Wassenaar walst over SVC’08

Een aantrekkelijk duel op Sportpark Kerkehout tussen de vrouwen van Wassenaar en buurtgenoot SVC’08. Ondanks de afgetekende 8-2 winst na een 5-1 stand bij rust voor de thuisploeg was het een open strijd met voetbal om van te watertanden. SVC kreeg met name in de tweede helft een aantal niet te missen mogelijkheden. Echter de bal blijft rond. Vooraf waren beide coaches het eensgezind eens dat de spelvreugde optimaal geborgd moest zijn. En dat was zowel bij SVC ’08 en Wassenaar prima op orde. Romy Scherpenzeel van Wassenaar scoorde in de eerste helft een onvervalste hattrick. Was bijzonder attent en profiteerde maximaal van de fouten van de tegenstander. En aan de andere kant was Jet van Schie een bijkans onpasseerbare pion in de strategie van de thuisploeg.
Wassenaar - SVC '08
De Scheveningse Voetbal Combinatie startte sterk met Hanna van Dam op rechts die vrij door mocht gaan. Even later Melanie Oosterbaan die toch een heel behoorlijke scoringskans kreeg. Natuurlijk doelvrouw Jet van Schie in een uitzonderlijke rol die toch met twee opvallende reddingen Wassenaar in de wedstrijd hield. Van Schie moest wel capituleren op de inzet van Debby Zandbergen die SVC op voorsprong bracht.

De meiden van Wassenaar wakker geschud. Prachtige acties van Shirley de Bruyn, Tessa Speijk en Kim Verhart die keurig de aanval bediende met een gretige Romy Scherpenzeel die de gelijkmaker achter Marcha Engels in de touwen schoot.
Een aantrekkelijke open strijd met prima voetbal op een duidelijk hoger niveau. Tempowisselingen en versnellingen met een middenveld dat wisselend in handen was van de twee sportief strijdende kemphanen.
Mogelijkheden voor Romy Scherpenzeel maar dat lukte nog net niet. Aan de andere kant de gedegen opbouw van aanvoerster Eva Hoogland die Isabel Haasnoot wegstuurde. Sluitpost Jet van Schie bracht opnieuw roet in het eten ook met de mogelijkheden die Debby Zandbergen creëerde.

In de twintigste minuut een vrije trap van Romy Scherpenzeel die door Marcela Cabrera werd verlengd op de inkomende Andrea Ruggiero die geen fout maakte en keurig afdrukte.
De meiden van Jaap van Wissen hadden de smaak te pakken met prima opbouwend spel van Debby Ruinge, Jutine Bruijs en Suyenne Harreman. In de 25e minuut verkeerd uitverdedigen in de ploeg van de Scheveningse Voetbal Combinatie. Daar profiteerde de attente Scherpenzeel optimaal van en scoorde de 3-1 voor thuisploeg Wassenaar.

Wassenaar - SVC '08Twee minuten later opnieuw Scherpenzeel die uit een onmogelijk hoek en met behulp van de staander de 4-1 scoorde. Die achterstand zat bij de meiden van Jacqueline Spaans en Patrick Janssen niet lekker. Lieten wel degelijk hun kunnen zien met de mee opkomende Joni Haans en aanvoerster Eva Hoogland. Kansen wel degelijk ook voor Debby Zandbergen maar Jet van Schie een echte sta in de weg.

Vijf minuten voor het rustsignaal van leidsman Chester Spapens scoorde na een verkeerd weggewerkte bal opnieuw de scherpe, listige en bovenal slimme Romy Scherpenzeel. Schreef met deze derde treffer op rij een loepzuivere onvervalste hattrick  op haar naam.

In de tweede helft nam Wassenaar gas terug. Wedstrijd in de knip met de 5-1 voorsprong die op het fraaie scorebord prijkte. De Alarma beveiligsters voerden de controle uit maar de buren dachten daar toch net even anders over. Kansen voor Eva Huitema en Bien van Berkel maar Van Schie passeren een bijkans onmogelijke opgave. Als in de 57e minuut opnieuw Romy Scherpenzeel het leer achter Marcha Engels in de touwen deponeerde liet Wassenaar het spel over aan SVC.

Bien van Berkel kreeg een aantal niet te missen mogelijkheden om de stand een ander aanzien te geven. Jet van Schie verkleinde prima en aan de andere kant Marcha Engels die ook een aantal keren opvallend redding bood. Echter ook een ongelukkig moment van Engels die op een inzet van Marcela Cabrera het leer uit haar handen liet glippen. Een 7-1 voorsprong voor Wassenaar maar het was nog niet gedaan. Toch Bien van Berkel voor SVC die in combinatie met Debby Zandbergen Jet van Schie passeerde.

Nadat Scherpenzeel de kruising terloops nog even toucheerde was het in de allerlaatste minuut opnieuw Marcela Cabrera die raak schoot.

Een afgetekende 8-2 overwinning voor een gretig Wassenaar. Naast veerkracht en souplesse toonde de ploeg individuele klasse op hoog niveau. De spelvreugde en technische hoogstandjes maximaal. Ook bij tegenstander SVC goed voetbalspel maar net even te veel foutjes waar juist Wassenaar gretig van profiteerde. Het vrouwenvoetbal in Wassenaar heel duidelijk op de kaart gezet met het groen-wit en wie weet gloort er wel een feestje aan het eind van het seizoen. Immers de juiste lijnen zijn uitgezet. Volgens coach Jaap van Wissen is de spelvreugde maximaal en heeft iedere speelster haar draai gevonden. Resultaat gewaarborgd en met de symboliek van de acht gescoorde doelpunten de hoofdrichting bepaald met wijsheid en energie. Magisch, …….. wellicht maar wel met beide benen op de grond en de bal blijft nog steeds rond.