Berkel overklast Ariston

Het tweede team van Berkel maakte korte metten met de studentenploeg uit Delft. De wilskracht en souplesse maximaal bij de meiden van de charismatische coach Ronald Lamens. Was na afloop maar wat blij met de 7-1 overwinning maar ook met de veerkracht die het team toonde. Met de rust was de stand 2-1 voor de thuisploeg. Speelster van de wedstrijd werd Jaimy Treurniet die met drie doelpunten en een aantal voorzetten op maat de show naar zich toetrok.
Speelster van de wedstrijd
Ariston’80 startte sterk met aanvallend spel of waren de geel-blauwe meiden nog niet wakker. De waarheid was dus tweedelig maar feit was wel dat het initiatief lag bij de formatie uit Delft. Uit een hoekschop werd de eerste treffer van de wedstrijd ten voordele van Ariston gescoord. Een verdienstelijk doelpunt en de toon gezet.
Natuurlijke elementen speelden mee bij Berkel. Donderdag stond de zon nog kaarsrecht boven de evenaar en duurde de dag zowel op het noordelijk- als zuidelijk halfrond even lang en de herfst deed zijn intrede.

Aan de nachtelijke sterrenhemel ook de Draak met de omgekeerde S vorm waarvan de heldere ster Thuban ruim 5000 jaar geleden de Polaris of poolster was. Een leidend element die de richting bepaalde. Nu zijn de speelsters de draakjes van Ronald Lamens geworden die flexibel en met veerkracht terugkwamen in het duel. Leidend met een flitsende aanval van Beau van Wijk die spontaan onreglementair echt ouderwets beentje werd gelicht. Jaimy Treurniet schoot de toegekende strafschop onberispelijk in en de stand in evenwicht.
Berkel twee

Berkel kwam gaandeweg in het juiste ritme. Uit een hoekschop van Jaimy Treurniet schoot Sabine Visser de 2-1 in de touwen. In de pauze de wijze woorden van strateeg Ronald Lamens die al had gezien dat de fysieke strijd was gestreden. Krachten verdelen en rust als echte wijze oosterse draakjes uitstralen. Immers echte sterren stralen en bepalen de richting en het doel. Dat gebeurde want de filosofische getinte woorden van de wijsgeer liet de ploeg wel met stevig en met beide benen wel op de aarde te staan.
De zon speelde mee want een vrije trap van Jaimy Treurniet verdween spontaan in de touwen. Verblind door onze kolossale lichtbron was het leer niet meer te onderscheiden, Maureen Stel tekende voor de 4-1. Wel uit een onmogelijke hoek en op aangeven van Jaimy Treurniet. Beau van Wijk nam de 5-1 voor haar rekening en Elize Hoekstra voor de 6-1.

Ronald Lamens
De allerlaatste en de zevende was weer zo’n typisch draconische indraaiende bal van Jaimy Treurniet direct uit een hoekschop ingeschoten. Eindstand 7-1 voor Berkel die steevast die juiste koers volgt.
Na afloop complimenteerde coach Ronald Lamens zijn meiden met deze fraaie zevenklapper. ‘Inzet en beleving van de complete groep met sprankelend spel en wat wil je dan nog meer’, aldus de breed glimlachende strateeg Lamens.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: