Berkel efficiënt langs IJzendijke

Een spannend affiche tussen de Eerste klasser Berkel en Hoofdklasser IJzendijke. Om verder te bekeren moest Berkel de volle winst pakken. IJzendijke had aan een gelijkspel voldoende om door de gaan in de KNVB-beker. De ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen liet het beste spel zien alleen werden de mogelijkheden niet benut. En dat juist deed thuisploeg Berkel wel. Simpel ogend maar wel optimaal de kansen afmaken.
Berkel - IJzendijke

Berkel won met 5-2 na een 2-1 stand bij rust. Doelpunten van Sabrina Pocorni en Bianca Troost voor Berkel en Marjolein de Munck schoot voor IJzendijke de aansluitingstreffer in de touwen.
Na de pauze scoorde Rosanne Lammers de gelijkmaker voor IJzendijke. Aanvoerster Maud Kuipers werkte na een strakke voorzet van Sabrina Pocorni het leer in eigen doel. Lindy Hogedoorn schoot de vierde treffer in het doel voor Berkel en Sabrina Pocorni tekende voor het vijfde doelpunt voor Eerste Klasser Berkel.
Een lesje in effectiviteit en een verdiende overwinning voor Berkel met als beloning door in de KNVB-beker.
Berkel - IJzendijke
Aanhoudende regen op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland. Geen goede voorbode voor IJzendijke dat immers een aantal jaren geleden ook hun Waterloo vond bij Berkel. De geschiedenis zou zich dus zomaar kunnen herhalen met een strijdend Berkel die wel heel graag wilde winnen. Ook de strijd tussen een Eerste Klasser en een Hoofdklasser op een prima bespeelbaar kunstgrasveld waarop iedere speelster het koud had. Toch goed aantrekkelijk voetbal want de twee opponenten wilde wel degelijk voor de winst gaan alhoewel de Zeeuwse formatie aan een puntendeling voldoende had.

Berkel - IJzendijke

IJzendijke opende sterk met Carmen Foks op links en Kelly van Leeuwe op de rechterflank. De verdediging van Berkel onder aanvoering van Eliza Hoekstra pareerde opvallend professioneel alle aanvalsgolven. In de elfde minuut kwam Berkel op voorsprong. Een counter op de snelle en balvaardige Sabrina Pocorni die uit een moeilijke hoek de openingsgoal voor Berkel op haar naam liet zetten. 1-0 op het scorebord en de meiden uit het verre Zeeuws-Vlaanderen van slag.

Berkel - IJzendijke

Meer mogelijkheden kreeg Berkel die het spel in handen kreeg. Lindy Hogedoorn en Melanie den Dulk waren er dichtbij om de stand te verdubbelen. Dat gebeurde niet want de ploeg van Eric Vanhijfte en Piet de Braal kwam terug in de wedstrijd. Rosanne Lammers schoot in de 18e minuut net naast en uit een hoekschop van Kelly van Leeuwe kopte Maud Kuijpers loeihard rakelings over. Druk van IJzendijke en ruimte voor de meiden van Egmond Blinker en Johan van Aalst die optimaal profiteerde.

Berkel - IJzendijke

De pass van Anouk Angkotta en een schitterende halve omhaal van Bianca Troost die in de 31e minuut het leer hoog in de touwen schoot.
Twee minuten later het antwoord en de aansluitingstreffer voor IJzendijke. Marjolein de Munck kreeg het leer voor haar voeten en haalde snoeihard uit.

Berkel - IJzendijke

Kansen voor Kylie van de Velde en Maud Kuijpers echter Dominique van de Kerkhof hield het hoofd koel en bood keer op keer redding.
In de 47e minuut de verdienstelijke gelijkmaker voor IJzendijke. De stand weer in balans gebracht door Rosanne Lammers die de bal in de uiterste hoek schoot. Het spel verzorgder en mogelijkheden via opnieuw Rosanne Lammers, Carmen Foks en Kylie van de Velde.

Berkel - IJzendijke

Druk van de Zeeuwse ploeg met aan de andere kant snelle uitvallen van Faith Parto die een aantal keren het leer prima in de zestien deponeerde. Berkel weer aan zet in het levendige duel wat nog alle kanten uit kon gaan. In de 60e minuut een mooie combinatie met strakke voorzet van Sabrina Pocorni. Vlak voor de inkomende Bianca Troost werkte IJzendijke aanvoerster Maud Kuijpers het leer in eigen doel.

Berkel - IJzendijke

Berkel kreeg de smaak te pakken en kreeg steeds meer grip op het spel en bovendien ruimte. In de 67e minuut werkte Lindy Hogedoorn haar eigen afgeketste bal als een projectiel in het net. 4-2 de stand voor thuisploeg Berkel met de druk nu weer bij IJzendijke die kansen creëerde via Maud Kuijpers en Kelly van Leeuwe.

Berkel - IJzendijke

Maar het leer wilde maar niet over de doellijn. Ook Isabel Heinsbroek bood op de doellijn nog redding net als Demi Verlangen. In de 87e minuut bepaalde Sabrina Pocorni de eindstand op 5-2. Een vloeiende aanval met de pass van Lindy Hogedoorn op Sabrina Pocorni die listig van de geboden ruimte profiteerde en raak schoot.

Berkel - IJzendijke
Een verdiende winst voor Berkel dat efficiënt met de geboden mogelijkheden om wist te gaan. Doeltreffendheid van hoog kaliber en door in de KNVB-beker. IJzendijke speelde het spel verzorgder maar dan moeten de kansen wel benut worden. Daarentegen wel prima werk van de Berkel verdediging die elkaar perfect aanvulden. De competitie kan komend weekend een aanvang nemen.

Meer beelden van het bekerduel tussen Berkel en IJzendijke ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: