Beleving bij Berkel

De vrouwen en meiden van Berkel staan alweer te popelen. De trainingen bij de groep namen inmiddels een aanvang. Het leerzame traject van techniek en tactiek door vakbekwame strategen komt aan de orde maar eerst even de conditie op Lansingerlands peil brengen. En dat lukt uitstekend bij de Berkel-vrouwen.
Berkel-draakjes
Berkel kent een rijke historie met wisselende resultaten. Het afgelopen seizoen werd het keurkorps onder leiding van Cees Kruys ongeslagen kampioen. Een unicum in voetballand en daar zou een vervolg op moeten komen. Het tweede team presteerde als promovendus boven verwachting en bij het derde elftal zien we alleen maar speelsters met een glimlach. En laten we eerlijk zijn, zo hoort dat ook.
De lat voor het komende seizoen weer zo hoog leggen hoeft niet maar de beleving bij Berkel is maximaal voor de diverse elftallen. Dus kunnen we best wel vuurwerk verwachten op de velden van Sportpark Het Hoge Land.

Links Cees Kruys en rechts Johan van Aalst
Een nieuw seizoen waar opnieuw prijzen zijn te verdelen. De organisatie bij Berkel is geborgd door Marinka van Dijk die voorzitter is van de vrouwenafdeling binnen de club uit Lansingerland. In de sportieve sfeer staat Johan van Aalst als manager algemene zaken ook komend seizoen weer zijn mannetje.
Altijd met een big-smile daar bij Berkel
Cees Kruys is nu de man die jonge talenten bij het derde elftal gaat klaarstomen voor het echte werk. Met lef en souplesse bewees Kruys het gelijk aan zijn zijde door jeugdige meiden op hoog niveau te laten acteren. Samen met Leo Roosa en assistent-scheidsrechter René van Wijk worden de talenten op niveau gebracht. Een lange maar ook dankbare taak met techniektrainingen als basis.


Het tweede staat onder leiding van Ronald Lamens. Zondermeer de allerbeste linksback die Berkel ooit heeft voortgebracht. Niet te passeren en als dat een enkele keer toch gebeurde kwam je hem nog een keer tegen. Strategische invalshoeken om van te smullen en dat weten zijn meiden van twee maar al te goed. Maar toch altijd bloednerveus met maximale concentratie voor een duel van zijn vrouwen. Met Gert Treurniet als secondant en assistent-scheidsrechter Johan van de Kerkhof staan de meiden van twee aan een vooravond van een seizoen om nooit meer te vergeten.

Ronald Lamens
Dan het keurkorps van het blauw-gele Berkel. Na het binnenslepen van het kampioenschap is het nu de beurt aan coach Michel Visser die de touwtjes strak in handen neemt. Altijd met een bewonderenswaardige aanpak en visie op het spelletje voetbal. Deed dat ook al bij de verenigingen als Barendrecht en RVVH. De meiden uit Ridderkerk werden een maand geleden door Visser opnieuw naar de Topklasse gebracht. Samen met Marco Heiligers, Dominique Hoogwerf, Johan van Aalst en assistent-scheidsrechter Piet van Rekum is Michel Visser er klaar voor.

Michel Visser
De intentie is uiteraard om ook Berkel op hoger niveau te brengen en dat zou best eens voor waar aangenomen kunnen worden. Goed spel met diverse strategische concepten maar er bovenal plezier in hebben. Dat is de basis van het spelletje voetbal en zeker bij Berkel.
Een periodetitel zou trouwens wel mooi meegenomen zijn. In de Oosterse filosofie en dan met name gebaseerd op de Chinese dierenriemtekens zijn er wel degelijk aanwijzingen voor een positief resultaat. Daarover later meer. Eerst de oefenwedstrijden en de KNVB-bekerduels en dan de diverse competities. De tegenstanders zijn gewaarschuwd voor de Berkel-draakjes.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: