Berkel bindt ook RVVH aan de zegekar

Berkel tegen RVVH de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Kampioen Berkel won met 4-1 na een 1-1 stand bij rust. Het was lange tijd spannend want de meiden van RVVH kwamen brutaal op voorsprong via Annemarie Star. Zeker niet onverdiend want Berkel kwam er in de beginfase nog niet aan te pas. De formatie van coach Cees Kruys was zoekende naar de gelijkmaker en die kwam van de voet van Chantal van Wijk. Na de pauze een inzet van Lindy Hogedoorn die het leer via Yara van der Meer tergend langzaam over de doellijn zag verdwijnen. De ban gebroken en de veerkracht optimaal. De meiden van Theo Suurland en Peter Stasse probeerden het wel maar Daphne Godee en Demi de Boe bepaalden anders en scoorden voor Berkel. De 22e winst voor Berkel een opzienbarend feit.
Berkel - RVVH
Een warme zon op Sportpark Het Hoge Land en vooraf toch spanning. De vraagstelling was of Berkel de competitie met het maximaal haalbare puntenaantal zou afsluiten. Coach Cees Kruys wilde immers niets liever dan een fonkelend team die laatste wedstrijd zien winnen. Tegenstander RVVH kwam ook voor de punten. Dat maakte coach Theo Suurland wel duidelijk en het initiatief lag in de beginfase wel degelijk bij de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules. In de eerste minuut kreeg Annemarie Star al een mogelijkheid en een minuut later alweer maar nu via Julia Butter.
In de zevende minuut als het bekende duiveltje Lisanne van Gelder die had kunnen scoren echter Yvette Duran greep perfect in. Berkel bevangen door de warmte moest nog op dreef komen en de eerste mooie aanval via Daphne Godee die trouwens met Lindsay Hoek leuke duels uitvocht in sportieve zin.

Berkel - RVVH

Daphne Godee speelde slim, creëerde ruimte en bepaalde de lijn van Berkel. Als in de 14e minuut eerst Lisanne van Gelder een mogelijkheid kreeg was het drie minuten later wel prijs voor RVVH. Een crosspass van Yara van der Veen op Annemarie Star die op fraaie wijze het net achter Yvette Duran deed bollen. RVVH op voorsprong en dat zeker niet onverdiend. Echter de wedstrijd nog niet gespeeld want de befaamde Berkel trein moest nog op gang komen en dat gebeurde.
Berkel - RVVH
Een fraaie actie van opnieuw Daphne Godee in de 22e minuut die het leer op Melanie den Dulk plaatste die vervolgens de inkomende Chantal van Wijk in stelling bracht. Het leverde nog niets op echter de druk van Berkel werd zienderogen opgevoerd. Een scherpe hoekschop van Sandra Welles kon nog net worden weggewerkt door sluitpost Beau Suurland en via de andere kant kreeg Nadia Rouwkes de bal uit een corner op de deklat.

Berkel - RVVH
De meiden van halfgod Hercules moesten alle zeilen bijzetten met Anneli Hoekstra, Elianne Fioole, Mariëlle Agatowski en aanvoerster Celine Schot maar het was verdedigen terwijl het tactisch basisconcept vertrouwd oogde. Een mooie opzet van Daphne Godee en Sandra Welles leverde in de 24e minuut de gelijkmaker op. Melanie den Dulk verlengde het leer op Chantal van Wijk die de bevrijdende gelijkmakende treffer in de touwen schoot. Even later opnieuw het leer tegen de lat. Nu was het de onfortuinlijke Melanie den Dulk die het overkwam. Berkel op stoom en kansen creërend ook met Isabel Heinsbroek en Kimberley Houwaart maar toch kreeg Lisanne van Gelder nog een mogelijkheid voor RVVH.

Berkel - RVVH
In de pauze toch weer de spanning van het moment. Want zou Lindy Hogedoorn twee keer gaan scoren voor Berkel. Dat is immers vaste prik. Daarnaast de vraag of teammanager Sanne Euser van halfgod Hercules in staat zou zijn de meiden klaar te stomen voor een dertiende wereldwonder. Natuurlijk ook Pupil van Week Tara die juf Demi ging inspireren in de dug-out. Opvallende zaken maar in de 46e minuut stond het al 2-1 voor Berkel. Een hoekschop van Sandra Welles werd door Chantal van Wijk doorgekopt en Lindy Hogedoorn schoot in.
Berkel - RVVH
Het leer kwam tegen Yara van der Veen aan en rolde tergend langzaam richting doellijn. Zelfs Elianne Fioole kreeg het leer niet onder controle en de bal verdween over de lijn in het doel. Een opsteker voor Berkel en een regelrechte tegenvaller voor de meiden van RVVH. Maar de blauw-witte ploeg zocht wel degelijk de aanval met onder meer Lisanne van Gelder aangestuurd door Sanne Huisman.
Berkel kreeg nu meer ruimte met Mara Wensveen op de linkerflank en rechts afwisselend Daphne Godee, Chantal van Wijk en Kimberley Houwaart. Lindy Hogedoorn scoorde haar tweede treffer maar die werd onterecht vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Hogedoorn protesteerde en had zeker haar punt maar in de direct daarop volgende aanval was het leed alweer geleden.

Berkel - RVVH

Daphne Godee met een prima rush vanaf de middellijn. Die was doeltreffend gefocust op scoren en dat deed Godee dan ook in de 72e minuut. De wedstrijd met 3-1 in de knip voor Berkel.
Cees Kruys bracht Demi de Boe en later Maureen Stel binnen de lijnen. Demi de Boe opvallend fris met sterk spel en geïnspireerd door Tara. In de 79e al een eerste mogelijk voor De Boe maar Beau Suurland bood nog redding.
In de 85e minuut opnieuw Demi de Boe die op karakter met souplesse na een werkelijk sublieme pass van Lisa Wijnen los was en de 4-1 scoorde. Prachtig om te zien en de geschiedenis voor Berkel werd een feit.

Berkel - RVVH
Een verdiende winst van Berkel op een goed spelend RVVH. De veerkracht om concepten om te zetten opvallend. Evenwel nam de afscheidnemende coach Cees Kruys na afloop toch geen blad voor de mond om te vertellen dat het alles toch de verdienste was van de meiden zelf. Een groot compliment natuurlijk maar de strakke tactische concepten toch wel degelijk de hand van de strateeg die binnen de club de jeugd gaat klaarstomen voor het grote werk.
Bij coach Theo Suurland van RVVH een vrijwel zelfde situatie. Neemt ook afscheid en gaat binnen RVVH de jeugd begeleiden in de technische commissie met Willem Grootenboer. De jeugd staat op het punt door te breken en beide verenigingen hebben dat hoog in het vaandel staan. Berkel schreef geschiedenis met het maximale puntentotaal van zesenzestig punten. Een meesterlijk getal en een fraai slot van een bijzonder seizoen.

Meer beelden van Berkel tegen RVVH ziet u hier
Lees alles over Berkel’s ster Tara, de Pupil van de Week
Zesenzestig uit tweeëntwintig

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: