Zevenklapper voor RCL tegen Be Quick

De toeschouwers op Sportpark De Bloemerd werden getrakteerd op zeven heerlijke doelpunten. Stuk voor stuk na wervelende acties van de thuisploeg die in de eerste helft genadeloos toesloeg. Be Quick speelde in de eerste fase zeker niet onaantrekkelijk maar de overtuiging ontbrak om doel te treffen. De Leiderdorpse Racing daarentegen nam de regie van het duel stevig in handen en overtuigde als een geoliede machine met positiespel en passes om van te smullen.
RCL - Be Quick '28
Doelpunten van Dominique van Wensveen, Shirley Nederpel, Kirsten Kok, Cerise Klijn en Marijke van den Berg voor de pauze. Na de thee scoorde Shirley Nederpel opnieuw twee hele fraaie doelpunten en bepaalde daarmee de eindstand op 7-0 voor RCL.
De sportieve wedstrijd was in uitstekende handen van scheidsrechter Bennie Stuivenwold uit Noordwijk.

Van oudsher spannende ontmoetingen tussen beide kemphanen. Ook nu want coach Alparsan Kirboga wilde niets liever dan zijn leidende positie op de ranglijst bevestigd zien. Maar ook RCL coach Janet Griffioen wist als geen ander dat dit duel op het scherpst van de snede zou worden beslecht. In tegenstelling met de ploeg uit Zwolle waren er geen personele problemen en voor iedere plek in het veld een speelster op de bank.

Dominique van Wensveen van RCL
Dominique van Wensveen aan de basis van een eerste Racing aanval en aan de andere kant op rechts was het Rianne Bos. Be Quick wat aanvallender met Laura Overbeek, Rosalie Brink en Kim Dijkstra. Zelfs een mogelijkheid voor Daniëlle van der Velde. RCL wakker en bij de les met een dieptepass van Kirsten Kok op Shirley Nederpel. De thuisploeg kreeg vat op het spel en het aftasten was verleden tijd. In de dertiende minuut opende de Racing de score. Een pass van Marijke van den Berg op links naar Dominique van Wensveen die schitterend afdrukte.
Een vroege voorsprong voor de meiden van Janet Griffioen. Vier minuten later werd de stand zelfs verdubbeld. Kirsten Kok aan de basis met een bruisende aanval via de slimme Lisette Zegers die de verdedigsters op het verkeerde been zette. Ruim baan derhalve voor Marijke van den Berg op links die Shirley Nederpel aanspeelde om vervolgens uiterst beheerst, op haar zo typerende manier, het leer achter Tess van der Flier in het net schoot.

Shirley Nederpel van RCL
Be Quick zeker niet aangeslagen na deze achterstand en kwamen weer goed in het spelbeeld voor. De Racing toch even zoekende naar de juiste posities want er waren wel mogelijkheden voor Rianne Bos en Monique Plaggenborg. Druk van de Zwolse ploeg met Daniëlle van der Velde en Laura Overbeek maar dat alles leverde niets op. In de 26e minuut een vrije trap van Rianne Bos die via Monique Plaggenborg werd verlengd. Anouk Bourgonje kreeg de ultieme kans de aansluitingstreffer te scoren maar haar inzet ging rakelings voorlangs. In de 31e minuut opnieuw een mogelijkheid voor de meiden van coach Kirboga met Bos en Bourgonje met een inzet die via de kruising de achterlijn aan de verkeerde kant passeerde. Daar kwam sluitpost Joraline Wielders goed weg.

De Racing kreeg het spel volledig onder controle in dit aantrekkelijke bovendien levendige duel op hoog niveau wat op de grasmat werd beslecht. Samanta Stojanovic snel en behendig, Romana Bernardon actief in de opbouw, Rebecca Price en Cerise Klijn de schakel tussen verdediging en middenveld. Bij Be Quick lukte ook werkelijk niets meer. Na afloop vertelde Monique Plaggenborg dan ook dat de ploeg tegen zichzelf ging spelen en dat was in haar reacties op het veld duidelijk merkbaar. De afwerking faalde volledig maar dat was ook de klasse van de Racing met Wielders en aanvoerster Sabine Verheul en de terugkomende Shirley Nederpel.

RCL veerde op en speelde opportuun op de aanval. In de 37e minuut kwam de ploeg van Griffioen op 3-0 met schitterend combinatiespel. Snel opgezet vanuit de verdediging met een sublieme omschakeling met Romana Bernardon, Kirsten Kok, Lisette Zegers en Shirley Nederpel die leek te gaan scoren. Sluitpost Tess van der Vlier bood nog redding echter het leer kwam voor de voeten van Kirsten Kok en die haalde net buiten de zestien vernietigend uit met een streep. Het was de Racing met sprankelend spel en de kopjes gingen hangen bij de speelsters van Be Quick.
Een weergaloze voetbalshow volgde met in de 42e minuut de vierde treffer met weer zo’n uitstekende aanval. Opnieuw een slim balletje van Cerise Klijn die fraai doel trof. Vlak voor de pauze sloeg RCL opnieuw flitsend toe. Nu met op links Marijke van den Berg die uit een onmogelijke hoek de bal in de verste kruising liet verdwijnen.

De wedstrijd was uiteraard gespeeld en de thuisploeg controleerde het spel in een lager tempo. Dat gaf wat mogelijkheden om wat terug te doen maar de drive bij de meiden van Kirboga was er niet meer. Monique Plaggenborg schoot voorlangs en aan de andere kant een heerlijke aanval met Dominique van Wensveen. Haar inzet toucheerde de verkeerde kant van de staander en dat was vette pech.
Be Quick bleef in ieder geval wel voetballen om zo mogelijk de eer te redden maar ook zover kwam het niet. De overtuiging en wilskracht was volledig in handen van de thuisploeg die subliem ieder positie onder controle had en bleef houden.

In de 66e minuut een scherpe pass van Bianca van der Meer op Shirley Nederpel die uiterst koelbloedig en beheerst scoorde. Nog meer mogelijkheden voor Dominique van Wensveen en Marijke van den Berg echter Tess van der Flier voorkwam erger voor de meiden van Kirboga. In de 85e minuut was het opnieuw Shirley Nederpel die afdrukte na een pass van Romana Bernardon. Een fraaie zevenklapper voor de Racing. Het was gewoon smullen in Leiderdorp met overtuigend spel van de thuisploeg.

Na afloop van de wedstrijd was coach Janet Griffioen uiterst tevreden met het behaalde resultaat en complimenteerde haar groep. ‘Doelstelling is heel gewoon in de top meedraaien’, was kort en bondig de uitspraak van Griffioen waar geen woord van twijfel uit naar voren kwam. De structuur duidelijk en wie weet wellicht een prijs aan het eind van het seizoen maar daarvoor is het nu nog te vroeg.