Berkel verslaat DSVP en is kampioen

Berkel is kampioen in de Tweede Klasse B. Versloeg in een spannend duel DSVP uit Pijnacker met 2-1. Alles gewonnen en geen enkel puntje verspeeld. Dat is een klasse apart en dat werd daar op Sportpark Het Hoge Land gevierd. Terecht uiteraard maar de winst was helemaal niet zo vanzelfsprekend. In de vijfde minuut kwam DSVP op voorsprong via Madelon van Rijn en dat was zeker niet onverdiend.
Berkel - DSVP
In de 29e minuut trok Melanie den Dulk de stand weer in balans wat op dat moment een juiste afspiegeling was. Vlak na de pauze het alles bepalende projectiel van Lindy Hogedoorn die doel trof en hoe. Berkel kreeg veel meer kansen en had afstand kunnen nemen maar het lukte niet het net te vinden. Het bleef daarom spannend tot en met het allerlaatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Leroy Pen uit Woerdense Verlaat. Berkel de trotse kampioen en dat volkomen terecht.

Berkel - DSVPDe meiden van Berkel hadden heel ontspannen naar deze wedstrijd toegeleefd maar dan toch gebeurde er iets wat je niet altijd onder controle krijgt. De spanning en nervositeit was ook langs de lijn duidelijk voelbaar. De druk van het moment die het wedstrijdbeeld ging bepalen. DSVP maakte voor een groot deel het spel in de eerste helft en kwam op voorsprong.  In de vijfde minuut via een aanval op links met Maritha Roeten die het leer perfect passte op de snel inkomende Madelon van Rijn die heel brutaal Yvette Duran de gang naar het net liet maken.
Berkel - DSVP

Een verrassende voorsprong zou je denken maar het was wel degelijk de ploeg van coach Rob Kaptein die het spelbeeld bepaalde. Berkel was zoekende en kreeg geen enkele grip op het sterk spelende middenveld van DSVP met onder meer aanvoerster Lisanne Vijfhuizen en Meike Vera. De ploeg uit Pijnacker deelde de lakens uit en had zomaar via Maritha Roeten en Susan van den Berg opnieuw kunnen scoren maar dan toch weer de klasse van Yvette Duran die redding bood en Berkel in de wedstrijd hield.

Berkel - DSVP

Na afloop vertelde Duran dat de spanning duidelijk meespeelde in die belangrijke eerste fase van het duel. Mogelijkheden waren er wel voor Berkel met onder meer Chantal van Wijk en Lindy Hogedoorn. Normaal gesproken vette punten maar nu naast en over zonder de noodzakelijke controle. DSVP speelde een knappe partij voetbal met een sterk blok achterin met Arlette van Niel, Jessica Rodenburg en Manon Koemeester.

Berkel - DSVP

Rust in het spel van Berkel kwam er pas na en minuut of twintig. De realiteit van het moment weer helemaal onder controle en de machine ging geruisloos lopen. Ja en dan voel je de kracht weer van de ploeg van Cees Kruys. Gedegen en sluw met Chantal van Wijk en Romana Basilaris op de vleugels en in het centrum Melanie den Dulk, Lindy Hogedoorn en Sandra Welles. De aanvoer via Isabel Heinsbroek en Mara Wensveen met Kimberley Houwaart, Lisa Wijnen en Nadia Roukes daar weer achter.

Berkel - DSVP

In de 29e minuut bracht Berkel de stand in evenwicht. Een voorzet op maat van Chantal van Wijk en in de draai ingeschoten in de uiterste hoek door niemand minder dan Melanie den Dulk. De balans op het scorebord maar ook weer op het speelveld. In de 36e minuut had Lindy Hogedoorn kunnen scoren maar haar inzet ging echter net langs de verkeerde kant van de staander over de achterlijn. Berkel drong aan maar doelvrouw Nicole van den Berg greep een aantal keren goed in.

Berkel - DSVP

Na de pauze een overweldigende start van Berkel. Eerst Sandra Welles die net niet wist te scoren maar in de 47e minuut was het raak voor Berkel. Een prachtige aanval via links met Romana Basilaris sterk aan de bal die zich knap vrij speelde. Een strakke voorzet die door Chantal van Wijk nog even werd verlengd op de inkomende Lindy Hogedoorn. Die schoot met een geleid projectiel Berkel naar de Eerste Klasse. Onhoudbaar en niet te zien met een enorme knal alsof de geluidsbarrière werd doorbroken. 2-1 voor Berkel en de vreugde maximaal bij de speelsters, technische staf en het vele publiek wat de arena op Het Hoge Land omzoomde.

Berkel - DSVP

De wedstrijd was gespeeld en Berkel had de controle van het duel in handen. Kansen waren er voor Chantal van Wijk en Melanie den Dulk. Later voor Daphne Godee en Silvia Boogaard maar het net werd niet meer gevonden. DSVP bleef strijden met goed voetbal voor de gelijkmaker en rook mogelijkheden. Berkel controleerde het spel op alle fronten zoals de brigade van strateeg Cees Kruys dat al een seizoen laat zien.  Na het laatste fluitsignaal van Leroy Pen de vreugde bij Berkel met felicitaties van DSVP coach Rob Kaptein. ‘De terechte kampioen van dit seizoen’, aldus Kaptein.

Berkel - DSVP
Het feest kon een aanvang nemen en vooral de souplesse, het technisch inzicht en het doel wat vooraf is gesteld werd waarheid. Berkel is weer terug op het niveau waar het minimaal thuishoort namelijk de Eerste Klasse. Doorstoten naar de Hoofdklasse de nieuwe target want een doel moet er zijn.
Berkel - DSVP
Felicitaties van bestuur met bloemen en taart, veel taart en heerlijke momenten met kinderen om nooit meer te vergeten. Het gebeurde op 2 april in Lansingerland. Berkel kampioen en dat moet iedereen weten.

Meer beelden van de wedstrijd ziet u hier.

Berkel Kampioen

Lees alles over Jade die als Pupil van de Week het eerste doelpunt scoorde

Michel Visser tekent bij Berkel

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: