Kolping Boys pakt drie punten bij WVC

WVC had geschiedenis kunnen schrijven maar de ervaring en nuchterheid van de Noord Hollands meiden overwon. WVC tegen Kolping Boys werd 1-4 na een 1-1 stand bij rust. Een dik verdiende overwinning maar de meiden van Jamel Rikkers en Yvonne Keizer stonden stijf van de zenuwen. Alle ballen werden in de eerste minuten ingeleverd bij de stugge en robuuste Weteringse verdedigsters. Maar na de drinkpauze na zo’n dertig minuten was het ijs gebroken.
WVC - Kolping Boys
De doelpunten werden gescoord voor de pauze door Madieke Zaad voor WVC en Suzanne Deckers bracht de strijdende partijen weer in balans. Na de pauze de Milenca van Ee show die drie maal heerlijk het net deed bollen voor Kolping Boys.

Wel een ondermaats duel maar het kampioenschap voor de ploeg uit Oudorp bij Alkmaar kan niet meer misgaan. En dat is een vaststaand feit.

WVC - Kolping BoysIn de tweede minuut de eerste kans voor Kolping Boys met Milenca van Ee en twee minuten later greep Danique Montanus perfect in voordat Inge Woldhuis gevaarlijk kon worden.
Het waren de eerste mogelijkheden voor de meiden uit Oudorp en voorlopig ook de laatste. WVC zette in hoog tempo de meiden van coach Jamel Rikkers vast op eigen helft en de ploeg had geen antwoord op het spel van WVC. Alles werd ingeleverd bij Ilse Baak en Britt Klein die de lijnen ook naar de voorhoede aanstuurden. Een schot van Tenika de Jeu had de eerste treffer moeten opleveren voor de thuisploeg van coach Eric van der Krans. Haar inzet ging echter rakelings naast. Ook Kelly van der Tang kreeg een goede mogelijkheid maar wist het net achter Roxy Klaver niet te vinden.

WVC speelde opportuun en met lef en het wachten was gewoon op het eerste doelpunt. Nadat Sandy van de Water door Mirjam van Dijk tegen de mat was gelopen leverde de vrije trap genomen door Madieke Zaad niets op.  Kolping Boys stijf van de zenuwen kon geen potten breken. Maakte de kampioenaspiraties op dat moment van de strijd absoluut niet waar. In de 22e minuut kwam WVC op een dik verdiende voorsprong. Sandy van de Water op rechts via Bente Wesselman weggestuurd en een simpele pass op Kelly van der Tang. Die bracht Madieke Zaad in de gelegenheid om vrij door te lopen en haar schot trof doel.

Een dik verdiende voorsprong voor WVC en het had nog erger kunnen worden voor Kolping Boys als Sandy van de Water wat nauwkeuriger met de kansen was omgesprongen. De drinkpauze na een half uur spel was de kentering in het spelbeeld.

De wijze woorden van coach Jamel Rikkers werden ter harte genomen en de daad bij het woord gevoerd. Nog wat moeite met de spanning van het moment maar de overtuiging kwam weer terug. In de 33e minuut werd het volkomen terecht gelijk. Een pass van Michelle Potter op de vrijstaande Suzanne Dekkers en die maakte geen fout en bracht de stand weer in balans.

Na de pauze kwam WVC er niet meer aan te pas. Kolping Boys heerste op alle fronten en het spel werd nu wel via de vleugels gespeeld. Daar had de verdediging van WVC totaal geen antwoord op en werden aan alle kanten voorbij gelopen. In de 48e minuut een pass van Inge Woldhuis op Milenca van Ee die het leer fraai in de touwen schoot. Een meer dan bevrijdend doelpunt en een verdiende voorsprong. De ploeg geloofde er weer in en bij de thuisploeg was het spel gespeeld en de kopjes gingen hangen.

Michelle Potter schoot loeihard tegen de lat en Mirjam van Dijk schoot in maar in buitenspelpositie. Dat feest ging niet door maar in de 62e minuut was het opnieuw de beweeglijke Milenca van Ee die gewoon door kon lopen en de bal over de doellijn schoot. Een riante voorsprong voor de Noord Hollandse ploeg. Drie minuten later was het opnieuw die dekselse Milenca van Ee die het verschil maakte en een loepzuivere hattrick scoorde. De wedstrijd gespeeld en ondanks wat speldenprikken van WVC kwam er geen verandering meer in de stand.

Een riante 1-4 overwinning van Kolping Boys in een matig duel waarbij de winst in hoofdzaak een overwinning was op het eigen vertrouwen en beleving van de ploeg van Rikkers. Volgende week tegen FC Purmerend kan de ploeg het kampioenschap in de Eerste Klasse C binnen slepen. WVC speelde de eerste dertig minuten uitstekend en onbevangen maar daarna was het over en uit. Conditioneel is de ploeg niet in staat het tempo vast te houden. Volgens coach Eric van der Krans een logisch gevolg van onevenwichtig trainingsbezoek van zijn pupillen. De nacompetitie zit al in de knip en met nog een serie wedstrijden voor de boeg lijkt het herstel slechts een kwestie van tijd. WVC gaat ook voor promotie maar dan moet er wel uit een ander vaatje worden getapt.