Berkel wint overtuigend van Barendrecht

Een sprankelende 3-0 overwinning voor Berkel tegen het tweede team van Barendrecht. Het resultaat in de nacompetitie voor handhaving in de Eerste Klasse. Berkel verloor een maand geleden nog met dezelfde cijfers in de KNVB bekerfinale nog kansloos van Barendrecht maar nu waren de rollen omgekeerd. Vol overtuiging en gedrevenheid werd de winst en het Eerste Klasserschap veilig gesteld. De eindstand was 3-0 na een 1-0 stand bij rust. Voor rust scoorde Bianca Troost en na de thee Lindy Hogedoorn en een fantastische vrije trap van Anouk Angkotta betekende de 3-0 winst. Berkel blijft en voor Barendrecht is er komende week nog een laatste strohalm om handhaving af te dwingen. De wedstrijd stond onder prima leiding van scheidsrechter Lindhout met zijn assistenten Kleinhamer en Van Valen.
cvv Berkel - bvv Barendrecht II

Spanning vooraf want de KNVB districtsbeker was dan wel voor Barendrecht, deze wedstrijd was van een ander kaliber. Inzet handhaving in de Eerste Klasse en de Barendrecht coaches Yannick Gosens en Jonara Bernardina kampte met veel blessureleed. Wel in de ploeg Arlette Almeida en Stephanie Valk. Bij Berkel met de coaches Nadia Roukes en Ronald Lamens wel de pionnen op de juiste plek en het vertrouwen met de bewustwording van het resultaat. Deze wedstrijd werd gespeeld op het fraaie complex van DSVP in Pijnacker.

De eerste activiteit in het duel was voor Barendrecht met Chanel Zimmerman en Arlette Almeida. Goed werk van Lisa Wijnen en sluitpost Jennifer Gittling. Aan de andere kant Bianca Troost die met Melanie den Dulk gevaarlijk waren. Barendrecht zette in die eerste fase druk en wilde hun slag slaan. Prima voetbal trouwens in een volledig open duel. Mogelijkheden voor Maly Breed, Shary Flaneur en Nadine Kooij maar de grootste mogelijkheid wel voor Stephanie Valk die plots geheel vrij voor Jennifer Gittling verscheen in de vijftiende minuut.

Gittlingverkleinde het doel en de inzet van Valk ging rakelings naast. Daar kwam Berkel goed weg en het spel golfde op en neer maar het was wel Barendrecht die de regie voerde.
Wel snelle uitvallen van Berkel met de stuwende opbouw van Kimberley Houwaart en Isabel Heinsbroek die Daphne Godee, Melanie den Dulk en Bianca Troost in de gelegenheid stelden. Maar Ramiëlla Ramos en sluitpost Daniëlla Hornes deden hun werk. Aan de andere kant prima ingrijpen van Whitney Morien en Jennifer Gittling die Stephanie Valk de kans ontnamen om te scoren en Berkel in de wedstrijd hield.

Het beeld kantelde na ruim 20 minuten spel en Berkel kreeg grip op het spel van Barendrecht. Beheerste nu het middenveld en creëerde mogelijkheden via Melanie den Dulk en een schot van Bianca Troost ging net voorlangs. In de 32e minuut een vrije trap van Anouk Angkotta die net naast werd geschoten. De pressie lag nu wel bij Berkel en die werd in de 34e minuut beloond. Een prima aanval via Melanie den Dulk die het leer in de voeten schoof van Bianca Troost.

De draaide knap weg van Fili Talman en schoot in de verste hoek het leer in de touwen.
Berkel op voorsprong maar het duel nog niet gespeeld. Barendrecht zocht de aanval met aanvoerster Annemiek Kruithof met schoten van afstand van Arlette Almeida, Fili Talman en Marjolein Kuiper echter zonder resultaat.

Berkel startte na de pauze direct aanvallend. In de 47e minuut viel het tweede doelpunt voor de meiden van Nadia Roukes en Ronald Lamens. De opbouw bij Anouk Angkotta en Melanie den Dulk met opnieuw Angkotta die het leer breed legde op de inkomende Lindy Hogedoorn die geen fout maakte en de 2-0 in de touwen schoot.
Een comfortabele voorsprong en de druk van Berkel werd prima ondersteund door de eensgezind functioneren van het middenveld. Kimberley Houwaart mocht op rechts vele meters maken en op links was het Daphne Godee. Verdedigend hield Barendrecht stand maar de druk was in handen van Berkel.

Wel snelle uitvallen door de ruimte die Barendrecht kreeg met een vrije trap van Marjolein Kuiper. In de 54e minuut opnieuw een actie van Stephanie Valk maar Jennifer Gittling greep opnieuw uitstekend in. Groeide duidelijk in de wedstrijd. Berkel bleef de controle houden en vocht voor iedere meter.
De aanval de beste verdediging met mogelijkheden voor Bianca Troost, Melanie den Dulk, Daphne Godee en Lindy Hogedoorn.

Aan de andere kant de redding op de doellijn van Chantal van Wijk na een inzet van Rachelle Ardon. Ook in de rebound lukte het Marjolein Kuiper niet het leer in het net te schieten voor de rood-witte ploeg van Yannick Gosens en Jonara Bernardina.

In de 83e minuut de vrije trap na een handsbal van Ramiëlla Ramos net buiten de zestien.
Anouk Angkotta volledig geconcentreerd met een verbeten gezicht achter de bal. Alle  emoties van een heel seizoen duidelijk zichtbaar op het gelaat met een wel grandioze ontlading. Het leer verdween als strak projectiel onhoudbaar in de touwen en Berkel op een 3-0 voorsprong.

De wedstrijd gespeeld en Berkel had nog verder kunnen uitlopen. Kreeg nog een paar mogelijkheden maar het net werd niet gevonden. Een dik verdiende overwinning met tranen van vreugde en Berkel blijft Eerste Klasser na een wel heel opvallend seizoen.
Barendrecht krijgt nogmaals een ontsnappingsmogelijkheid om zich ook te handhaven in de Eerste Klasse. Gezien het vertoonde spel zou dat niet meer dan juist zijn. Maar het scorend vermogen moet dan wel aanwezig zijn.