Expositie Shelter and the Sea bij Galerie Kolff in Zoeterwoude

Een bijzondere tentoonstelling bij Galerie Kolff in het zo idyllische gelegen Zoeterwoude-Dorp. Twee beeldend kunstenaars die ieder op hun eigen creatieve en sfeervolle manier de verbindingen van de natuur volgen. Aanvullend aan elkaar en juist die belevenis is een bezoek meer dan waard.
Kunst in de Polder bij Galerie Kolff
De landelijke weidse sfeer draagt bij aan de ongedwongen atmosfeer van de diverse werken. De Galerie en boerderij van Annemarie en Dirk Kolff in het landelijke dorpje is bij uitstek geschikt om met de verschillende elementen van de natuur in aanraking te komen.

Kunst in de Polder bij Galerie Kolff in Zoeterwoude-Dorp.

Hein Kuipers uit Leiden studeerde af in 1982 aan de Kunstacademie Minerva in Groningen. Zijn schilderijen en fotografische werken zijn abstract en vertegenwoordigen de indrukken van het eigen netvlies van opvallende momenten. Maximale emotie met in hoofdzaak primaire kleurstellingen waarbij het beeld het verhaal overbrengt. Kijken een belevenis om je in alle rust mee te laten voeren.

Kunst in de Polder bij Galerie Kolff in Zoeterwoude-Dorp.
Beeldend kunstenaar Joke Elzinga volgde de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie en laat bij Galerie Kolff opvallend werk zien. Fraaie schilderijen van stormachtige oceanen waarbij de natuurlijke invloeden een duidelijk beeld scheppen. Realistisch met opvallende blauwe tinten die de mystieke sfeer laat spreken. Zee, branding en weerspiegelingen voeren de bezoekers mee in haar eigen temperamentvolle geaardheid.

Kunst in de Polder bij Galerie Kolff in Zoeterwoude Dorp.
Veel blauwe kleuren te zien waar coloristen hun hart aan zullen ophalen. Van azuurblauw naar turquoise tinten met een hoge verzadiging waarbij de kracht van de kleur sprekend is. Tinten optimaal met het onderwerp verbonden en op de juiste plaatsen een sprankje verzadiging.  Dit geldt voor de werken van beide beeldend kunstenaars. Zowel Hein Kuipers als Joke Elzinga beheersen de toepassing van kleuren optimaal. Kijken naar opvallend kleurige kunst met de schoonheid van natuurlijke invalshoeken bij Galerie Kolff.

Shelter and the Sea met Joke Elzinga en Hein Kuipers
De tentoonstelling Kunst in de Polder met als thema Shelter and the Sea met werken van Joke Elzinga en Hein Kuipers is bij Galerie Kolff te zien van 28 augustus tot en met 18 september 2016. De openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur of na telefonische afspraak. Het adres van Galerie Kolff is Noordbuurtseweg 2, Zoeterwoude Dorp. Het telefoonnummer is 071 – 5801458.

Meer beelden van Shelter and the Sea met werken van Joke Elzinga en Hein Kuipers ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: