RCL langs VIOD en koploper in de Hoofdklasse

Op Sportpark De Bloemerd ontving de Leiderdorpse Racing koploper VIOD. Een sportieve confrontatie met als inzet de eerste plek in de Hoofdklasse voor vrouwen. RCL won met een magere 1-0 na een 0-0 stand bij rust. Een verdiende overwinning want de Racing bepaalde in het grootste deel van het duel wel het spelbeeld. Liet zich in sommige momenten wel meeslepen in het lagere tempo van de ploeg uit het Friese Driesum.
vv RCL - vv VIOD

De Leiderdorpsen verzuimden echter in de eerste helft de mogelijkheden in klinkende munt om te zetten. Het doelpunt werd in de 67e minuut gescoord door Shirley Nederpel op aangeven van Kirsten Kok. Vlak voor het rustsignaal van de goed fluitende leidsman Simonus uit Leiden kreeg de in blijde verwachting zijnde Marijke van den Berg haar publiekswissel.

vv RCL - vv VIOD

De eerste wapenfeiten voor VIOD met op rechts Rafaela Dijkstra maar dat leverde voor sluitpost Kimberley Heijne geen probleem op. Aan de andere kant de eerste actie op rechts met de onstuimige Riejette de Roo die een aantal keren gevaarlijk door mocht gaan. Marissa Elzinga had het moeilijk om De Roo te temmen. Het was aftasten met de counters van de Friese ploeg met Mariel Miedema op de snelle Rafaela Dijkstra en Femke Mulder. Een vrije trap van Lisanne Kempe werd door Martine Koopmans ingeschoten maar Kimberley Heijne pareerde knap deze gevaarlijke inzet. RCL wakker geschud en optimale concentratie bij Romana Bernardon en Drita Celaj die heel knap de vleugels van VIOD onschadelijk maakten. In het centrum kregen Sabine Verheul en Lisanne van der Ende steeds meer grip op de counters van onder meer Lisette Luimstra.

vv RCL - vv VIOD

Na een kwartier spel kreeg de Racing het middenveld strak in handen en bovendien het spel onder controle. De druk op het Friese bolwerk werd verhoogd. Cerise Klijn met de mogelijkheid die heel gewoon een doelpunt had moeten opleveren. Ook Bianca van der Meer en Marijke van den Berg kregen kansen om het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Echter doelvrouw Anna Reitsma hield stand net als trouwens Mariska van der Veen en Aafke de Hoek die Marijke van den Berg te vlug af was.

vv RCL - vv VIOD

De Leiderdorpse Racing zette de boel vast en het was gewoon wachten op de eerste treffer. Het speelveld erg klein en de counter van de Friese formatie gevaarlijk maar onder controle. Na een kwartier pressie voetbal nam RCL gas terug maar wel in de 35e minuut een gevaarlijke vrije trap van Dominique van Wensveen die rakelings over ging. Verdedigend gaf RCL geen krimp op de acties van Mariska van der Veen die Rafaela Dijkstra en later Martine Koopmans wegstuurde.
Voor RCL kreeg Bianca van der Meer een mogelijkheid maar de beste was in de 39e minuut voor Riejette de Roo die het leer tegen het aluminium aanschoot. Luca Mous kwam bij de Friese ploeg voor Marije Miedema in het veld en Shirley Nederpel nam bij RCL de plaats in van de in verwachting zijnde Marijke van den Berg.

vv RCL - vv VIOD

Na de thee opnieuw de druk van de thuisploeg die snode plannen had om te gaan scoren. Boter bij de vis maar de Friezinnen hielden verdedigend goed stand. Er waren wel voldoende mogelijkheden met onder meer Dominique van Wensveen, Shirley Nederpel, Kirsten Kok en zelfs liet Sabine Verheul haar aanvallende aspiraties zien. Een combinatie in de 58e minuut had zeker een beter lot verdiend met een actie tussen Riejette de Roo en Shirley Nederpel die net naast de verkeerde kant van de staander de achterlijn passeerde.

vv RCL - vv VIOD

Romy Siera werd ingebracht en kreeg bovendien ook nog een paar fraaie mogelijkheden om de score een ander aanzien te geven. Aan de andere kant de counters en tempoversnellingen van de Friese meiden waar de Racing moeite mee kreeg dat onder controle te houden en dan met name op het middenveld. Lisette Luimstra en Lisanne Kempe gevaarlijk maar de Racing verdediging gaf geen enkele krimp. Ook Luca Mous kreeg ruimte maar dat werd dichtgelopen door Dominique van Wensveen.

vv RCL - vv VIOD

In de 67e minuut de Racing met een snelle zorgvuldig opgebouwde counter. Een loepzuivere steekpass van Kirsten Kok op Shirley Nederpel die direct het leer op de pantoffel nam en vernietigend uithaalde van zo’n slordige twintig meter. Een beauty van een doelpunt en een dik verdiende voorsprong.

vv RCL - vv VIOD

Twee minuten later mocht Luca Mous voor VIOD meters maken maar Drita Celaj passeren was er niet bij. Ondanks het vrirus in haar lijf speelde Celaj net als aan de andere kant Bernardon een uitstekende partij. Tevens met de opbouw en in aanvallend opzicht. Een vrije trap van Bianca van der Meer leverde niets op en VIOD kreeg mogelijkheden via Koopmans en Mous maar weer die lastig te omzeilen Celaj die geen meter weggaf.

vv RCL - vv VIOD

Mariel Miedema kreeg nog de beste mogelijkheid maar haar inzet ging ruimschoots over. De Racing controleerde maar onnodig spannend was het wel. Billenknijpen met een te laag tempo en duidelijk minder aantrekkelijk spel. RCL kreeg nog een mogelijkheden via Cerise Klijn en later Susanne Hoogenboom om de stand te verdubbelen maar zover kwam het niet.

vv RCL - vv VIOD
RCL won verdiend van VIOD met slechts een krappe 1-0. Te mager om het overwicht in spel juist weer te geven. De Racing had zeker in de eerste helft een ruimere afstand kunnen nemen. Dat gebeurde niet mede door de sterke Friese verdedigsters die knap stand hielden.
In de tweede helft de bekroning met een schitterend doelpunt van Shirley Nederpel. VIOD ging op jacht naar de gelijkmaker maar ook de Racing meiden achterin gaven geen krimp.
Een verdiende winst en RCL neemt de leiding in de Hoofdklasse voor vrouwen van VIOD over. Coach Janet Griffioen was maar wat blij met deze overwinning en complimenteerde de complete groep gretige meiden. Vertelde terloops wel dat de speelsters er heel nuchter onder zijn en met beide benen op de grond staan. Nuchter en gedegen en dat juist biedt perspectief voor de toekomst voor de ploeg uit Leiderdorp.

De tranen van Marijke van den Berg
Meer beelden van de wedstrijd tussen RCL en VIOD ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: