Brielle verliest thuis tegen Smerdiek

Een nipte 1-2 winst voor Smerdiek uit het Zeeuwse Sint Maartensdijk tegen Brielle op Voorne Putten. Bij de pauze was de stand met 1-1 nog in balans. Geen goed voetbal wat deels ook te maken had met de temperatuur. Op het kunstgrasveld van Sportpark Geuzenveld met de korrels die een enorme dosis hitte uitstraalden. Er werd niet gesproeid waardoor dat sprankje hoop op beter spel door de zon direct verdampte.
Brielle - Smerdiek
Smerdiek technisch iets vaardiger en Brielle snel in de omschakeling. De doelpunten werden in het eerste deel gescoord door Angelique Hage voor Smerdiek terwijl voor Brielle Dusty Bakker de gelijkmaker in de touwen schoot.
In het tweede deel bepaalde opnieuw aanvoerster Angelique Hage het verschil door loeihard van twintig meter het leer in de touwen te jagen. Brielle probeerde het wel maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Volgende week de returnwedstrijd op Tholen in Sint Maartensdijk. Dan wordt duidelijk wie komend seizoen in de Eerste Klasse speelt.

Brielle - Smerdiek
Sportpark Geuzenpark in Vierpolders het decor voor deze eerste ontmoeting tussen Brielle en Smerdiek. Dat alles in de nacompetitie om een plaats in de Eerste Klasse. Tevens werd op het fraaie complex van Brielle de finale rondes gespeeld in het kader van de Voetbal Rotterdam Cup. Opvallend detail dat deze wedstrijd en de vrouwenfinale gelijktijdig waren gepland. Een drukte van belang rond de velden met een scherp stralende zon. Thuisploeg Brielle stond al even te trappelen in de wachtkamer want de indeling van de nacompetitie is niet altijd overzichtelijk. Toch stond de ploeg van Arjan Witte en Mark Potkamp gereed om de strijd met als doel promotie wel degelijk aan te gaan.
Brielle - Smerdiek
Een vrije trap in de vierde minuut het eerste wapenfeit. Smerdiek aanvoerster Angelique Hage aan de bal maar doelvrouw Alice Verbrugge reageerde uitstekend. Daar tegenover stond een fraaie pass van Roxanne Toet op de balvaardige aanvoerster van Brielle Ryanne Mol gevolgd door een actie van Tahnee de Goede.
Het was warm op het kunstgrasveld voorzien van een overvloedige hoeveelheid zwarte korrels. Het migratieproces werd via de stralende kracht van de zon optimaal in gang gezet. Op een stukje chemie voetballen zonder vooraf en tussendoor te sproeien werd een opgave voor beide kemphanen en dat was duidelijk waarneembaar.
Brielle - Smerdiek
Na een kwartier spel fraaie hoekschoppen van Griffith Vaissaire van Smerdiek. De druk duidelijk van de meiden uit het Zeeuwse Sint Maartensdijk. Het voetballend vermogen lag op een iets hoger peil met ook een mooi schot van Elisabeth de Witte. Aan de andere kant een scherpe hoekschop van Ryanne Mol maar het leverde nog niets op. De druk werd gezet door Smerdiek met aansturing van Anouk Fase, Bo van Keulen en Tilly Verduijn. Mirthe de Lange en Naomi van Mierlo heersend op het middenveld en Anne Hage, Elisabeth de Witte, Griffith Vaissaire en Angelique Hage de gevaarlijke voorwaartsen die geen doorbraak konden realiseren. Goed verdedigend spel trouwens bij Brielle met Cato Eppinga, Romy ter Steege, Savannah Stout en Roxanne Toet.

Brielle - Smerdiek

In de 26e minuut lukte het Smerdiek wel. Een bijzonder fraaie aanval opgezet door Wendy de Wilde die Anne Hage wegstuurde en snel met een slimme beweging Elisabeth de Witte aanspeelde op links. Een scherpe pass op Angelique Hage, het vrijspelen en met een slim lobje werd het leer over de graaiende vingertoppen van doelvrouw Alice Verbrugge in de touwen geschoten.
Het spel kreeg een boeiende fase want Brielle nam geen genoegen met deze stand op het scorebord. Maxime Colijn en Amy Klomp met snode plannen echter doelvrouw Chanel Brinkman greep vakkundig in. Aan de andere kant ruimte voor Angelique Hage die het leer in aanraking bracht met de lat.

Brielle - Smerdiek
Brielle kwam in de 36e minuut langszij. Ook met een heel fraai opgezette aanval in een fase dat absoluut op een hoger plan lag. Amy Klomp met de eerste actie die nog net over de achterlijn kon worden gewerkt en Simone Bloothoofd met de hoekschop. De afgeslagen bal werd in de rebound opnieuw ingebracht door Romy ter Steege die het leer in de voeten schoof van Ryanne Mol. Die bewaarde de rust om de bal precies op maat op de rechterschoen te leggen van Dusty Bakker die slim Chanel Brinkman verschalkte. Brielle terecht op gelijke hoogte met in de laatste minuten aan de andere kant mogelijkheden voor Myrthe de Lange en Anne Hage.

Brielle - Smerdiek
In de tweede helft kenmerkend de vele blessures van te vroeg optredende verzuring. De vaart werd uit het spel gehaald maar wel Roxanne Toet en Amy Klomp bij thuisploeg Brielle gevaarlijk en Wendy de Wilde schoot voor Smerdiek rond de zestien net naast. Daarnaast greep ook Cato Eppinga prima in bij een actie van Elisabeth de Witte. In de 61e minuut Brielle opnieuw aan zet met Tahnee de Goede en opnieuw die kleine Amy Klomp echter Chanel Brinkman greep opnieuw goed in.

Brielle - Smerdiek
De beslissing viel uiteindelijk in de 71e minuut met een mooie aanval en dreiging met als laatste element natuurlijk aanvoerster Angelique Hage met een scherpe uithaal vanaf zo’n slordige twintig meter het net deed bollen.
Een niet geheel onverdiende voorsprong voor Smerdiek die duidelijk nog meer zekerheden wilde stellen. De scherpte ontbrak en met het nodige lood in de benen maar dat was ook bij Brielle het geval. De spirit geheel verdwenen bij de beide kemphanen en dat was onder deze omstandigheden wel te verwachten.

Brielle - Smerdiek
Geen goed voetbal alleen in de laatste fase van de eerste helft. Te verwachten zoals al eerder gememoreerd gezien de omstandigheden. De tweestrijd zal uiteindelijk in Sint Maartensdijk worden beslecht in de returnwedstrijd op gras. Smerdiek was in deze wedstrijd technisch vaardiger en Brielle in de omschakeling snel en gevaarlijk. Wie in de Eerste Klasse gaat spelen nu nog een open boek maar Smerdiek heeft deze nipte winst alvast in de pocket.

Meer beelden van Brielle tegen Smerdiek ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: