Berkel ten koste van RCL ronde verder

Een aantrekkelijk bekerduel tussen op Sportpark De Bloemerd tussen RCL en Berkel. Bij vlagen goed voetbal in een wisselend tempo. RCL verzuimde in de eerste fase afstand te nemen van de Eerste Klasser uit Lansingerland.
Daarna nam Berkel het heft in handen en scoorde van Melanie den Dulk en Daphne Godee. RCL kwam via Nathalie Vosse knap terug en kreeg voldoende mogelijkheden de stand in balans te brengen maar de ervaring lag duidelijk bij de meiden van Michel Visser.
RCL - Berkel
Na de pauze liep Berkel gemakkelijk uit naar een 1-4 voorsprong via doelpunten van opnieuw Melanie den Dulk en Nadia Roukes. Berkel leek op rozen te zitten en vond het wel genoeg. Faith Parto dacht aan de doornen en schoot twee maal raak voor de Leiderdorpse Racing.
In het laatste kwartier ging het er om spannen. Zowel Berkel als de meiden van coach Kors Pennin kregen mogelijkheden maar de beste waren wel voor RCL die in de allerlaatste minuten een tweetal niet te missen kansen kreeg.

Het bleef echter 3-4 en Berkel met de hakken over de sloot een ronde verder. Het sportieve bekerduel werd uitstekend geleid door scheidsrechter Dirk Brinkman uit Zoetermeer.
RCL - Berkel
De Leiderdorpse Racing startte sterk en zette Berkel knap onder druk. Kansen voor Jill Sanrodji en Faith Parto met sluitpost Dorith Meurink die een paar keer tot actie moest overgaan. Aan de andere kant Daphne Godee en Melanie den Dulk op aangeven van Celine Schot die voor dreiging zorgde.
De dartelende jonge meiden van coach Kors Pennin lieten knap en gretig spel zien op de grasmat. Natuurlijk het vroege aanvangsuur wat voor Berkel met de dauw op de echte sprieten niet als echt vet cool werd beschouwd. Wakker geschud na zo’n slordige tien minuten nam Berkel de regie van het duel over.

RCL - Berkel
In de 15e minuut met twee scherpe hoekschoppen op links van Tara de Boe. Bij de eerste nog de interventie van doelvrouw Cynthia Roeleveld maar bij de tweede inzet van de Boe het net niet onder controle krijgen van het leer en met het uitgestrekte been van Melanie den Dulk is het altijd raak. Een verdienstelijke aanval met een fraai doelpunt. In de 19e minuut opnieuw de meiden van coach Michel Visser. Een pass van Sandra Welles bereikte Daphne Godee die het leer keurig in de touwen liet draaien.

RCL - Berkel
De ploeg uit Lansingerland had duidelijk de draai nu te pakken in het heerlijke nog laagstaande zonnetje die net door de mistlagen zich een weg baande. Maar dan toch die dekselse Racing die in de 23e minuut snel in de omschakeling de weg naar het vijandelijk doel vond. Inge Visser en Susanne Hoogenboom lieten de bal rondgaan naar Jill Sandrodji die het leer op de opkomende en geheel vrijstaande Nathalie Vosse plaatste. Vosse nam het leer direct op haar pantoffel en deed het net bollen.

RCL - Berkel
De aansluitingstreffer een feit in een levendig en aantrekkelijk duel met kansen voor Berkel maar ook voor RCL. Toch wat angstig spel van Berkel dat in feite achter de feiten aanliep. Terug van een blessure in het team van Michel Visser Nadia Roukes die samen met Lisa Wijnen hun handen vol hadden aan het jonge sportieve geweld. Echter de ervaring lag met bovengenoemde speelsters in samenwerking met Isabel Heinsbroek en Whitney Morien wel bij Berkel alhoewel de Racing met Ashley Pen toch kans zag zo af en toe knap voor Dorith Meurink te verschijnen. Door de besluiteloosheid en het te gehaast handelen leverde dat geen doelpunten op.

RCL - Berkel
In de tweede helft de klasse van Berkel die knap en eensgezind de druk opvoerde. Orde op zaken stellen zoals dat doorgaans wordt gememoreerd. Tara de Boe, Melanie den Dulk, Kimberley Houwaart en Celine Schot die systematisch de zaak op scherp zette. RCL met Jennifer Beharie, Jady de Ridder en Jasmin Ghafoerkhan en Nathalie Vosse hadden hun handen er aan vol. In de 52e minuut kwam Berkel op 1-3 uit een stilstaand moment. Een schitterende vrij trap van Nadia Roukes werd door Melanie den Dulk perfect gericht in de touwen gekopt. Een beauty van een doelpunt en Nadia Roukes weer helemaal terug van weggeweest. Want in de 60e minuut scoort Roukes zelf de 1-4 op aangeven van Tara de Boe na een hoekschop van Sandra Welles. Het was dat er stevige touwen in het net hingen want anders ………….

RCL - Berkel
Berkel had het bekerduel in de knip en liet het spel over aan de jonkies van de Racing. Bewust of onbewust, we zullen het juiste er niet uit krijgen maar een feit is wel dat de gretigheid weer helemaal terug kwam met leuk aanvallend spel van RCL. Uiterst snel die meiden van aanvoerster Isabel van Zijp met kleine mogelijkheden. In de 65e minuut een pass van de kleine Jill Sanrodji en een mooie droge knal van Faith Parto die knap het leer in de uiterste hoek schoot.

RCL - Berkel
Kansen nu over en weer met een Berkel die er niet geheel gerust op was maar waar de angst volledig onnodig in het spel krop. Want een kwartier voor tijd schoot RCL opnieuw raak in de grillige bekerstrijd. Faith Parto die als het bekende duiveltje uit het doosje kwam en op schitterende wijze opnieuw raak schoot. De allermooiste van de middag en wat was Parto daar blij mee.

RCL - Berkel
Met nog 15 minuten te gaan de spanning om te snijden. Brutaal spel van Jady de Ridder, Ellis Oort en Amber Chaudron die via de vleugels mee opkwamen. Berkel nu onder druk met aan de andere kant wel degelijk de snelle uitvallen van Beau van Wijk en Bianca Troost met de ondersteuning van Kimberley Houwaart. Ook Berkel had nog kunnen scoren maar de twee laatste kansen waren wel voor RCL met een actie van Vosse en de allermooiste en grootste was in de laatste minuut weggelegd voor Ellis Oort die Dorith Meurink heel knap het leer zag pareren. Ook dat was pure klasse van de Berkel doelvrouw.

RCL - Berkel
Met de hakken over de sloot gaat Berkel verder in de bekerstrijd. Winst is voor nu het enige dat telt in een boeiende strijd die het aankijken meer dan waard was. De jonkies trokken zich op aan het spelpeil van Berkel en het is slechts een kwestie van trainen en coachen om het spelinzicht van die jonge gretige groep tot een solide eenheid om te vormen. Laat dat maar over aan coach Kors Pennin die niet voor niets aan de wieg stond van het huidige landelijke systeem van de vrouwenvoetbalsport. Winst en verlies met een juiste dosis vechters mentaliteit waarbij de balans nog net niet aanwezig is.

RCL - Berkel
Bij de speelsters van Berkel de bewustwording van het moment. De verdiende winst in de pocket dat blij met een duidelijke feestelijke gevoel werd gekoesterd. De linies aan laten sluiten en anticiperen op de spelwijze van de tegenstander en vooral duidelijk resultaat weten af te dwingen. Geen angst en twijfel maar de koers zelf bepalen en het doel opzoeken. De motivatie en veerkracht wel degelijk aanwezig maar het geloof in eigen kunnen zou wel degelijk een beter uitstraling mogen krijgen. En daar had coach Michel Visser natuurlijk het gelijk aan zijn zijde. In de Chinese filosofie is het falen en struikelen en weer opstaan. Maar bovenal de target op het netvlies houden.

Meer beelden van het bekerduel ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58
E info@decal.nl

Decal is aangesloten bij: