Winst voor RCL bij WVC

De Weteringse Voetbal Combinatie zorgde niet voor een stunt om RCL in de strijd om de KNVB-beker te verslaan. Na een 1-2 stand bij rust werd het 2-3 in een aantrekkelijk en spannend duel. De thuisploeg kreeg op het fraaie Sportcomplex in Roelofarendsveen in de eerste helft voldoende mogelijkheden een bres te slaan. De Leiderdorpse Racing speelde technisch sterk en probeerde alle linies te benutten en dat lukte. In de tweede helft ging het erom spannen nadat WVC de stand in balans had gebracht. Echter de Racing uit Leiderdorp zette de zaken recht met een doelpunt zes minuten voor tijd gescoord door Ellis Oort.
sv WVC - vv RCL II
De eerste mogelijkheid voor RCL was uit een hoekschop. Een eerste kans voor de Leiderdorpse formatie die heel duidelijk het spel wilde gaan dicteren. De Weteringse Voetbal Combinatie kreeg grip op het spel en dat leverde in de tiende minuut een fraaie mogelijkheid op voor Mariska van Berkel die het leer langs de verkeerde kant van de paal schoot. Zeven minuten later probeerde aanvoerster Kelly van der Tang doelvrouw Cynthia Roeleveld te verschalken maar dat lukte niet.

sv WVC - vv RCL II

Leuk duel met ook voor RCL een prima mogelijkheid voor Jennifer Beharie. Maar dan toch weer zo’n snelle counter van WVC in de 23e minuut. Een lange bal van Ivarna Gurnakova op Mariska van Berkel en die maakte geen fout en scoorde de openingstreffer voor WVC.

sv WVC - vv RCL II

Open duel met mogelijkheden voor beide ploegen op het snelle kunstgras alhoewel het tempo niet erg hoog lag. Voor de ploeg van Patrick Kuipers verscheen plots Jennifer Beharie vrij voor open doel maar kreeg het leer niet achter Cindy Koolhaas. Aan de andere kant was het opnieuw Mariska van Berkel die ook weer een mogelijkheid kreeg de stand te verdubbelen maar ook de bal niet voorbij Cynthia Roeleveld kreeg.

sv WVC - vv RCL II

Na een half uur spel voerde de Leiderdorpsen de druk op. WVC had moeite de bal weg te werken en onder controle te houden. Een overtreding net buiten de zestien zou de gelijkmaker opleveren voor de Racing. Een schitterend genomen vrije trap werd door Ashley Pen met precisie langs de muur in het kruis geschoten. Beide aan elkaar gewaagde kemphanen op gelijke hoogte in een open strijd.

sv WVC - vv RCL II

Kelly van der Tang kreeg een prima mogelijkheid maar ook Esmee Schrama en Mariska van Berkel echter Cynthia Roeleveld greep keer op keer goed in. RCL bleef de druk opvoeren en dat leverde direct resultaat op want Susanne Hoogenboom schoot het leer in de 42e minuut met opvallende precisie achter Cindy Koolhaas in de touwen.

sv WVC - vv RCL II

In de tweede helft opnieuw de dreiging van de Racing voorwaartsen. Amber Chaudron mocht zomaar doorlopen maar haar inzet trof geen doel. Ook Jennifer Beharie met de kans. Beharie maakte tevens van de mogelijkheid gebruik de staander even liefdevol te gaan knuffelen. Daarnaast Kim Oostrom in de 51e minuut na een fraaie combinatie met Susanne Hoogenboom. Even later Ellis Oort die het van afstand probeerde echter doelvrouw Koolhaas pareerde die inzet.

sv WVC - vv RCL II

Maar de counters van de ploeg van Eric van der Krans waren scherp en snel. WVC wachtte heel geduldig het juiste moment af. In de 60e minuut opnieuw Mariska van Berkel die meters mocht maken maar geen doel trof. Tien minuten later onderschepte Cynthia Roeleveld een inzet maar WVC maakte van de ruimte dankbaar en listig gebruik.

sv WVC - vv RCL II

In de 71e minuut wel de mooiste aanval met op rechts opnieuw Van Berkel die op de paal schoot. Jolien Paulus kreeg het leer voor haar voeten en schoot voor een leeg doel naast. Vette pech maar de ploeg uit de gemeente Kaag en Braassem bleef de druk opvoeren en kreeg ook veel vrijheid. In de 77e minuut scoorde op aangeven van Mariska van Berkel Esmee Schrama en bracht de stand weer in balans. Loon naar werken voor dat moment.

sv WVC - vv RCL II

Dat voelde niet goed bij de Leiderdorpse Racing. Het heft en de regie werd weer in eigen hand genomen en de aanval gezocht. Mooie combinaties met een stukje baltechniek en opnieuw kansen voor de rood-witten.
In de 84e minuut opnieuw zo’n fraaie opzet van een combinatie met Susanne Hoogenboom en het was Ellis Oort die met veel klasse het puntje op de i plaatste door het leer hoog in de touwen te schieten. Onhoudbaar voor Koolhaas en wat waren de Racing speelsters blij. Een gevecht tegen zichzelf valt niet mee maar de ploeg creëerde in die laatste fase nog meer kansen. Een scherpe hoekschop van Amber Chaudron kopte Jennifer Beharie snoeihard over echter de stand bleef ongewijzigd.

sv WVC - vv RCL II

Winst voor RCL met 2-3 in een leuk aantrekkelijk duel waarbij de kansen wel eerlijk verdeeld waren. Voor WVC de opbouw van een zo goed als nieuw team die de glorie van weleer moet gaan borgen. Dat gaat lukken alleen trainingen en speelminuten zijn dan essentieel. De kansen waren er ook in dit bekerduel om de wedstrijd een andere uitslag te geven.
De Leiderdorpse Racing was technisch en individueel de betere ploeg. De linies sloten goed aan en de flexibele ploeg creëerde collectief mogelijkheden. Schitterende doelpunten, stuk voor stuk met uiterste precisie uitgevoerd. De kansen afwerken nog even een aandachtspunt maar vertrouwen in eigen kunnen het belangrijkst.

Monumentale ondersteuning
Meer beelden van WVC tegen RCL ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: