Berkel finalist KNVB-Districtsbeker

Spanning op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn. Het decor voor de halve finale van de KNVB Districtsbeker in West II tussen ARC en Berkel. Berkel trok aan langste eind en won met het kleinst mogelijke verschil met 0-1 na een 0-0 stand bij rust.  Geen goed voetbal maar de spanning vergoede veel. In de eerste helft startte Berkel goed maar liet zich de kaas van het brood eten door een beter spelend ARC. De Alphense Racing dicteerde zelfs de bekerstrijd en had met Berkel korte metten kunnen maken maar verzuimde te scoren. Pech, natuurlijk als de voorwaartsen meerdere keren staanders en lat raakten maar helaas voor de rood-zwarte brigade van Patrick van der Veer verdween de bal niet in de touwen.
sv ARC - cvv Berkel

In het tweede deel een vrije mogelijkheid voor Kirsten Hendriks van ARC die geen doel trof. Berkel nam daarna de regie in handen en was conditioneel de bovenliggende partij. Kansen voor Beau van Wijk, Isabel Heinsbroek maar ook die inzetten leverden niets op. In de 78e minuut een hele fraaie bal van Rachelle Koppers die van net buiten de zestien het leer op de binnenkant van de paal deed belanden. De graaiende handen van sluitpost Dorith Meurink met de voetbewegingen naar het leer van Laviania Poku deden vermoeden dat het leer volledig de doellijn was gepasseerd maar dat bleek toch niet het geval te zijn.

sv ARC - cvv Berkel
Deze discussie hield de gemoederen ook na afloop danig parten spelen maar voor invalster Daphne Godee was het feest want in de 83e minuut schoot ze het leer na een pass van Anouk Ankotta in de touwen.

Voor ARC een domper maar de ploeg verzuimde in de eerste helft afstand te nemen. De druiven smaakten wel heel erg zuur. En Berkel door het bekende oog maar wel in de finale van de KNVB-beker. De leiding van de wedstrijd was in goede handen van Sjef Hollenberg uit Rotterdam.

sv ARC - cvv Berkel
Bekervoetbal in optima forma tussen runner-up in de Tweede Klasse ARC en Eerste Klasser Berkel die in de gevarenzone verkeerd. Maar dat alles de poker play van de competitie terwijl een bekerduel een knock-out is. Niets kan vooraf worden uitgesloten en de bal nog steeds rond.

Berkel startte sterk met Beau van Wijk die Racing sluitpost Romy Toebosch direct gestrekt deed gaan. Hoekschoppen op rij van Sandra Welles op rechts en vanaf links bracht Bianca Troost het leer in de zestien. Gevaarlijke momenten echter de Alphense Racing onder aanvoering van Lisa Prins hield stand.
In de zevende minuut opnieuw Berkel met Tara de Boe, Beau van Wijk en Sandra Welles en creëerde mogelijkheden.

sv ARC - cvv Berkel

De ploeg van coach Michel Visser maakte het verschil en toonde creativiteit. 
Dat veranderde nadat Berkel aanvoerster Chantal van Wijk geblesseerd raakte. Eerst nog een behandeling maar het team raakte in onbalans en liet het middenveld voor wat het was. De Alphense Racing maakte daar wel dankbaar gebruik van en trok het initiatief naar zich toe. Marloes de Vos kreeg een eerste mogelijkheid om de weg naar de finale in te slaan echter sluitpost Dorith Meurink bood redding en deed dat meerdere keren.

sv ARC - cvv Berkel
Justine Jansen schoot net langs de verkeerde kant van de staander de bal over de achterlijn. Margo van Vliet met een fraaie actie leverde ook geen klinkklare munten op. ARC profiteerde van de omzettingen bij Berkel nadat Van Wijk het veld had verlaten. De Racing speelde prima en zette druk met de wind in de rug. Opnieuw Justine Jansen die met haar inzet de paal toucheerde en ook Lisa Zijlstra trof het aluminium. In de 30e minuut opnieuw Marloes de Vos die met Kim Stockmann aanvallend voor direct gevaar zorgde waar Berkel geen vat op kreeg. Ook een inzet van Lavinia Poku trof geen doel.

sv ARC - cvv Berkel

De powerplay van ARC was indrukwekkend met Rianne Zwaan die de kruising raakte. Het lukte maar niet om een doelpunt te scoren en opnieuw was de paal op een inzet Van Justine Jansen het onbegrijpelijke resultaat. Als in de 42e minuut Lavinia Poku met haar schot de lat toucheerde waren de toeschouwers het wel eens dat ARC ruim op voorsprong had moeten staan. Berkel kroop door het overbekende oog en Dorith Meurink had haar engeltje uit Lansigerland meegenomen. Ook dat was wel duidelijk.

sv ARC - cvv Berkel

De tweede helft met bij ARC Kirsten Hendriks in de gelederen die kreeg direct al een fraaie mogelijkheid maar de hoek moeilijk. In de 53e minuut kreeg Hendriks opnieuw de kans om in een vrije positie het verschil te duiden. Haar inzet ging echter naast.
Berkel kwam terug in de wedstrijd en nam het middenveld onder controle. De rollen waren nu omgekeerd en Isabel Heinsbroek was er heel dichtbij. Druk van Berkel met Kimberley Houwaart en Sandra Welles op links. Ook Beau van Wijk kreeg een mogelijkheid maar Romy Toebosch bood redding. Conditioneel was Berkel sterker maar de snelle counters van de Racing gevaarlijk.

sv ARC - cvv Berkel

In de 78e minuut was het Rachelle Koppers die op de linkerflank doorbrak. Net buiten de zestien trachtte de slimme Koppers het leer met een geraffineerd lobje in het net te schieten. Raakte echter de binnenkant van de staander en al grabbelend kreeg sluitpost Dorith Meurink het leer onder controle.
Volgens de Racing speelsters en het vele publiek was het leer over de doellijn maar feit is wel dat de bal volledig vrij moet zijn van de doellijn om over een doelpunt te spreken. Ook de beelden gaven geen uitsluitsel en de scheidsrechter herhaalde het standpunt dat het leer volledig de lijn moet zijn gepasseerd.

sv ARC - cvv Berkel

Aan de andere kant nu ruimte voor Berkel die wilde toeslaan. En dat gebeurde in de 83e minuut. Op rechts was Anouk Angkotta die meters maakte en een perfecte pass afleverde op de inkomende Daphne Godee die geen fout maakte en Berkel in de KNVB Districts bekerfinale schoot.
In de slotfase kreeg Justine Jansen de kans om de Racing op gelijke hoogte te brengen maar haar inzet ging over.

sv ARC - cvv Berkel
Berkel in de finale van de KNVB-Districtsbeker West II . Tegenstander is de winnaar van de andere halve finale waarin Barendrecht en Bernardus het met elkaar gaan opnemen.  Wel of geen doelpunt hield de gemoederen nog wel even bezig. Coach Patrick van der Veer van de Racing vertelde dat zijn meiden het verschil hadden moeten maken in de eerste helft. Legio mogelijkheden om ruim op voorsprong te komen met een tweede helft waarin Berkel aanspraak op de winst maakte. En daar had de scheidende coach het gelijk aan zijn zijde.
Coach Michel Visser van Berkel was uiteraard blij met de winst. Zag na de inzinking in het tweede deel van de eerste helft zijn ploeg een sterke controlerende en bovendien karaktervolle tweede helft spelen. Leermomenten om ook in de competitie met vertrouwen de nodige punten te pakken en te gaan voor de KNVB-Districtsbeker.

Meer beelden van de halve finale tussen ARC en Berkel ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: