Berkel oppermachtig tegen Lugdunum

De trotste kampioen van de Derde Klasse B is het tweede team van Berkel. Op het sportcomplex van Meerburg in Zoeterwoude werd het allesbeslissende tussen de koplopers Berkel en Lugdunum afgewerkt. Nadat twee weken geleden Botlek zich uit de competitie terugtrok waren er voor de meiden van coach Ronald Lamens nog twee finales te gaan. Verleden week werd DWO aan de kant gezet om deze beslissingswedstrijd te spelen.
Berkel - Lugdunum

Berkel was oppermachtig op alle fronten en won overtuigd met 6-1. Heerlijk voetbalspel en een genot om naar te kijken op welke wijze het spelletje voetbal op technisch en tactisch niveau gespeeld kan worden. De eindstand had nog hoger kunnen uitvallen als de mogelijkheden in klink klare munt waren omgezet. Prima leiding van Richard van der Zee uit Den Haag die werd geassisteerd door Fred van Steenis en Hubert van Teylingen.

De eerste kans was voor Judith van Manen van Lugdunum met een vrije trap maar daarop volgend de snelle Sabine Visser voor Berkel op links. In de vierde minuut viel de eerste treffer. Goed werk van Michelle Arbman die het leer heel slim in de voeten speelde van de opkomende Nikki Spee die het leer hoog en ver in de doelmond plaatste. Natuurlijk de sluwe Silvia Boogaard die heel listig en bekwaam het leer naar de grond kopte. Daar had doelvrouw Marije Moene totaal niet op gerekend en het leer rolde langzaam de doellijn over.

Een vroege voorsprong voor Berkel en de druk op de Leidse vesting bleef aanhouden. Duidelijk de smaak te pakken en dat vol enthousiasme. Maureen Stel, Michelle Arbman en Sandra Welles speelden met de bal en de tegenstanders. In de negende minuut scoorde Berkel de tweede treffer van de middag. Een prachtig droge volley van Maureen Stel die ver buiten de zestien uit een moeilijke hoek het leer met een keurige swing over iedereen en alles heen direct in de touwen schoot. Wat een fantastisch  doelpunt was dat…..Twee nul voor de speelse draakjes van Ronald Lamens en het talrijk aanwezige publiek uit Lansingerland scandeerde al de tien!

Lugdunum probeerde het wel met een vrije trap van Sharon Bell, en mogelijkheden van Tess van Kooperen, Ellen Lohman en Reanne van Kleef echter doelvrouw Jennifer Gittling bood redding. In de 21e minuut een strakke pass van Michelle Arbman op Jonna Hulshof en die deed het net bollen. Schoot het leer steevast in het net en Berkel naar een dik verdiende 3-0 voorsprong.

Knap positiespel van Berkel die de regie op alle fronten in handen had. Geconcentreerd voetbal zonder enige vorm van nervositeit. Degelijk van kaliber om vervolgens met een hoge dosis enthousiasme elkaar de bal toe te schuiven.
Een overtreding van Anne Steeneveld in de zestien betekende geel en een strafschop die onberispelijk door Silvia Boogaard werd ingeschoten.

Berkel op 4-0 en het spel golfde op en neer. In de laatste minuut van de eerste helft de fraaie bewegingen van Silvia Boogaard op de vierkante meter. Een doelpunt leverde het niet op maar wel zichtbaar de technische mogelijkheden van deze kampioensploeg.

In de tweede helft opnieuw de druk van Berkel. Veel mogelijkheden voor de ploeg uit Lansingerland in het eenzijdige duel maar het leer wilde er niet in.

Pas in de 59e minuut de rappe Sabine Visser die met haar blonde weelderige lokken met souplesse haar tegenspeelsters de functie van een snelweg liet zien. Raasde voort en scoorde de vijfde treffer.

Zes minuten later werd de eer voor Lugdunum gered. Niet door Tess van Kooperen of Ellen Lohman maar via een tikkie terug van Demi de Boe die niet in de gaten had dat sluitpost Jennifer Gittling vlak achter haar stond. Het doelpunt telde wel maar de meiden van Berkel konden de lol er wel van inzien.
De eindstand werd bepaald door Michelle Arbman die in de 70e minuut venijnig en op snelheid uithaalde. Een schitterend doelpunt en de bekroning van een heel seizoen keihard werken.

Berkel II de perfecte kampioen met knap constructief voetbal die het gehele seizoen het aantrekkelijkste voetbal liet zien. Zelfs in wedstrijden die met verlies werden afgesloten. Want dat zijn de leermomenten.
Het voetbal van strateeg Ronald Lamens die met de juiste mix en een hoge dosis spelvreugde de kampioensvlag mag hijsen. De target in de pocket en wat beloofd dit allemaal voor de toekomst……