Wassenaar met 1-5 onderuit tegen Haagse Hout

Wassenaar kwam er tegen de jonge meiden van Haagse Hout niet aan te pas. Op Sportpark Kerkehout de sportieve derby met bij vlagen goed voetbal. Het spel werd wel bepaald door de jeugdige dartelende meiden uit de MB van Haagse Hout. Na een 1-2 stand bij rust liep de ploeg uit het Haagse Mariahoeve in slechts een aantal minuten verder uit tot 1-5. Wassenaar speelde in de tweede helft te statisch en liet zich gewillig de kaas van het brood eten.
Wassenaar - Haagse Hout

Doelpunten werden in de eerste helft gescoord door Alycia Oosterveen voor Haagse Hout en de gelijkmaker kwam op naam van Shirley de Bruyn. Cassandra de Haan zorgde vlak voor de pauze voor de 1-2. In slecht elf minuten tijd scoorde Haagse Hout in de tweede helft drie treffers. Irene Janssens nam er twee voor haar rekening en het vijfde doelpunt kwam opnieuw op naam van Alycia Oosterveen. De leiding van het sportieve duel was in handen van Jurry Krosse.

Het gevaar direct al met Alycia Oosterveen van Haagse Hout die uit het niets vrij voor het doel van Aniek Leune verscheen. Een minuut later opnieuw die brutale Vlamenburg bewoonsters nu met Cassandra de Haan. De meiden van coach Albert van Biezen hadden het geluk aan hun zijde en heel goed wegkwamen alhoewel Jet van Schie met een scherpe hoekschop wel dichtbij een treffer was.
Als Irene Janssens voor Haagse Hout tot twee maal toe bijna doel had kunnen treffen is het alleen en uitsluitend verdedigen voor de Wassenaar ladies. De vesting met Chelle Willemse, Tessa Speijk en Jet van Schie stonden onder zware druk door de jeugdige groep speelsters uit het aanpalende ’s-Gravenhage.

De mix van jong en iets minder jeugdig met coach Rob Hagg strak aan het roer straalde bewondering uit. Maar toch de venijnige snelle uitvallen van thuisploeg Wassenaar mochten er wel zijn. Jet van Schie, Els Marije, Andrea Ruggiero en Rudy Perdijk kregen wel degelijk mogelijkheden om de score te openen. Vlijmscherp maar de nauwkeurigheid ontbrak bij de afwerking.
In de 22e minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een voorsprong voor Haagse Hout na een schitterende actie van Alycia Oosterveen die zich knap vrijspeelde en het leer uitstekend over Aniek Leune liftte en het net deed bollen.
Een voorsprong die zeker niet onverdiend was maar Wassenaar vocht terug. In de 30e minuut kwam de groen-witte brigade van Albert van Biemen langszij. Els Marije werd de diepte ingestuurd en kreeg de vrije ruimte. Schoot het leer echter tegen de binnenkant van de staander en mocht in de rebound de carambolerende bal voorzetten op de inkomende Shirley de Bruyn die met het hoofd scoorde.

De meiden van Haagse Hout hielden het hoofd koel met de soms straffe wind en neervallende regen. Een minuut voor het rustsignaal was het opnieuw Haagse Hout dat toesloeg. Nu uit een stilstaande situatie met een fraaie vrije trap van Alycia Oosterveen op de slimme Irene Janssens die het leer net toucheerde om Jet van Schie uit balans te brengen. Hierdoor was de weg vrij voor Cassandra de Haan die door kon lopen om netjes af te drukken.
Bij aanvang van de tweede helft was de regenbui overgetrokken en de frisse stevige bries gaan liggen. Zou je juist een onstuimig Wassenaar verwachten maar de rollen waren volledig anders. Het waren juist de meiden uit Mariahoeve die snel orde op zaken wilden stellen en voor de drie punten kwamen. Brutaal opportuun spel van de gretig dartelende jonge meiden als Shanelies Susanna, Nour Hanachi, Anna Duyvestijn en Rabia Aytaç die het Nina de Jong, Jutine Bruijs, Hilde Korving en Kristal Valk erg moeilijk maakten. Goede combinaties met een sterk middenveld mede door de ervaring van Debbie Hoogendoorn en Michelle Dirksen. Daar had de ploeg van coach Albert van Biezen toch knap moeite mee om op de juiste posities de vijandige maar sportieve aanvallen te pareren.
In slechts elf minuten tijd was het verschil geduid. In de 47e minuut een voorzet van Rabia Aytaç die met vakkundige souplesse in de touwen werd gewerkt door Irene Janssens. Vijf minuten later was het opnieuw Janssens die van zich deed spreken. Nu op een pass van Alysia Oosterveen en de Wassenaar verdediging met Chelle Willemse, Kristel Valk en Tessa Speijk werd uitgespeeld en het leer keurig ingeschoten. In de 58e minuut werd het zelfs heel brutaal 1-5 voor Haagse Hout. Een pass van Anne Dijkstra en het was Alycia Oosterveen die van afstand het leer achter Aniek Leune in het net schoot.

De wedstrijd gespeeld alhoewel de motivatie bij de Wassenaar ladies om eensgezind naar een beter resultaat te streven aanwezig was. Spaarzame mogelijkheden maar toch kansen met Leonie van Eijk en Simone Hoogenboom maar de echte wil en overtuiging ontbrak. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal van leidsman Jurry Krosse viel Alicia Oosterveen ongelukkig op de fraaie kunststofgrasmat. Moest noodgedwongen en geblesseerd het strijdtoneel verlaten. De stand wijzigde niet meer en de drie vette punten mee naar burchtbewoonsters in Mariahoeve.

Na afloop teleurstelling bij assistent coach Jaap van Wissen van Wassenaar. ‘De felheid ontbrak om echt het duel voor de bal aan te gaan. We speelden heel duidelijk te afwachtend, zonder enige overtuiging en Haagse Hout verdiende deze winst volledig,’ aldus Van Wissen.
Een ander geluid bij Rob Hagg de coach van Haagse Hout die zijn meiden complimenteerde voor het vertoonde spel. ‘De jonge speelsters uit de MB hebben uitstekend gepresenteerd en met de mix functioneerden onze linies optimaal en trokken heel duidelijk het initiatief naar zich toe’, aldus een breed lachende Rob Hagg die duidelijk in zijn nopjes was met het vertoonde spel van zijn pupillen. En daar had de Haagse coach het gelijk geheel aan zijn zijde. Samen voor de winst.

Voor meer beelden van Wassenaar tegen Haagse Hout klikt u hier.