RCL moet meerdere erkennen in FC Rijnvogels

Op papier een interessant KNVB-bekerduel. Immers beide teams zitten duidelijk in de lift. RCL werd kampioen in de Hoofdklasse en komt uit in de Topklasse. FC Rijnvogels promoveerde naar de Hoofdklasse en kan zich weer nestelen in de subtop van het amateurvoetbal. Bij de Racing veel personele problemen en een bekerduel is strijd en die werd op Sportpark De Bloemerd geleverd. Het werd een overduidelijke les in effectiviteit want het fysiek sterke Rijnvogels won verdiend met 0-2. Beide doelpunten werden na rust gescoord en sluitpost Wendel van Riemsdijk uit Katwijk was onpasseerbaar.
vv RCL - FC Rijnvogels
De Leiderdorpse Racing opende sterk met Dominique van Wensveen. De ploeg creëerde in die openingsfase een aantal prima mogelijkheden om de score te openen. Echter de sterk acterende doelvrouw Wendel van Riemsdijk van de ploeg uit Katwijk greep keer op keer uitstekend in. Kirsten Kok, Bianca van der Meer en Drita Celaj waren er dichtbij maar het net werd niet gevonden.

vv RCL - FC Rijnvogels
Wel veel onderbrekingen en dat kwam het spel niet ten goede. Technisch was RCL vaardiger maar de fysieke kracht en het enthousiasme was duidelijk in het voordeel van de Katwijkse ploeg.

vv RCL - FC Rijnvogels

In de 47e minuut kwam tegen de spelverhouding in FC Rijnvogels op voorsprong via een doelpunt van Yara Haasnoot. Slechts een aantal uitvallen en dan scoren is wel een lesje in effectiviteit.

vv RCL - FC Rijnvogels

RCL pikte de draad weer op maar ondanks een aantal prima aanvallen werd niet gescoord. Wel schoot Kirsten Kok op de staander en had de rood witte ploeg geen greintje geluk.

vv RCL - FC Rijnvogels
Aan de andere kant scoorde Rijnvogels tien minuten voor het eindsignaal opnieuw. Tirza van Kromhout de doelpuntenmaakster die met een droge knal het verschil duidelijk maakte.

vv RCL - FC Rijnvogels

Een matige partij voetbal waarbij een sterk fysiek Rijnvogels RCL een lesje op het gebied van effectiviteit gaf. Wel een dik verdiende winst met een opvallende rol van doelvrouw Wendel van Riemsdijk van Rijnvogels die heel knap de nul hield.

Voor meer beelden van dit bekerduel klikt u hier.
Doelvrouwen

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: