SteDoCo laat RCL billenknijpen

De Leiderdorpse Racing won met de hakken over de sloot bij SteDoCo. Voor de pauze verzuimde het nerveus ogende RCL verder afstand te nemen en bleef het op 0-2 via doelpunten van Riejette de Roo en Bianca van der Meer. Na de pauze de power play van de thuisploeg met mogelijkheden in voldoende mate. Alleen invalster Sanne Brand mocht sluitpost Joraline Wielders passeren. Die bood keer op keer redding in de spannende slotminuten.
SteDoCo - RCL

Prima atmosfeer op het fraaie Sportcomplex Groeneweg van SteDoCo in Hoornaar. De thuisploeg op dreef met een tweetal overwinningen op rij en die lijn wilde de meiden van Irma de Witte graag doorvoeren. Koploper RCL was zich ervan bewust dat deze altijd lastige klip omzeilt moest worden. Dat alles om het kampioenschap in de Hoofdklasse vrouwen binnen te slepen. Echter een hoge mate van nervositeit bij de speelsters van coach Janet Griffioen.

SteDoCo - RCL

De eerste actie van Birgit Bijleveld voor SteDoCo en de redding van sluitpost Joraline Wielders. Aan de andere kant Bianca van der Meer met een fraaie actie. In de zesde minuut kreeg Shirley Nederpel de kans de score te openen maar kreeg het leer niet geheel onder controle om sluitpost Sharon Schoonderbeek te verrassen.
SteDoCo sterk in de opbouw kreeg het middenveld onder controle met Esther Lakerveld, Melissa Reuser en Evy Bergmans. In de dertiende minuut een wel hele fraaie mogelijkheid voor Rosanne van der Werff.
RCL al vroeg onder druk en liet het initiatief aan de thuisploeg over. Het initiatief lag duidelijk bij de thuisploeg die druk zette op het Racing bolwerk. Opnieuw SteDoCo nu met Nienke Damen die de gelegenheid kreeg de score te openen. Even later was het Evy Bergmans met opnieuw Nienke Damen.

SteDoCo - RCL

Maar de Racing schakelde in de 20e minuut snel en efficiënt naar een hogere versnelling met degelijke kwaliteit. Romana Bernardon, Drita Celaj met de pass op de beweeglijke Bianca van der Meer op rechts, de actie en de sublieme pass op de inkomende Riejette de Roo die eerst het leer nog tegen Cindy Karsdorp aanschoot maar in de rebound maakte De Roo geen fout en scoorde het openingsdoelpunt voor de Racing.

SteDoCo - RCL

RCL dan wel op voorsprong maar SteDoCo schoot via Nienke Damen buiten het bereik van Joraline Wielders wel op de staander. Maar toch opnieuw de Racing die het de verdediging moeilijk maakte. Daar profiteerde Bianca van der Meer volledig van in de 25e minuut. De spits kreeg het leer via een klutsbal voor haar voeten en bedacht zich geen moment en schoot het leer onberispelijk vanaf 20 meter met een fraaie lob hoog in de touwen.
Twee minuten later had Shirley Nederpel de derde treffer kunnen score maar opnieuw kreeg de sluwe spits het leer niet onder controle.
De ploeg van Irma de Witte drong aan en toonde inzet echter RCL hield stand met Romana Bernardon, Susanne Hoogenboom, Cerise Klijn, Drita Celaj, Dominique van Wensveen en aanvoerster Sabine Verheul.
Met moeite, dat wel want in de 41e minuut een schot van Rosanne van der Werff die via de handen van Wielders en de dwarsligger over werd geschoten.

SteDoCo - RCL

In de tweede helft eenrichtingsverkeer met de aanvalsgolven van SteDoCo. Bijleveld, Lakerveld en Reuser hadden kunnen scoren echter Wielders bood iedere keer weer redding. Druk van de rood-zwarte ploeg maar geprofiteerd werd er niet ondanks de vele mogelijkheden. De Leiderdorpse Racing kwam er wel een aantal keren gevaarlijk uit maar de controle van het leer op het kunstgrasveld speelde parten.

SteDoCo - RCL

In de 56e minuut schoot Bianca van der Meer net over en een wel hele fraaie opzet via de rechtervleugel. Het slimme overstapje van Nederpel die Dominique van Wensveen in stelling bracht en had moeten afronden.
Twee minuten later de aanhoudende gevaarlijke hoekschoppen van SteDoCo maar het zo gewenst doelpunt viel niet.

SteDoCo - RCL

De snelle counter die volgde via Riejette de Roo bracht uiteindelijk Geke Maat in stelling die een leuke mogelijkheid kreeg.
In de 66e minuut opnieuw Shirley Nederpel maar kreeg het leer niet goed onder controle net als aan de andere kant Melissa Reuser en Esther Lakerveld.

SteDoCo - RCL

Dan toch eindelijke de verdienstelijke aansluitingstreffer. De geblesseerde Sanne Brand mocht invallen en het was direct haar eigen zo typerende kracht. Een loeiharde geplaatste uithaal en de aansluitingstreffer in de 81e minuut een feit.

SteDoCo - RCL

Voor RCL een uiterst spannend slot met een hoge dosis billenknijpen. Spannend en attractief want SteDoCo bleef voor de gelijkmaker gaan met powerplay voetbal. Joraline Wielders hield echter wel op onnavolgbare wijze wijze haar doel schoon en dat was zoals Wielders het na afloop verwoordde de verdienste van keeperstrainer Bert Siera.

SteDoCo - RCL
Na afloop een compliment van coach Janet Griffioen naar haar meiden om standvastig en eensgezind de drie punten zeker te stellen.
Spannend was het wel want SteDoCo kreeg te weinig met de tomeloze inzet alhoewel de Racing uit Leiderdorp technisch vaardiger was. Het benutten van mogelijkheden het gesprek van de week in Hoornaar maar dat gebeurde al vaker. Kansen creëren en maar niet scoren maar de ploeg staat nog niet geheel veilig.
‘Een dramatische generale, waarbij de tegenstander teveel ruimte kreeg op het middenveld’, aldus de winnende coach Griffioen die het gelijk wel aan haar zijde had. Alle pijlen zijn nu gericht op zaterdag wanneer de allesbeslissende wedstrijd tegen PEC Zwolle wordt gespeeld.

Meer beelden ziet u hier
De generale is altijd matig

RCL met moeite langs SteDoCo

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: