Woubrugge verslaat koploper Berkel

Woubrugge won met het kleinst mogelijke verschil van het tweede team van Berkel. Die 1-0 winst voor Woubrugge betekende wel het eerste verlies voor het technisch beter spelend Berkel. Echter inzet en het doorzettingsvermogen om eensgezind een prestatie neer te zetten was duidelijk in het voordeel voor de ploeg van coach Hein Visser.
Woubrugge - Berkel
Het enige doelpunt werd gescoord in de 52e minuut door Channah Opdam die optimaal profiteerde van de te afwachtend spelende ploeg van coach Ronald Lamens die pas in de laatste fase echt ging voetballen. En toen lukte het niet meer om een bres te slaan in het hechte verdedigende blok van Woubrugge. Het collectieve vertrouwen in een driepunter maximaal en doelvrouw Joëlla de Rijk hield de nul. De sportieve wedstrijd stond onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Ruud Augustin uit Zevenhoven.

Woubrugge - Berkel
Vanaf het eerste fluitsignaal lag het initiatief bij de groen-witte thuisploeg. Aanvoerster Cindy van Schagen stuurde Brenda Zuidam weg die vervolgens Susan Michels in stelling bracht. Sluitpost Dominique van de Kerkhof van Berkel greep goed in, ook bij een actie van Channah Opdam. Berkel direct onder druk en Demi de Boe in de fout bij het aannemen van het leer met een mogelijkheid voor Esmee Visser. Berkel kroop angstvallig naar voren met Jaimy Treurniet en Sabine Visser en had geen antwoord voor de snelle omschakelingen van de thuisploeg die met kort tikwerk maximaal rendement haalde om vervolgens het middenveld in handen te krijgen.

Woubrugge - Berkel
Berkel stelde tegen dat opportune spel te weinig tegenover en een hoekschop van Jaimy Treurniet leverde niets op. Levendig spel met Woubrugge sterk aan de bal. Susan Michels, Channah Opdam en Tamara van der Weiden die na een feestelijke nacht ook nog geblesseerd aan het duel begon. Daar was trouwens aan het begin van de wedstrijd nog weinig van te merken. De fris en fruitig ogende jonge dame was vooral op rechts een gevaarlijke pion. Kansen voor Denise den Horder en Eva Visser terwijl aan de andere kant Berkel absoluut geen potten kon breken. Sabine Visser en Sandra Welles zette wel druk maar gevaar leverde dat niet op net als een vrije trap van Jaimy Treurniet.

Woubrugge - Berkel
Woubrugge wilde dolgraag scoren en kreeg ook de mogelijkheden maar het leer wilde niet in de touwen. Op de bank van Berkel natuurlijk strateeg Ronald Lamens die wel eens voor hetere vuren had gestaan in zijn glorierijke carrière. Maar nu trok hij bijkans alle nog aanwezige haren uit zijn hoofd. ‘Wij brengen elkaar in de problemen’, een schreeuw van Lamens die zelfs de GSM cellen aan de mast deden trillen. Maar het effect op zijn groep meiden in het veld minimaal.

Woubrugge - Berkel
Hoe anders had coach Hein Visser van Woubrugge het. Kort, krachtig de aanwijzingen die kordaat werden opgevolgd. Goed de meiden hadden wat goed te maken na de verliespartij van afgelopen donderdag tegen DWO in Zoetermeer. Het tempo lag niet hoog maar wel een versnelling bij de omschakeling en het middenveld steevast in handen van de thuisploeg. Slechts een handvol tegenaanvallen van Berkel met de ingevallen Jonna Hulshof en Maureen Stel die wel degelijk gevaarlijk waren.

Aanvoerster Eliza Hoekstra was er ook dichtbij maar het gevaarlijkst toch Woubrugge met een vrije trap van Wendela van der Salm die tegen de staander aankwam. Even later moest doelvrouw Dominique van de Kerkhof gestrekt op een inzet van Susan Michels. Een terugspeelbal van Denise den Horder werd nog net door sluitpost Joëlle de Rijk weggetrapt. Vlak voor de pauze nog twee gevaarlijke momenten voor Berkel met Jonna Hulshof echter Joëlle de Rijk bood redding.

Woubrugge - Berkel
In de tweede helft hetzelfde scenario. Berkel wel iets beter bij de les en geconcentreerder. In ieder geval een wedstrijd met een hoog amusementsgehalte met een technisch beter Berkel en een collectief werkend Woubrugge die voor iedere meter strijd leverde.

Woubrugge - Berkel

Zo af en toe de show van Tamara van der Weijden die steeds meer last kreeg van haar blessure en moest worden ondersteund door de staander maar aan de andere kant nog steeds Jonna Hulshoff en Maureen Stel uitschakelde. Een geuzendaad met in het achterhoofd de feesten in het Leidse.

Woubrugge - Berkel
In de 52e minuut viel het beslissende doelpunt van het sportieve duel. Berkel gaf teveel ruimte weg waardoor Woubrugge snel kon accelereren met op rechts Esmee Visser die rap er met het leer vandoor ging. De pass op Brenda Zuidam die haar inzet nog gekeerd zag worden maar Channah Opdam pikte op links het leer op een schoot de bal loeihard achter Van de Kerkhof in de touwen. Een verdiende voorsprong voor de ploeg van Hein Visser.
Woubrugge - Berkel
De speelsters van Berkel voerde de druk op maar het vertrouwen om collectief en met overleg de strijd aan te gaan ontbrak. Wel veel mogelijkheden maar Woubrugge groeide in de rol van overwinnen om verdedigend de sluizen te sluiten. Belangrijk de rol van Joëlla de Rijk die keer op keer het leer onderschepte.
Ook wel pech voor de meiden uit Lansingerland die met Jaimy Treurniet het leer op de staander zag belanden. Sandra Welles, Demi de Boe en Maureen Stel echt veel balvaardiger maar het lukte maar niet om het leer achter De Rijk te krijgen.

Woubrugge - Berkel
Koploper Berkel liep met dit déjà vu averij op. Een kortsluiting tussen de linies onder de straling van de cellen aan de mast waar de oosterse draakjes uit Lansingerland niet mee om konden gaan. Maar wel degelijk een verdiende winst voor Woubrugge die in feite al in de eerste helft op voorsprong had moeten komen. Coach Ronald Lamens was uiteraard teleurgesteld en noemde het verlies een collectief gebeuren net als winnen. Was het niet wijsgeer Confucius die ons vertelde dat de grootste overwinning niet is dat we nooit falen, maar dat we telkens als we struikelen weer opstaan.

Woubrugge - Berkel
Bij Hein Visser de vreugde dat de peptalk met de juiste strategische keuzen ruim werd beloond met drie hele fraaie punten. En bij de geblesseerde Tamara van der Weijden voelde deze overwinning super goed. De ploeg begon gespannen en kreeg het middenveld in handen waardoor de flanken de aanval konden inzetten. Fris en fruitig na een feestavondje en een weekend met de oktoberfeesten om de overwinning op de Spanjaarden te vieren. Voor de blonde Van der Weiden een dubbel feest na dit succes.

Meer beelden van Woubrugge tegen Berkel ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: