstootjes van Berkel met wel twee fraaie acties van Madelief Maasland. Doelvrouw Romy Toebosch plukte de bal hoog in de lucht of onderschepte het leer bij een actie van Claire van Vliet en Milou Hoefsloot na een vrije trap van Eliza Hoekstra.

Aan de andere kant kreeg ook ARC een aantal fraaie mogelijkheden maar ook aan de kant een attente Jennifer Gittling. De grootste kans voor Marloes van Strien maar ook Kirsten Nijhof had kunnen scoren.
Ongelukkig moment in de laatste fase voor Jaimy Overes van ARC die met een enkelblessure gepaard met veel pijn het veld moest verlaten.


ARC volkomen terecht naar de volgende ronde in de strijd om de KNVB-beker. Komende zaterdag ontmoeten de beide kemphanen elkaar opnieuw. Dan voor de competitie. Berkel is nog steeds ongeslagen in de Tweede klasse B maar als de personele problemen toenemen kan het op Sportpark Zegersloot wel averij oplopen tegen dit soepel en beter spelend ARC. Berkel coach Ronald Lamens bleef ondanks de terechte uitschakeling in de beker heel positief voor komende zaterdag. ‘Nog een week de tijd om de blessures een kans te geven te helen’. Duidelijke taal van de strateeg. Over een week weten we meer.

Meer beelden ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: