SSS wint ook bij RVVH en is Topklasser

SSS uit Klaaswaal is de nieuwe Topklasser. Op overtuigende wijze wonnen de meiden van Bram Franken met 2-3 van RVVH na een 0-2 stand bij rust. Het was het tweede duel in de strijd om promotie. In Klaaswaal zeggevierde de thuisploeg met 3-0 en het trouwe Ridderkerkse publiek verwachte een stunt van de meiden van Hercules. Dat bleef achterwege want na slechts negen minuten spel stond het 0-2. Twee stuk voor stuk wonderschone doelpunten van Ashley van Elswijk die veel ruimte kreeg.
RVVH - SSS. SSS Topklasser!
In de tweede helft scoorde Shayenne Ledes de aansluitingstreffer in de 47e minuut. Nog in diezelfde minuut was het de jeugdige Celine de Jong die de 1-3 scoorde. Vijf minuten later was het Lisanne van Gelder die alert reageerde en de stand op 2-3 bracht. Voldoende mogelijkheden voor RVVH maar het doel werd niet gevonden. SSS had de regie onder leiding van aanvoerster Mandy van der Heiden strak onder controle. Nam wat gas terug en speelde het spel beheerst uit.  SSS de nieuwe Topklasser en dat was dik en dik verdiend.

De eerste mogelijkheid in de eerste minuut voor Manuela Grootenboer voor de meiden van Nasser Abdalla. Die moesten wel het een en ander gaan recht zetten na het verlies in Klaaswaal.  Echter één minuut later was het wervelwind Ashley van Elswijk die ruimte kreeg en op snelheid iedereen voorbij liep. Scoorde op fantastische wijze en zette SSS op een riante voorsprong. Een stand waarbij RVVH nu vier maal moest scoren om langszij te komen.

In de negende minuut flikte Ashley van Elswijk het nog een keertje met een fraaie slalom. Knap uitgespeeld om opnieuw sluitpost Beau Suurland de gang naar het net te laten maken. Feest bij iedereen van SSS en Van Elswijk liep direct naar de bank toe om haar vreugde ook daar te delen.
De wedstrijd leek volledig beslist en het was in feite een herhaling van afgelopen week.

RVVH zette aarzelend de aanval in voor een beter resultaat en Celine Bruens schoot van afstand over. Meer druk volgde maar de overtuiging was niet aanwezig om het tij te doen keren. Aanvoerster Nikki de Roest, Esmeralda van den Heerik, Isabel Gulden en Alyssa Dijkstra met mogelijkheden echter Agnita Nouwen pareerde de aanvalen zoals van haar werd verwacht. Voor haar Esra Matthijse, Demi van der Heijden, Nicoletta Geenen, Jeanine van Dalen, Tamara Hollemans en natuurlijk Sandra van Tol die ook geen centimeter ruimte weggaf.

Aan de andere kant had Ashley van Elswijk opnieuw kunnen scoren maar dat lukte net niet. De meiden van halfgod Hercules deden er alles aan om voor een beter resultaat te strijden maar er was wel degelijk sprake van een verschil in beleving. SSS speelde daarentegen het spelletje als eenheid en bovendien met een duidelijk doel.

RVVH - SSS

Met Lisanne van Gelder in de ploeg moest RVVH de aanval gaan zoeken. Dat lukte in de 47e minuut met de aansluitingstreffer van Shayenne Ledes. Echter nog in diezelfde minuut scoorde de jeugdige Celine de Jong voor SSS. Die prikte het leer keurig achter Beau Suurland in het net en de marge weer op twee in dit duel.

RVVH - SSS. SSS is Topklasser!!

Vijf minuten later was het de slimme Lisanne van Gelder die alert reageerde nadat Agnita Nouwen haar eerste inzet nog wist te stoppen. De terugkaatsende bal werd gedegen in tweede instantie in het net geschoten door Van Gelder en de 2-3 prijkte op het scorebord.

RVVH - SSS

Ondanks de vele mogelijkheden die de thuisploeg creëerde werd de achterstand niet weggewerkt. Pressie voetbal van RVVH en Agnita Nouwen deed net als verleden week Vicky de Regt dat deed, heel knap werk onder de lat.
Opnieuw winst voor SSS die zich volkomen terecht Topklasser mag noemen. Won de tweestrijd tegen RVVH op overtuigende wijze.

De druiven zuur voor RVVH die na één seizoen in de Topklasse een stapje terug moet doen. Het scorend vermogen een punt van aandacht maar ook de eenheid en de beleving. En dat was juist bij SSS sprankelend aanwezig. Vertrouwen en een hechte groep meiden met een technische staf die vooraf een doel voor ogen hadden. Eenheid met de juiste instelling om komend seizoen te gaan vlammen in de Topklasse.