De bijzondere wereld van Marloes Smulders

Grafische ontwerpen, strak en duidelijk met de juiste boodschap. Tevens sterk in fotografie en schilderkunst. Kunst, jazeker want ook dat deel is duidelijk op het lijf geschreven van de nog jonge kunstenaar Marloes Smulders. De beleving in dit traject maximaal. Gaat helemaal op in de ontdekking van materie, objecten en achtergronden met een hoge dosis emotie. En dat juist met tegenstellingen die boeiend blijven om te ontdekken.
Bijzondere schilderwerken van Marloes Smulders
Ontdekking en ontplooiing van materie in de filosofie van Marloes. De raderen draaien bij haar op volle toeren en haar creatieve vindingrijkheid super aantrekkelijk met een fabelachtig of mystiek tintje om te zien. Het observeren en in je opnemen is al een feest. De vragen die het vervolgtraject oplevert is nog meer dan ‘charming’, zoals Marloes dat zelf aangeeft.

Zo maar een aantal oude bomen, althans zo lijkt het in eerste instantie wel degelijk. Het einde van hun bejaarde duurzame leven. Het zou het zomaar kunnen. De prangende vraag is of dat wel de juiste gedachte is.
In ieder geval zijn het geen bomen die voor de papierindustrie bestemd zijn. Daar hebben we immers naaldhout voor nodig en de vorm geeft wel aan dat niet te zijn. Een helder bruin met volle takken zonder bladeren waardoor de bloeiende kleine madeliefjes toch gevoed kunnen worden door de kracht van het licht.

Bijzondere schilderwerken van Marloes Smulders
Uiteraard de zon die met haar krachtige stralen in combinatie met het vocht in de bodem het leven bepalen.
Een holletje in een boom is ook al zo’n element die vragen oproept. Wat zou daar nu in of achter schuilgaan? Wellicht een vos die sluipend in de nacht zijn prooi opzoekt en onder de bomen in het maanlicht zich te goed gaat doen. Het zou zomaar kunnen gebeuren.
De fabelachtige cyclus van bomen met de natuur fraai in beeld gebracht met frisse eigentijdse kleuren. Het bosleven genaamd ‘Imagination and reality’ is door Marloes uitgevoerd met acrylverf op doek. Leuk formaat van 30 x 34 cm maar bovenal fabelachtig om te zien.

De Atlantische kust met de altijd in evenwicht zijnde gematigde temperaturen. De oceaan die de warmte meevoert met haar stromingen vanuit het zuiden naar onze gebieden. Zandstranden en kliffen die heel tastbaar de brute en ruige natuur zichtbaar maakt. Miljoenen jaren geleden ontstaan, echter daar staan wij te weinig bij stil.

Bijzondere schilderwerken van Marloes Smulders
Beukend met geweld worden de golven gebroken met de heerlijke schuimkoppen door algen ontstaan. Water ook zo’n ultiem onderdeel van ons leven.
Het fraaie schilderij van Marloes getiteld ‘Beach life’ is in acryl op doek vervaardigd. Het beeld op formaat 90 x 70 cm zou zomaar aan de kust van het Verenigd Koninkrijk vereeuwigd kunnen zijn. De oceaan getemd en de heerlijke zachte bries in evenwicht met de natuurlijke elementen. De wolken en de meeuwen spelen in de helder blauwe lucht en dat maakt het beeld compleet.

Het vervolg leest u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: