RCL slaat toe tegen SteDoCo

In de Hoofdklasse voor vrouwen pakte het Leiderdorpse RCL de eerste bekroning van dit seizoen. De eerste periodetitel werd met een klinkende 5-0 overwinning op SteDoCo uiteraard gevierd. De meiden van sponsor Hans Tegelaar genoten na afloop met volle teugen van de ereblijk.
Vijf nul winst op SteDoCo uit Hoornaar en daar was niets tegenin te brengen. Uitstekend spel na een nerveuze start met twee doelpunten van Shirley Nederpel en één van aanvoerster Sabine Verheul voor de pauze. Na de thee nogmaals Shirley Nederpel en Sabine Verheul na schitterende aanvallen via de vleugels. Een dik verdiende overwinning voor de Racing. Het sportieve duel stond onder prima leiding van scheidsrechter Mark Horst uit Sassenheim.
RCL - SteDoCo
Op Sportpark De Bloemerd ontving RCL runner-up SteDoCo uit Hoornaar. De vraag vooraf was of het de Leiderdorpsen zou gaan lukken de eerste beloning van het seizoen binnen te slepen. Nervositeit bij de thuisploeg waar bijkans alle spieren van de meiden geblokkeerd waren. De gezonde spanning van het moment. Als Esther Lakerveld van de ploeg uit Hoornaar in de eerste minuut een vlammend schot afvuurde moet sluitpost Kimberley Heijne alle zeilen bijzetten. RCL wakker geschud met direct daarop toch een goede mogelijkheid voor Shirley Nederpel die duidelijk zoekend was het ritme in balans te brengen. Nederpel was echter niet de enige speelsters van de formatie van coach Janet Griffioen waarbij het evenwicht ontbrak.

RCL - SteDoCo
De counters van SteDoCo scherp met op rechts Melissa Reuser en links Nienke Damen. Daartegenover Drita Celaj en Romy Siera met Kirsten Kok en Cerise Klijn als verdeelsters van het spel om de inkomende Solange de Smit en Birgit Bijleveld af te stoppen. SteDoCo loerde op die counter maar na een kwartier kreeg de Racing grip op het spel van coach Irma de Witte.
De druk op de Hoornaarse vesting werd groter met een prima doorkomende Dominique van Wensveen en Romy Siera. Aan de andere kant de speldenprikken die er mochten zijn van Birgit Bijleveld en Vanity Barendse.
De Racing creëerde mogelijkheden maar sluitpost Sharon Schoonderbeek pareerde die inzetten.

RCL - SteDoCo
In de 30e minuut kwam RCL op een verdiende voorsprong. Snelheid bij Drita Celaj en aarzeling bij het wegwerken van het leer in de Hoornaarse verdediging. Daar profiteerde Shirley Nederpel maximaal van. Haar eerste inzet werd nog gestopt door Schoonderbeek maar in de rebound was het wel raak. Een 1-0 voorsprong voor RCL en het ijs gebroken. Drie minuten later had Bianca van der Meer de stand kunnen verdubbelen maar dat gebeurde wel in de 39e minuut. Een scherpe hoekschop van Bianca van der Meer op rechts kon niet op de juiste wijze worden weggewerkt uit de zestien en daar kwam aanvoerster Sabine Verheul perfect tussen. Verheul maakte geen fout en schoot het leer perfect achter Schoonderbeek in de touwen.

RCL - SteDoCo
De Racing op dreef en de spanning volledig weg. Mooie aanvallen via links en rechts met prima opbouwend spel vanuit het sterke middenveld. In de 42e minuut goed doorgaan van opnieuw Shirley Nederpel die het Rosanne van der Werff wel heel erg moeilijk maakte om de bal weg te werken. Opnieuw die dekselse Nederpel die de bal slinks ontfutselde en de weg naar haar tweede doelpunt van de middag gestand deed.
Schoot de formatie van sponsor Hans Tegelaar naar een veilige haven met een 3-0 stand op het scorebord.

RCL - SteDoCo

In de tweede helft een actie van Vanity Barendse van SteDoCo die op voorbeeldige wijze door Kimberley Heijne werd gepareerd. Een onoplettendheid maar wel het teken dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. De Racing controleerde en versnelde met souplesse met opnieuw Drita Celaj die meters maakte op rechts en als duiveltje zomaar in de frontlinie verscheen. Iedereen in de 56e minuut op het verkeerde been zettend en zich vervolgens uitstekend vrijspelen. Een sublieme voorzet op de geheel vrijstaande Shirley Nederpel en die maakte geen fout en scoorde de 4-0.

RCL - SteDoCo
Drie minuten later de definitieve beslissing. Opnieuw via rechts met de slimme Romy Sierra die een perfecte pass afleverde op de inkomende aanvoerster Sabine Verheul die met een droge knal de 5-0 op het scorebord deed prijken.
Wissels in de ploeg van SteDoCo met Sanne Brand die na een lastige blessure van ruim twee maanden haar rentree mocht maken. Straalde rust uit en bracht stabiliteit in de Hoornaarse formatie. Echter de wedstrijd was al gespeeld en de formatie van Janet Griffioen controleerde het spel optimaal. Wel in een lager tempo maar daar maakte niemand zich meer druk om. De eerste beloning een feit voor RCL.

RCL - SteDoCo
Winst voor de Leiderdorpse Racing die veerkracht en souplesse toonde. Eensgezindheid en werken voor en met elkaar om doelstelling na te streven. Om ook met spanning en emotie om te gaan. De Leiderdorpsen draaiden als een geoliede machine met linies die volledig in elkaar over vloeiden. Vleugelverdedigsters zagen we brutaal voorin acteren en zelfs laatste vrouw en aanvoerster Sabine Verheul scoorde twee heerlijke en smaakvolle doelpunten met taart achteraf. Dat had Verheul trouwens vooraf al op de middenstip aan de groep verteld in een opvallende rijm vorm. De overheerlijke taart was afkomstig van Cerise Klein die op deze heuglijke dag jarig was.

RCL - SteDoCo
Na afloop complimenteerde winnend coach Janet Griffioen met een warme blos op haar wangen de meiden die het werk eensgezind leverden. Nu zielsgelukkig en stijf van de zenuwen gestart met een eerste prijs en de ranglijst aanvoeren.  Wat zou je nog meer willen de vraagstelling. ‘Het doel is om kampioen te worden’, aldus Janet Griffioen, de stralende coach van de Racing uit Leiderdorp. ‘Het duurde wat lang voordat de eerste viel maar toen viel de onhandelbare druk direct weg’, volgens Griffioen. Veerkracht en flexibiliteit in optima forma voor de meiden van sponsor Hans Tegelaar die ook na afloop erg blij reageerde met dit behaalde resultaat.

RCL - SteDoCo
De meiden waren duidelijk in een feeststemming. Dominique van Wensveen was heeeeeel erg blij en Shirley Nederpel, die er drie scoorde, vertelde openhartig dat de start van het duel niet goed was. ‘Te nerveus en niets lukte, het was gewoon balen’. Maar stond wel heel toevallig op de juiste plek. Was super alert bij de haar twee doelpunten die haar zichtbaar goed deden. Voor Nathalie Vosse waren het zes punten en tien doelpunten. Immers haar tweede team, waar Vosse normaal gesproken deel vanuit maakt, won ook met 5-0.

RCL - SteDoCo
Voor bezoekend coach Irma de Witte van SteDoCo was deze wedstrijd toch ook weer een belangrijk leermoment. Drie beoordelingsfoutjes in de achterhoede en drie doelpunten voor de tegenstander. ‘De druk lag duidelijk bij RCL want die moesten het spel maken’, aldus De Witte die de rood-witte thuisploeg feliciteerde met het resultaat. ‘RCL was stabieler en verdiende de winst volledig’, vertelde de succesvolle coach uit Hoornaar die binnen de club mede de structuren vorm geeft om het verloren terrein weer te heroveren. En bovendien de jeugd de kans geeft zich verder te ontplooien. Toekomstmuziek maar ook dat hoort bij het vrouwenvoetbal.

Meer beelden van RCL tegen SteDoCo ziet u hier
De wedstrijd van RCL twee tegen Quick Boys leest u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: