Van Nispen wint bij Wassenaar

Wassenaar kwam er op Sportpark Kerkehout tegen Van Nispen niet aan de pas. De mannen uit De Zilk wonnen met 1-4 na een 0-3 stand bij rust. Een dik verdiende overwinning trouwens met een ploeg die technisch het betere spel liet zien. Om bovendien op de juiste momenten gretig toe te slaan. De groen-witte brigade daarentegen toonde geen vechtlust en liet zich gewillig overrompelen. In de tweede helft kwam Wassenaar wel beter in het spel maar de wedstrijd was toen al gespeeld en het geloof in eigen kunnen niet aanwezig.
Doelpunten werden gescoord door Jon-Joost Cornelissens, Pieter-Koen van der Plas en Ivo van der Vlugt in het eerste deel. Na de pauze was het Sven de Ridder die voor Van Nispen afdrukte en Kassim Bizimana die voor de thuisploeg de eer redde. De sportieve wedstrijd stond onder leiding van Jean-Paul van den Oever uit Katwijk.
sv Wassenaar - rkvv Van Nispen
Een wedstrijd van historische waarde. Van Nispen uit De Zilk is nu ook op de zaterdag actief met een keurkorps in KNVB competitieverband. Een vriendenteam met spelers afkomstig van diverse verenigingen met als doel op winst te spelen. En dat gebeurde direct al in het eerste duel. Bij thuisploeg Wassenaar de nervositeit met het gemis van een aantal basisspelers. Spanning aanwezig echter de flow, de echte drijfveer en vechtlust liet het bij het groen-witte team afweten.
sv Wassenaar - rkvv Van Nispen
In de eerste minuut een actie van Jon-Joost Cornelissens en een schuiver voorlangs van Pieter-Koen van den Oever van Van Nispen. Aan de andere kant een actie van Kassim Bizimana die ook heel gewoon doel had kunnen treffen. Pech voor de thuisploeg maar Van Nispen trok het initiatief wel naar zich toe. In de vijfde minuut een serie hoekschoppen van Niels Bosma van Van Nispen die de druk op het Wassenaar bolwerk flink opvoerde. Prima reddingen van Wassenaar doelman Oleksandr Bachynskyi die de groen-witte ploeg er doorheen sleepte.
Van Nispen had met Lars Hogenhuis, Michiel Polman, Ivo van der Vlugt en Koen Viergever het middenveld strak en technisch onder controle.
Wassenaar speelde te afwachtend en was niet in staat daar ook maar iets tegenover te stellen. Degelijkheid van aanvoerder Ricardo Over en Rutger Ruigrok van de Werve en de snelheid van rechterspits Mykola Volskyi maar voetbal blijft een teamsport. Wel de lange bal waarbij Volskyi meters mocht maken maar ook daar ontbrak de overtuiging en wilskracht. In de 18e minuut kwam Van Nispen op voorsprong. Jon-Joost Cornelissens scoorde op aangeven van Lars Hogenhuis.

sv Wassenaar - rkvv Van Nispen

Een tegenvaller voor Wassenaar maar vier minuten later had Mykola Volskyi de stand in balans kunnen brengen na een voorzet van Kassim Bizimana. Volskyi scoorde wel maar stond in buitenspelpositie. Vette pech voor de Roadflow brigade van coach Herman Kooijenga want in plaats gelijk te komen werd het in de 31e minuut 0-2. Een voorzet van Ivo van der Vlugt werd door Pieter-Koen van der Plas in de touwen gewerkt. Wassenaar aangeslagen en kon speltechnisch daar niets tegenover stellen. Opnieuw maakte Van Nispen gebruik van de geboden ruimte en scoorde in de 37e minuut de derde treffer die op naam kwam van Ivo van der Vlugt.
sv Wassenaar - rkvv Van Nispen

Een ander Wassenaar kwam aan de start in het tweede deel. De verkeersregelaars onder aanvoering van Ricardo Over toonden in ieder geval meer inzet en vechtlust. Van Nispen had hier in eerste instantie geen direct antwoord op.  In de 47e minuut op de rand van de zestien werd Kassim Bizimana onderuit gelopen. Een mogelijk uit een stilstaande situatie maar het leverde de thuisploeg uiteindelijk niets op.

sv Wassenaar - rkvv Van Nispen
Herman Kooijenga bracht jeugdspeler Max Gräber in het veld die een prima indruk achterliet. Ricardo Over veroorzaakte in de 57e minuut een strafschop. Marijn de Kok nam de elf-meter trap maar Wassenaar doelman Oleksandr Bachynskyi redde op fantastische wijze. Deed enkele minuten later opnieuw op een inzet van Van der Plas.
Druk met Ritchie Vermeulen, Glenn Verburg, Justin van Lochem en de aanvallend ingestelde Max Gräber maar de gretige plannen liepen vast op het blok onder aanvoering van doelman Sven van Hensbergen.
In de 72e minuut dan opnieuw Van Nispen met een effectieve droge knal van Sven de Ridder na een strakke voorzet van Niels Bosma en 0-4 op het scorebord.

sv Wassenaar - rkvv Van Nispen

Wassenaar veerde in de laatste fase op echter de wedstrijd was gespeeld. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal een prima actie van Mykola Volskyi op rechts die de ruimte kreeg. Een prachtige krul waarbij het leer tegen de staander weer het veld in caramboleerde. De oplettende spits Kassim Bizimana redde voor Wassenaar de eer en scoorde. Drie minuten voor het laatste fluitsignaal scoorde Bizimana opnieuw na een voorzet van Max Gräber maar stond in buitenspelpositie.

sv Wassenaar - rkvv Van Nispen
Een verdiende winst bij de ouverture van de zaterdagmannen van Van Nispen. Techniek en balbeheersing op orde maar conditioneel nog niet op niveau. Coach Wout Gerrits was blij met de allereerste drie punten maar nog niet geheel tevreden. ‘De scherpte ontbrak in de beginfase en het tempo bij het rondspelen van het leer te laag’, aldus de coach uit De Zilk met de brede glimlach.
Coach Herman Kooijenga van Wassenaar was na afloop enorm teleurgesteld. ‘Verlies kan maar als je aan alle kanten de kaas van het brood laten eten gaat te ver’, aldus de strateeg die daarbij het gelijk aan zijn zijde had.  De ploeg toonde in deze openingswedstrijd geen vechtlust en wat opvallend was kwam de meerderheid van de passes niet aan. In de tweede helft deed Wassenaar weer me in het stuk maar dan moet ook de beleving van het voetbal op niveau zijn om potten te kunnen breken.

Meer beelden van het duel tussen Wassenaar en Van Nispen ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: