Rijnvogels redde het niet tegen Berkel

Een uitstekende partij voetbal van hoog kaliber tussen FC Rijnvogels en Berkel. Vooral in de eerste helft werd het publiek verwend op Sportpark De Kooltuin in Katwijk. Maximale inzet en een niet geheel onverdiende voorsprong van 1-3 voor Berkel bij rust. De doelpunten kwamen op naam van Melanie den Dulk voor Berkel en Anouschka Wolvers die gelijk maakte uit een elf-metertrap. Bianca Troost scoorde de tweede voor Berkel en de derde werd door Anouk Angkotta gemaakt.
Na de pauze de aanvalsgolven van thuisploeg Rijnvogels met mogelijkheden de stand in balans te brengen. Verder dan de aansluitingstreffer van Tirza Kromhout kwamen de meiden van Rijnvogels niet. Berkel verdedigde haar vesting met verve en pakte opnieuw de winst en drie punten. De ongeslagen zegereeks krijgt ook nu weer een vervolg.
FC Rijnvogels - Berkel
Prachtig weer en een prima ambiance in Katwijk op Sportpark De Kooltuin. Het decor van het duel tussen FC Rijnvogels en promovendus Berkel uit Lansingerland. Borg voor spanning en emotie en ook nu een echte strijd om de punten. De vraag was vooraf of Rijnvogels in staat zou zijn de ongeëvenaarde zegereeks van Berkel te doorbreken.

FC Rijnvogels - Berkel

Rijnvogels startte goed met direct al een mogelijkheid voor Mirjam Gerling echter Berkel deed niet onder. De eerste prikkels van het moment. In de zesde minuut Melanie den Dulk voor Berkel maar Sandra Owen kon nog net ingrijpen om het leer over de achterlijn te schieten. Ook Daphne Godee was er dicht bij voor Berkel maar sluitpost Laura Kuijt greep goed in.

FC Rijnvogels - Berkel
FC Rijnvogels oogde sterk in de opbouw met Claudia Owen, Mirjam Gerling en Tirza Kromhout die toch wat kleine mogelijkheden kreeg om de score te openen. Berkel aanvoerster Chantal van Wijk moest een aantal keren wat gaten dichtlopen om Kromhout niet te laten scoren.
Een bijzonder leuke strijd met veel inzet tussen de beide kemphanen. Goed voetbal trouwens van een duidelijk hoger niveau. Mogelijkheden voor de thuisploeg met Mirjam Gerling en Sandra en Claudia Owel. Berkel onder druk en het middenveld in handen van Rijnvogels met knap opbouwend spel van Anouschka Wolvers, Louise van Sloos – van Beelen en Nikki Krayenoord.

FC Rijnvogels - Berkel

Kansen waren er wel degelijk voor Rijnvogels met Claudia Owel die rakelings voorlangs schoot. Het initiatief bij de thuisploeg maar hoe anders kan een duel lopen.
In de 17e minuut een snelle uitbraak van Berkel met Bianca Troost met een voorzet die eerst nog weggewerkt kon worden. Het leer kwam op het hoofd van Melanie den Dulk,  toonde haar klasse en maakte geen fout.

FC Rijnvogels - Berkel

Berkel op voorsprong en dat speltechnisch gezien tegen de verhouding in. Rijnvogels aangeslagen en Berkel trok het initiatief volledig naar zich toe. Een prima actie van opnieuw Den Dulk echter aanvoerster Anique van der Boon kon erger voorkomen voor Rijnvogels. Berkel rook de mogelijkheden met Daphne Godee en Milou Hoefsloot aan de linkerkant en Anouk Angkotta en Bianca Troost op de rechterflank.
Vette pech voor Sandra Owel die zichtbaar aangeslagen noodgedwongen de arena moest verlaten. Jannette van Belen was haar vervangster. Op het halfuur een vrije van Claudia Owel die voor de voeten kwam van Tirza Kromhout. Het leer werd ingeschoten en in de zestien door Anouk Angkotta met de hand getoucheerd.
De toegekende strafschop werd door Anouschka Wolvers achter Dorith Meurink in de touwen geschoten. De stand in balans en een juiste afspiegeling van de sportieve strijd.

FC Rijnvogels - Berkel
Berkel toonde veerkracht en souplesse om direct weer orde op zaken te stellen. Snelle uitbraken en heersend op het middenveld met Celine Schot, Isabel Heinsbroek en de opkomende Kimberley Houwaart met Anouk Angkotta. Daphne Godee werd tegen het kunstgras gelopen door Lisan Kranenburg met als gevolg een uitstekende vrije trap van Milou Hoefsloot waar Laura Kuijt goed wegkwam. De bal kwam via de vingertoppen kletterend tegen het aluminium aan.
Aan de andere kant gevaarlijke situaties met Claudia Owel en Louise van Sloos – van Beelen. Dat zat Berkel niet lekker en de aanval werd gezocht. Anouk Angkotta aan de basis en Bianca Troost op snelheid met het schot dat Kuijt niet helemaal onder controle kreeg. Opnieuw kreeg Bianca Troost het leer en met een halve lob werd de bal in de touwen geschoten.

FC Rijnvogels - Berkel
Berkel op voorsprong maar het had direct weer gelijk kunnen worden als Jannette van Belen een voorzet van Tirza Kromhout had ingekopt.
In de 39e minuut ging Jaclyn Leiwakabessy in de fout net buiten de zestien. Anouk Angkotta nam de vrije trap die op werkelijk schitterende wijze. Het leer verdween  buiten het bereik van Laura Kuijt in de kruising.
Een heel fraai doelpunt en Berkel die met slim en alert spel op een 1-3 voorsprong kwam.

FC Rijnvogels - Berkel

In de tweede helft wat speldenprikken van Daphne Godee en Melanie den Dulk. Maar Berkel zag zich niet genoodzaakt om het spel te maken. Dat liet de ploeg graag over aan de thuisploeg. Het versterkte middenveld hield de controle alleen de vertrouwde rust ontbrak in het spel. Rijnvogels wist geen doorbraak te forceren en doelvrouw Dorith Meurink groeide in haar rol net als Whitney Morien die later onder het bloed het speelveld moest verlaten. Druk van Rijnvogels maar ook in dat spel ontbrak de rust maar bovendien ook de rust en overtuiging om te scoren. Kansen voor Claudia Owel die het doel niet op de korrel kreeg. Snel tikwerk met Nikki Krayenoord en Tirza Kromhout, echter alles viel in de trechter en dat bracht Berkel niet van de wijs.

FC Rijnvogels - Berkel

Berkel leek niet toe te geven aan de pressie van Rijnvogels maar in de 69e minuut viel wel het aansluitingsdoelpunt. Een strakke voorzet van Claudia Owel die door Tirza Kromhout werd ingeschoten. Meurink geen schijn van kans en de 2-3 op het scorebord. Het had ook gelijk kunnen worden als Mirjam Gerling en Jannette van Belen de kansen hadden benut. Voor Berkel billenknijpen en bij Rijnvogels bleef het bij pressie zonder resultaat. Inzet maximaal en Berkel ging weer op de aanval af. Mogelijkheden voor Melanie den Dulk en Celine Schot. Rood in de laatste fase voor Bianca Troost die tijdens haar val een verkeerde beweging maakte. De eindstand veranderde niet meer en Berkel pakte opnieuw de volle buit. Het ongeslagen record blijft steevast staan.

FC Rijnvogels - Berkel
Een uitstekend duel met name in de eerste helft met wisselend Berkel en Rijnvogels aan zet. De kansen die Rijnvogels creëerden waren er meer dan Berkel kreeg maar het gaat wel degelijk om de effectiviteit in het voetbal. Kansen verzilveren een ultiem doel en Berkel was duidelijk slimmer en verdeelde de krachten beter. Ook uit stilstaande situaties werd maximaal geprofiteerd en was alerter en bovendien scherper. Ook dat is voetbal. Coach Michel Visser van Berkel was na afloop blij met dit resultaat maar zag toch wel duidelijk een aantal punten die voor verbetering in aanmerking komen. Daar gaat aan gewerkt worden.
Pupil van de Week Esmee le Feber gaf ook haar oordeel over het duel. Was van mening dat een gelijkspel op basis van inzet van haar ploeg juist geweest zou zijn. Daar had de kleine meid wel degelijk gelijk in. Maar zag ook in dat er dan wel gescoord moet worden om het beoogde resultaat te bereiken. ‘Een leermomentje’ noemde Esmee het spel die voorspelde dat komende zaterdag haar ploeg gaat vlammen. En daar gaat het om in de Eerste Klasse met smaakmakende ploegen die elkaar sportief de loef af willen steken.

Lees alles over Esmee, de Pupil van de Week bij Rijnvogels tegen Berkel

Meer beelden van de wedstrijd ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: