RCL verslaat PEC Zwolle

RCL won met 2-0 in een directe confrontatie van Jong PEC Zwolle. Een gelijkspel was voldoende maar winst het ultieme. En daar gingen de meiden van Janet Griffioen voor. En bovenal was niemand bij de Racing nerveus. Wel een gezonde dosis spanning met geconcentreerdheid bij de groep die er collectief een feestje van wilde maken. En dat gebeurde. De eerste tegen de tweede plek en in de tweede helft sloeg de Leiderdorpse Racing feilloos toe. Doelpunten van hoog niveau van Shirley Nederpel en Bianca van der Meer. Want die speelsters  bepaalden de schitterende ambiance die volgde.
RCL - PEC ZWOLLE
RCL startte scherp aan het duel. Een vrije trap van Kirsten Kok werd voorlangs geschoten. In de zesde minuut de eerste mogelijkheid voor de meiden uit Zwolle met een vrije trap van Lotte Morsink met een inzet van Maud Asbroek die net over de lat kopte. Een minuut later een prima mogelijkheid voor Shirley Nederpel en een uitstekende vrije trap van Dominique van Wensveen.

RCL - PEC ZWOLLE

Aan de andere kant waren Maud Asbroek en Marion Kappert gevaarlijk in het gelijk opgaande duel. Een fase waarin de Racing de touwtjes in hadden had maar dan toch de snelle uitvallen van de jonge Zwolse brigade van Sebastiaan Borgardijn. Francis Vliek, Amy Banarsie en Lauri Weijkamp snel maar de gaten werden vakbekwaam dichtgelopen door wisselend Romy Siera en Drita Celaj.

RCL - PEC ZWOLLE

In het tweede deel zette de Leiderdorpsen direct druk op de vesting van doelvrouw Tirsa Postma. Feller op de bal en een betere communicatie tussen de linies waardoor RCL de regie in handen nam. Snel het leer het werk laten doen op de slecht bespeelbare arena van Sportpark De Bloemerd. Bij Zwolle mocht Amy Barnarsie in de 51e nog een vrije trap nemen maar daarna was het RCL die voor dreiging zorgde. Het heft strak en solide in handen. Bianca van der Meer met een prima mogelijkheid gevolgd door een twijfelachtig buitenspelmoment van Shirley Nederpel. Het talrijke publiek die het veld omzoomde voelde dat het zou gaan gebeuren.

RCL - PEC ZWOLLE

Opportuun spel met druk en mogelijkheden. Een schot van afstand van Dominique van Wensveen zeilde rakelings buiten bereik van Tirsa Postma over de dwarsligger. De inmiddels befaamde as van de Racing aan de basis in de 62e minuut met Dominique van Wensveen, Kirsten Kok en Riejette de Roo. Niet links- of rechtsom er voorbij dus dacht onze hartendief aan een simpel ogend maar listig lobje. Een schitterende actie van Riejette de Roo die bijkans alle grassprieten op De Bloemerd al had verorberd.

RCL - PEC ZWOLLE

Het leer kwam met een fraaie curve precies op maat voor de voeten van de inkomende Shirley Nederpel die op prachtige wijze het leer onder controle kreeg en venijnig maar loeihard met rechts uithaalde en de verdiende 1-0 scoorde voor de Racing.
Na afloop vertelde Shirley Nederpel exact hoe je dat op snelheid doet. ‘Heel gewoon zo’, met haar rechter been iets omhoog getrokken en wijzend op haar pantoffel. Maar feit was wel dat het leer loeihard in de touwen verdween.

RCL - PEC ZWOLLE

RCL op voorsprong en de meiden van PEC Zwolle probeerden het nog wel maar het verschil in kracht en visie was op dat moment groot. RCL scherper met linies die in elkaar overliepen en posities die vlekkeloos werden overgenomen. Collectief werd strijd geleverd op alle fronten om de target van het seizoen binnen te halen. In de 65e minuut Riejette de Roo op Bianca van der Meer en bijna de tweede treffer van de middag.

RCL - PEC ZWOLLE

In de 72e minuut weer zo’n snelle aanval opgezet door Drita Celaj met de pass breed op Shirley Nederpel. Het leer volledig onder controle echter doelvrouw Postma gaf haar geen mogelijkheid direct de weg naar het doel in te slaan. Dan maar terug en net buiten de zestien werd Nederpel door Postma onderuit gehaald.
Een kaart zou zeker op zijn plaats zijn geweest. Dat beaamde scheidsrechter van der Luijt uit Leiden na afloop ook echter ‘het duel was niet van dien aard om dat te doen’, aldus de prima fluitende scheidsrechter. Het vervolg een vrije trap randje zestien. Bij het leer wie anders dan natuurlijk Bianca van der Meer.  En zo geschiedde met de aanloop in de 74e minuut met de explosie van pure energie uit haar linkervoet. Het leer krulde heerlijk laag in een fraaie curve en verdween buiten het bereik van Postma in de uiterste hoek van haar doel loeihard tegen de touwen.
RCL - PEC ZWOLLE

Bianca van der Meer dolblij uiteraard en met haar alle speelsters en technische staf maar bovenal niet te vergeten het vele publiek. Spontaan werden de fakkels ontstoken en de sfeer optimaal. In de laatste minuten kreeg Geke Maat nog een tweetal mogelijkheden. Iedereen in Leiderdorp en ver daarbuiten had haar een doelpunt graag gegund.

RCL - PEC ZWOLLE
Het laatste fluitsignaal en RCL de kersverse kampioen van de Hoofdklasse zaterdag. De champagne werd ontkurkt en het feest nam een aanvang. De speelsters en technische staf door het dolle heen. De ontlading was groot en dat was uiteraard te verwachten. Cerano Bakker van de KNVB was aanwezig om alle versierselen die bij zo’n prestigieuze titel horen uit te reiken. De oorkonde en de medailles voor alle speelsters en technische staf. Het feest nam een aanvang en in alle rust was coach Janet Griffioen zich nog steeds niet bewust dat de titel binnen was.
‘Er was geen spanning naar deze wedstrijd toe. Niet bij de speelsters en staf het was echt heel gemoedelijk en lekker ontspannen’, aldus de succesvolle coach van RCL die de ploeg weer naar het allerhoogste niveau heeft gebracht.

Meer beelden van het duel tussen RCL en PEC Zwolle ziet u hier
De Kampioensbeelden ziet u hier

Een vrije trap van Van der Meer
Het listige lobje van Rie

High Five

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: