RVVH en Be Quick houden elkaar in balans

Koploper RVVH kreeg bezoek van het Zwolse Be Quick ’28. Op Sportpark Ridderkerk was voetbal de overduidelijke winnaar. Strijdlust en passie met spanning en mooie doelpunten tussen twee kemphanen die aan elkaar gewaagd waren. Be Quick acteerde op het middenveld sterk terwijl de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules de beste mogelijkheden kreeg de wedstrijd op de valreep met winst af te sluiten. Gezien het spelbeeld een volkomen terechte gelijke eindstand van 2-2 terwijl bij rust de stand met 1 -1 ook al in evenwicht was.
In de dertiende minuut opende Monique Plaggenborg de score voor de Zwolse formatie. Wendy Mulder bracht RVVH in de 28e minuut met een droge knal op gelijke hoogte.
RVVH - Be Quick '28

Na de thee in de 53e minuut was het Cherraine Breinburg die de thuisploeg op voorsprong bracht in een aantrekkelijk duel waarbij Be Quick het middenveld strak in handen had en RVVH de lange bal perfect uitvoerde. In de 72e minuut een projectiel van ruim 30 meter van Rianne Bos die beide teams weer in balans bracht.
De spanning steeg met veel mogelijkheden voor de thuisploeg om voor de drie punten te gaan maar het lukte niet om het net te vinden. Gezien het spelbeeld een juiste uitslag van een heerlijke wedstrijd die perfect werd gefloten door leidsman Thomas ter Heide uit Capelle aan den IJssel.
De belangen groot bij beide teams. Coach Michel Visser van thuisploeg RVVH wilde zijn koppositie verstevigen maar had ook personele problemen. Karin Tersteeg van de formatie uit Zwolle had een duidelijk en simpel verhaal dat de drie punten welkom waren. Bij de kemphanen geen directe spanning merkbaar terwijl de wedstrijd een echter topper was. De opening voor RVVH op deze fraaie lentedag vroeg in april. Cherraine Breinburg die snel op links Anouk Bourgonje te vlug af was en Wendy Mulder in stelling bracht. De eerste redding van Suzan Mateboer en er zouden er meer volgen. Kansen ook al voor Manuela Grootenboer en Chelsea Disseldorp.

De meiden van Tersteeg waren zoekende. RVVH had het duel in handen en de passes van Esmeralda van den Heerik over vele meters om van te smullen. Ook in de tiende minuut op de sterk spelende Alyssa Dijkstra die op rechts met een schitterende beweging zich vrij speelde. Echter Dana Witvoet had een fikse overtreding nodig om Dijkstra af te stoppen en kwam daarbij heel goed weg.
De Zwolse formatie kreeg meer grip op het spel van RVVH en ging brutaal de aanval zoeken. In de dertiende minuut kwam Be Quick tegen de spelverhouding in op voorsprong. Een snelle uitval op rechts met Lianne Ekkel met een uitstekende pass op de inkomende Monique Plaggenborg die slechts het leer met de punt aanraakte om het net te doen bollen.

Een voorsprong maar er zat toch meer in want de Zwolse meiden hadden het middenveld strak in handen met Angenita Lemstra, Valerie Seinen en Rianne Bos. Op links Jonneke Sterk en rechts Lianne Ekkel en RVVH had moeite met dat spelpatroon. Daniek Pluim kopte nog net over uit een scherpe hoekschop van Angenita Lemstra.
Een uiterst levendig en sportief duel kreeg het publiek voorgeschoteld. Bol van spanning waarbij Be Quick het spel maakte en sterk het middenveld in handen had. RVVH liep achter de feiten aan en bediende zich van de lange bal op het snelle kunstgras. Geen rust in het spel van de thuisploeg te bekennen maar wel veel loopvermogen met Wendy Mulder, Manuela Grootenboer en Samira Benchamach die geen vrede konden vinden met de stand.

Laura Overbeek kreeg voor Be Quick de mogelijkheid en ook Lianne Ekkel om de stand op het scorebord te verdubbelen. Maar toch de veerkracht van de ploeg van Michel Visser die van zich doet spreken. Een prima hoekschop genomen door Nikki de Roest die via Chelsea Disseldorp voor de voeten komt van Wendy Mulder die vervolgens vernietigend uithaalde in de 28e minuut van dit aantrekkelijke duel. De ploegen op gelijke hoogte met snel spel en balverlies aan beide kanten. Geen rust in de opbouw bij de thuisploeg maar wel kansen voor Wendy Mulder en aan de andere kant Valerie Seinen.

In de tweede helft opende Be Quick sterk. Een schot van Daniek Pluim ging net voorlangs net als een inzet van Rianne Bos. RVVH voelde de druk en Paulien Kraaijeveld, Chelsea Disseldorp, Isabel Gulden en sluitpost Destiny Snoek moesten wel alle zeilen bijzetten om de ploeg in de race te houden.

Maar de counter van RVVH mocht er zijn. De sterk spelende Wendy Mulder kreeg een niet te missen mogelijkheid maar haar inzet werd nog net getoucheerd door Suzan Mateboer. Druk nu van de thuisploeg en die werd in de 53e minuut beloond.

Een splijtende pass van Wendy Mulder op Cherraine Breinburg en die drukte keurig af. RVVH op voorsprong met een Be Quick die in feite nog steeds het spelbeeld bepaalde in het levendige duel.
Vooral Rianne Bos, Laura Overbeek en Monique Plaggenborg kregen veel ruimte. Als in de 69e minuut Destiny Snoek gestrekt moest gaan zijn de snode plannen van de Zwolse formatie wel duidelijk. Maar de kansen en uitgespeelde mogelijkheden wel aan de andere kant.

In de 71e minuut werd met kletterend geluid tot twee maal toe de lat vol geraakt. Eerst door Wendy Mulder en in de rebound door Manuela Grootenboer. Maar RVVH kon het leer er niet in krijgen. Eén minuut later een afgeslagen aanval aan de andere kant en het leer voor de voeten van Rianne Bos die vanaf 30 meter een projectiel afvuurde waarbij sluitpost Destiny Snoek geen schijn van kans had. Het schot trof doel en Bos bracht de ploegen weer keurig naast elkaar.

Be Quick wilde meer en kreeg opnieuw mogelijkheden met Margriet Samsom en Rianne Bos maar opnieuw sterk werk van Destiny Snoek. De veerkracht van RVVH kwam opnieuw naar het oppervlak met in de allerlaatste fase van het duel de meest fraaie mogelijkheden voor Ramona van der Harst en Manuela Grootenboer maar het lukte de voorwaartsen niet de bal achter Mateboer in het net te krijgen.

Na afloop teleurstelling bij de speelsters van RVVH die in de laatste minuten hun slag hadden kunnen slaan. Ook bij coach Michel Visser. ‘Het voelt aan dat we twee dure punten hebben verspeeld’, aldus Visser die er wel aan toevoegde dat realistisch gezien de gelijke eindstand in overeenstemming was met het vertoonde spel.
Statistisch gezien had de coach het gelijk volledig aan zijn zijde en had goede zaken kunnen doen.
Coach Karin Tersteeg van Be Quick was ook van mening dat de eindstand een juiste afspiegeling was van het vertoonde open werkvoetbal. ‘Na een aarzelend begin kregen wij meer vat op het duel en heel belangrijk het middenveld in handen’, aldus Tersteeg die toch glunderde met het punt van de koploper.
Het spelletje voetbal de allergrootste winnaar van de middag en de spanning bij het verdelen van de prijzen van de Hoofdklasse neemt iedere week toe.