Wassenaar toont veerkracht tegen RCL

De vrouwen van Wassenaar kwamen er in de eerste helft tegen RCL niet aan te pas. Op Sportpark Kerkehout was de ploeg uit Leiderdorp de toonaangevende partij en kwamen dik verdiend met 1-3 voor. Na de pauze waren de rollen omgekeerd. Collectief sterk met een duidelijk doel om voor de winst te gaan. De spirit bloeide op en in slechts 20 minuten tijd werd een 1-4 achterstand eensgezind door Wassenaar omgezet in een winst van 5-4.
Wassenaar - RCL
RCL uit Leiderdorp bepaalde na het eerste fluitsignaal het spelbeeld. Sterk op het middenveld met Susan en Judith Hogenboom en op rechts Evelien Dubbeldeman. In de derde minuut kwam de Racing op voorsprong door een fraai doelpunt van Susan Hogenboom die met een droge knal van afstand het net deed bollen.

Wassenaar kwam vier minuten later langszij na een pass van Romy Scherpenzeel op Els Marije. Die kreeg twee mogelijkheden en schoot in de rebound raak. Beide teams weer op gelijke hoogte.
Wassenaar kreeg geen enkele grip op de inschuivende linies van RCL. Leuk voetbal met een open karakter maar het was wel degelijk RCL die Wassenaar onder druk hield. Evelien Dubbeldeman kreeg een mogelijkheid op aangeven van Stephanie Hartogs maar sluitpost Rudy Perdijk bood nu nog redding.

Suyenne Harreman en Jutine Bruijs hadden hun handen vol aan de aanvalsgolven van de meiden uit Leiderdorp. Dit terwijl ook in de opbouw bij Wassenaar Marcela Cabrera en Romy Scherpenzeel volledig aan banden werd gelegd door Maaike Toonen en Stephanie Hartogs.
Na een kwartier spel kwam opnieuw Dubbeldeman in beeld die gevaarlijk doorkwam na een pass van Judith Hogenboom. Maar echter haar inzet werd niet beloond. Wassenaar kreeg geen vat op het aanvallende spel en stond zwaar onder druk.

In de 26e minuut kwam RCL op een terechte voorsprong. Het was opnieuw Susan Hogenboom die op een scherpe pass van Melanie van Aken uit een onmogelijke hoek perfect raak schoot. Goed werk ook van Lieve Verhoeven in de opbouwende fase. Eén minuut later werd het zelfs 1-3 voor RCL. Een heel fraaie treffer van Evelien Dubbeldeman na een strakke voorzet van Lindsay King. Een beloning voor het harde werken van de Racing die Wassenaar volledig aan banden legde. Ondanks de fraaie gloednieuwe fonkelende outfit kwam de groen-witte brigade van coach Jaap van Wissen niet in het stuk voor.

In de tweede helft een geheel andere wedstrijd. De speelsters van de thuisploeg waren door Jaap van Wissen strak en duidelijk toegesproken en het spelbeeld wijzigde volledig. Druk nu van Wassenaar die in een hoger tempo de bal rond speelde via de linies. Jet van Schie, Kim Verhart en Leonie van Eijk met Andrea Ruggiero gevaarlijk en nu liep RCL achter de feiten aan. Kansen wel degelijk voor Els Marije en Romy Scherpenzeel maar een treffer viel nog niet.

Wel aan de andere kant in de 64e minuut. Volkomen onverwacht bouwde RCL via een slimme counter de voorsprong uit naar 1-4. Een treffer van Jenny Siera die Perdijk de gang naar het net liet maken. Normaal gesproken zou de wedstrijd voor de Racing met nog zo’n kleine dertig minuten spel in de pocket moeten zitten. Maar hoe vreemd kan een duel verlopen.
De conditie en scherpte ging bij RCL wel meespreken en bij Wassenaar werd het besef steeds duidelijker als koploper af te gaan in het nieuwe getailleerde tenue en dat nog wel voor eigen publiek.

De stekker ging om bij de groen-witte brigade en de wilskracht nu wel duidelijk aanwezig. Eensgezindheid werd de drijfveer voor succes van de koploper. In de 65e minuut een loepzuiver schot van afstand van Romy Scherpenzeel die heel fraai in het net verdween en 2-4 op het scorebord. De druk werd opgeschroefd en Wassenaar kreeg nu wel heel veel ruimte om hun snode plannen te realiseren. Marcela Cabrera scoorde in de 70e minuut fraai de aansluitingstreffer op aangeven van Romy Scherpenzeel.

Het werd spannend op Sportpark Kerkehout met twee uitstekende mogelijkheden voor Andrea Ruggiero na strakke voorzetten van Marcela Cabrera. Daar kwam RCL goed weg maar de druk bleef. In de 80e minuut kwam Wassenaar wel langszij. Opnieuw een vernietigende uithaal van Romy Scherpenzeel en de stand in balans.

In de 83e minuut scoorde wederom Romy Scherpenzeel na aangeven van Marcela Cabrera. Het was de derde treffer van Scherpenzeel die het offensief startte en in minder dan twintig minuten de stand een volledig ander aanzien gaf.
Het werd nog even billenknijpen want RCL wilde dolgraag langszij komen met Joyce Thissen en Evelien Dubbeldeman maar Wassenaar sluitpost Rudy Perdijk greep goed in.

Een wedstrijd die spannend en attractief was waarbij Wassenaar in slechts twintig minuten orde op zaken stelde. RCL ogenschijnlijk op rozen met een 1-4 voorsprong maar dan toch de wedstrijd uit handen moeten geven. Moegestreden na een prima eerste helft om de zekere drie punten als regendruppels in mist te zien verdampen.
Het omgekeerde bij thuisploeg Wassenaar die een bijkans niet in te halen 1-4 achterstand omboog in een winst van 5-4. Daar was Wassenaar coach Jaap van Wissen na afloop wel heel erg blij mee. De ploeg toonde veerkracht en eensgezind werd het doel bereikt. Wassenaar nog steeds de trotse koploper en de vraag is wat voor spektakel we nog meer kunnen verwachten op Sportpark Kerkehout.