De betoverende schoonheid achter een silhouet

Labeling Identity waarbij de beeldend kunstenaars Gerrie Starreveld en Bart Drost een diversiteit van profielen inhoud geeft. Op artistieke wijze met speciale codes waarbij karaktervolle woorden de alles verbindende factor is. De twee werken aanvullend op elkaar en de inspiratie is maximaal.
Labeling Identity

Gesitueerd in een boeiende omgeving van de van oudsher bedrijvige Turfmarkt in hartje centrum  Amsterdam bij het Rokin. Onder het bezielende toezicht van de turfvulster die als gevelsteen in oude glorie is hersteld en geplaatst op de juiste plek. Een verhaal uit het verleden dat bruisend naar voren komt. Ook al zo’n profiel met een verhaal van een keur of eed waarbij tevens de feodale toestanden met het sluiken van turf. Daartegenover de expositieruimte VOX-POP van de Universiteit van Amsterdam aan de Binnengasthuisstraat in het verlengde van de Turfmarktsteeg waar de tentoonstelling Labeling Identity van Bart Drost en Gerrie Starreveld tot en met 31 maart wordt gehouden.
Labeling Identity

Meeslepende beeldende kunst met schilderijen, fleurige profielen, poëzie, lezingen en workshops waarbij de unieke identiteit centraal staat. Opvallend de vele schilderijen van Bart Drost (Nijmegen) van personen waarvan ogenschijnlijk geen enkele stoornis af te lezen is. Maar toch voel je om je heen, versterkt door de spraakmakende therapeutische klasse van Drost, de ongrijpbare psyche die juist beeldend naar voren wordt gebracht.

Labeling Identity

Spiegeltjes voorzien van opzienbarende teksten die juist als een echt spionnetje de vragen moeten beantwoorden over het eigen karakter. Er zijn er maar liefst 21 waarmee de spiegeltjes optimaal het innerlijk kunnen vastleggen.
Opvallend de vele belangstellenden die buiten op het plein foto’s en video opnamen maken van de kleurige profielen die de vensters sieren.

Labeling Identity

Voor Ernie Bossmann (Nijmegen) natuurlijk de letters en woorden die onomstotelijk met elkaar worden verbonden. Een stuk poëzie met gedichten en koppen van kranten. Tevens profielen die breed lachend met de neus in de wind vooruit worden gedragen.

Labeling Identity

De in Amsterdam wonende beeldend kunstenaar Gerrie Starreveld is artistiek sterk met concepten in ruimtelijke zin. Opvallend daarbij de kennis en keuze van materialen waarbij de creatieve beeldvorming in alle eenvoud passioneel wordt vorm gegeven. Dat is tevens van toepassing bij de signs op de vensters. De door Starreveld gekozen portretten zijn van basiskleuren voorzien. Toepasselijk uitgevoerd in de primaire kleuren rood, groen en blauw. De Mediawinkel van het Mediacollege Amsterdam vervaardigde de zelfklevende signs van de profielen.

Labeling Identity

Basis voor de kleurtechnologie van beeldschermen die nu heel toepasselijk op het vensterglas zijn aangebracht.
De bijgeplaatste QR-codes geven de innerlijke schoonheid weer van de afgebeelde personen. De alles verbindende factor van de bewoners uit de Nieuwmarktbuurt. De ‘blikkenteller’ zoals Bart Drost het toepasselijk verwoordde zou bijkans in het rood zijn vastgelopen. De aandacht maximaal bij de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Meer beelden van Labeling Identity ziet u hier

Esthetische pracht

 

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: