Woubrugge op karakter langs Wassenaar

Woubrugge boekte een effectieve 3-1 overwinning tegen Wassenaar. Bij rust was de stand met 1-1 nog in evenwicht.  Wassenaar kwam op voorsprong via een prima doelpunt van Glenn Verburg maar Thom Buntsma bracht beide kemphanen weer op gelijke hoogte. Na de thee sloeg de thuisploeg doeltreffend toe. Snel en effectief werd Wassenaar via de vleugels opzij gezet. Bob van de Gein scoorde de 2-1 en in de 65e minuut liet Dennis Boer de 3-1 op het scorebord zetten. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar voor de controlerende thuisploeg.
Het was een dik verdiende overwinning voor het groen-witte team van coach Koos Disseldorp. Zijn mannen toonden in het tweede deel de juiste mentaliteit en stootkracht. Ook op tactisch gebied werd Wassenaar op het in slechte staat verkerende veld terecht gewezen. De wedstrijd was in vertrouwde handen van scheidsrechter Björn van den Eijnden uit Zoetermeer.
vv Woubrugge - sv Wassenaar
Wassenaar startte sterk met goed opbouwend spel. Mykola Volskyi mocht op rechts meters maken en de pass op Glenn Verburg zorgde voor het eerste gevaar. Thuisploeg Woubrugge reageerde met een inzet die net over de deklat werd gekopt. Het was aftasten in die beginfase met leuke duels tussen Shijie Hu en Joshua Hogervorst en beide aanvoerders Chris Verhoef met Ahmed Zambib. Woubrugge trachtte een doorbraak te creëren met Thomas Osthoff en Thom Buntsma echter Max Meijer en doelman Souhaib Benloued zaten daar goed tussen. Verdedigend had Wassenaar de zaken op orde en het spel golfde in snel tempo op en neer.

vv Woubrugge - sv Wassenaar

De nu in het geel rood gestoken ploeg van coach Herman Kooijenga kwam vanuit het versterkte middenveld beter in het spel en zette druk. Twee gevaarlijke hoekschoppen leverde niet het gewenste resultaat op en aan de andere kant bracht de snelle Marvin Kamping op rechts de bal voor het doel. Thomas Osthoff had nog niet de juiste controle om het leer in het doel te schieten.

vv Woubrugge - sv Wassenaar

In de 17e minuut een vrije trap voor Woubrugge rond de zestien maar Shijie Hu schoot de bal over. Spannend was het wel maar van goed voetbal in de arena van Sportpark Bateweg Noord was geen sprake. De groene grasmat was slecht van kwaliteit en dat zorgde voor werkvoetbal in plaats van technische hoogstaand voetbal.
In de 19e minuut kwam Wassenaar op voorsprong. Woubrugge verdediger Martijn van Luling moest zijn meerdere erkennen in de snelle en behendige Glenn Verburg die handig het leer ontfutselde en vrij baan kreeg. Omspeelde doelman Thomas Piket en scoorde de openingstreffer van de middag. Wassenaar niet onverdiend op voorsprong in die fase van de sportieve strijd.

vv Woubrugge - sv Wassenaar

De thuisploeg niet onder de indruk en zocht direct de aanval. Kansen voor Osthoff, Bunstma en Boer met scherpe hoekschoppen via Shijie Hu. De druk van de mannen van coach Koos Disseldorp werd steeds groter en de Wassenaar verdediging had alle zeilen nodig het tij te keren. Max Meijer, Jeroen van Eijk en Ricardo Over hadden hun handen vol en Meijer kon het leer nog net onderscheppen op een inzet van Shijie Hu. Druk werd groter en in de 26e minuut kwam de thuisploeg langszij. Een voorzet van Shijie Hu werd door Thomas Osthoff perfect in de touwen geschoten en de stand terecht in balans met de 1-1 op het fraaie scorebord.

vv Woubrugge - sv Wassenaar

Beide partijen bleven strijden een doorbraak te bewerkstelligen. Twee fraaie kansen voor Mykola Volskyi van Wassenaar en ook de lichtgeblesseerde Glenn Verburg was er nog een aantal keren dichtbij. Voor Woubrugge kregen Shijie Hu en Dennis Boer nog een aantal mogelijkheden maar de balans ook gezien het spelbeeld in evenwicht.

vv Woubrugge - sv Wassenaar

In de tweede helft de aanvallende aspiraties van Woubrugge die de druk zienderogen opvoerde. Wassenaar was daar niet tegen opgewassen en moest terug in eigen gelederen. De aanvalsgolven namen toe op de vesting van Benloued. Een inzet van Thomas Osthoff werd gekeerd maar er was geen houden meer aan. De slag werd op het middenveld gewonnen door een gretig en hard werkend Woubrugge die de winst snel zeker wilde stellen. In de 50e minuut leverde dat direct al resultaat op voor Woubrugge. Mark van der Kolk met de voorzet van links op de inkomende Bob van de Geijn. Die kopte het leer vakkundig achter doelman Souhaib Benloued in de touwen en een verdiende voorsprong voor de thuisploeg.

vv Woubrugge - sv Wassenaar

In feite was de wedstrijd gespeeld. Wassenaar maakte een aangeslagen indruk en kon tegen dit controlerende Woubrugge geen vuist maken. Die ploeg speelde het leer eenvoudig rond en was veel scherper in de duels. De wedstrijd zakte weg met de donkere wolken die de lucht grijs kleurden.

vv Woubrugge - sv Wassenaar

De regie in handen van Woubrugge met in de 65e minuut de definitieve nekslag voor Wassenaar. Marvin Kamping met een pass op Dennis Boer en de 3-1 een feit voor Woubrugge.
Woubrugge nam gas terug en Wassenaar kreeg wat kleine mogelijkheden iets terug te doen. Maar te afwachtend spel en niet bij de les liepen de aanvallen vast op het controlerende middenveld van de thuisploeg.

vv Woubrugge - sv Wassenaar

Aan de andere kant ruimte voor Shijie Hu die de lat terloops toucheerde en een schot tegen de staander van de ingevallen Mark Ras. Wassenaar kwam in de laatste minuten nog terug in het spel maar de beleving en het collectief strijden met de handen uit de mouwen liet de bezoekende partij over aan de thuisploeg. Woubrugge boekte een dik verdiende winst met 3-1 en in de stand op de ranglijst streeft het Wassenaar nu voorbij.

vv Woubrugge - sv Wassenaar
Woubrugge coach Koos Disseldorp was blij met het vertoonde spel. ‘Soms ontbreekt het echte karaktervolle spel maar nu in de tweede helft was het smullen van inzet en collectiviteit met gedegen werkvoetbal’, aldus de winnende coach.
Aanvoerder Chris Verhoef van Woubrugge was na afloop een tevreden man. Glunderde van oor tor oor met deze driepunter. Was van mening dat de ploeg zich knap herstelde na de achterstand. ‘De veerkracht aanwezig en de winst zeker gesteld’, aldus Verhoef.
Voor coach Herman Kooijenga van Wassenaar was het verlies van zijn brigade opnieuw een teleurstelling. ‘Wij begonnen goed maar konden het spelpatroon niet vasthouden’. Met name de linies sloten niet aan en de beleving van het gezamenlijk en eensgezind optreden was niet aanwezig. Een moeilijke periode breekt aan voor de groen-witte Wassenaarse ploeg.

Lees meer over Thomas, de Pupil van de Week met de vooruitziende blik
Meer beelden van het duel tussen Woubrugge en Wassenaar ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: