Nerveus Berkel wint bij Charlois

Berkel maakte de kampioensaspiraties waar maar overtuigende niet. Natuurlijk de technisch begaafde ploeg tegen een hard werkend en strijdende thuisploeg.
Soms goed voetbal van de twee kemphanen en de drie punten voor de meiden van coach Ronald Lamens waren ook dik verdiend.
Charlois - Berkel
De doelpunten werden gescoord door Michelle Arbman voor de pauze. Na de thee scoorde Berkel opnieuw via Jonna Hulshof en Brenda Gangansingh schoot de aansluitingstreffer in de touwen. In de 76e minuut sloeg Berkel de deur definitief in het slot met een fraai doelpunt van opnieuw de listige Michelle Arbman.

‘Altijd moeilijk bij Charlois’, de woorden van coach Ronald Lamens vooraf. De strateeg zou toch het gelijk weer aan zijn zijde krijgen want cadeau krijgen was er in Rotterdam niet bij.
Bij collega Remco Outjes de rust en onbevangenheid. Is gestart met de nieuwe klus om met zijn staf Charlois op hoger niveau te brengen. ‘Dat gaat lukken maar de weg is nog lang’, aldus de enthousiaste coach die ook andere verenigingen van het succes liet proeven.

De enige speelster die klaarblijkelijk bij Berkel zich niets aantrok van de stand op de ranglijst was Michelle Arbman. Stond als een echte admiraal in de voorhoede de bakens uit te zetten. En dat direct al met bijna een doelpunt in de derde minuut. Aan de andere kant Desie van der Worm en aanvoerster Denise Zichem met de opbouw. Sabine Visser heerlijk op links na de scherpe pass van Demi de Boe gevolgd door een vliegend projectiel van zus Tara de Boe.
Berkel trachtte de bakens te verzetten maar de snelle counters van Charlois mochten er wel zijn. Carmen Barranco, Lesley-Ann Voll en Debora Amelo kregen wel degelijk een paar fraaie mogelijkheden.

Na een kwartier spel kregen de meiden van Ronald Lamens de wind in de zeilen. Jonna Hulshof, Michelle Arbman en Demi de Boe van afstand maar prima werk van doelvrouw Dominique Story die haar ploeg in de wedstrijd hield.
Prachtige bewegingen bij Sylvia Boogaard maar dat leverde nog steeds niet het zo gewenste effect op. In de 20e minuut een snelle uitval via Brenda Gangansingh maar aanvoerster Eliza Hoekstra liep vakbekwaam het gat dicht. Een hoekschop van Britt Bruinsma maar het leer werd prima onderschept door Milou Hoefsloot.
Berkel met de druk naar voren en ruimte voor Charlois maar het middenveld kwam steevast in handen van de meiden uit Lansingerland.

Een hoekschop van Sandra Welles werd in de 28e minuut scherp ingebracht en weggestopt door Dominique Story. Het leer voor de voeten van Jonna Hulshof met de pass op Silvia Boogaard die loeihard door Jacky Stewart in de zestien werd getorpedeerd. Strafschop de juiste beslissing en wie anders dan Sandra Welles achter het leer. De perfecte aanloop en prima inzet echter een heldhaftige redding van Dominique Story die het leer via haar vingertoppen via de lat voor de voeten zag komen van de alert reagerende Michelle Arbman die raak schoot voor Berkel.

Een last viel van de Berkel speelsters maar de ploeg liet zich terugzakken waardoor Denise Zichem en Debora Amelo mogelijkheden kregen. Prima keeperswerk van Jennifer Gittling met de passionele karaktervolle aanvallen van Charlois. In de allerlaatste minuut voor de pauze Silvia Boogaard die de voorsprong voor Berkel had kunnen verdubbelen.

De tweede helft startte matig maar wel Berkel met de aanvallende snode plannen. De eerste hoekschoppen leverden nog geen doelpunten op maar in de 51e minuut opnieuw die slimme Michelle Arbman met de crosspass op de inkomende Jonna Hulshof die op schitterende wijze het leer in de touwen schoot.

Berkel op een comfortabele 0-2 voorsprong echter het middenveld kwam wel in handen van de thuisploeg die alles op alles wilde zetten een beter resultaat te gaan behalen. Kansen met Britt Bruinsma, Noura Lahdili en Brenda Gangansingh.
In de 68e minuut scoorde Charlois de aansluitingstreffer. Britt Bruinsma de pass en Brenda Gangansingh verschalkte Jennifer Gittling met een prachtige dropvolley over de graaiende handen.

Een mooi doelpunt en Berkel weer helemaal bij de les. Creëerde mogelijkheden om van te watertanden met Sabine Visser, Silvia Boogaard, Sandra Welles en Michelle Arbman. In de 76e minuut werd de verdiende voorsprong verder uitvergroot naar 1-3. Silvia Boogaard met de actie en de sublieme pass op alweer die dekselse Michelle Arbman die het leer prachtig om Dominique Story heen krulde en scoorde.
De wedstrijd gespeeld en de ploeg van Lamens kreeg nog de nodige mogelijkheden. In de allerlaatste minuut nog een kans voor Eliza Hoekstra maar het leer wilde niet in het net. Wellicht komende zaterdag wel…….

Coach Remco Outjes van Charlois was tevreden met het spel van zijn ploeg. Berkel de ploeg die de winst verdiende, daar was geen twijfel over. Het eigen middenveld niet onder controle waarbij de linies elkaar niet lekker aanvulden.  Charlois duidelijk een ploeg in opbouw. Het echte resultaat moet komend jaar in klinkende munt worden omgezet. En dat gaat Remco Outjes met zijn staf fiksen.
Berkel op koers en navigerend onder de heldere beelden uit het omniversum. De nieuwe maan liet zich zien en de lastige klip Charlois werd in Rotterdam vakbekwaam omzeild. Geen groots voetbal maar wel de inzet bij de generale. Ronald Lamens was in zijn nopjes met het vertoonde spel van zijn meiden die de opdracht uitstekend uitvoerden. Wie zaait kan gaan oogsten was een uitspraak van de Griekse wiskundige en filosoof Pythagoras die ook de leer van de getallen harmonisch weergaf. De strateeg in zijn element met de nodige verbindingen en op naar de spanning van komende week.