Berkel op karakter langs Barendrecht

Een spannend duel tussen Berkel en Barendrecht op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland. Voor de pauze deelde Barendrecht de lakens uit en was het slechts 0-1 voor de meiden van coach Martin Oosterveer. Een schitterend doelpunt trouwens van de jeugdige van Nicky van Zeelst. Berkel stelde daar te weinig tegenover en met name de linies sloten niet aan.
In de tweede helft leek het aanvankelijk op een herhaling van zetten maar het heilige vuur van Berkel coach Cees Kruys kwam tot ontbranding. In de 59e minuut scoorde Silvia Boogaard verdienstelijk de gelijkmaker en in de 81e minuut maakte Melanie den Dulk het verschil om achterwaarts koppend te scoren.
Op karakter en vol overgave hield Berkel stand. Winst en blijdschap ook bij Berkel’s jonge debutant Jonna Hulshof die wel even liet zien dat de jeugd bij Berkel toekomst heeft. Durf en souplesse in optima forma en voor de meiden van Barendrecht was dit resultaat een domper. De periodetitel ging aan hun neus voorbij mede door de andere uitslagen in de competitie. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van de uitstekend fluitende Cees Dekkers uit Naaldwijk.
Berkel - Barendrecht

Een topper vol spanning tussen de ploegen van Berkel en Barendrecht. Geen goed voetbal tussen de lijstaanvoerder en de nummer twee maar dat was ook niet te verwachten. Voor thuisploeg Berkel was het de ingezette koers vervolgen. Vooraf was coach Cees Kruys van Berkel meer dan duidelijk. ‘Wij willen graag de punten hier houden maar Barendrecht is gewoon een goede en bovendien voetballende ploeg’.
Ook een weerzien met coach Martin Oosterveer van Barendrecht. De gedreven coach en scheidsrechter kwam voor winst en wilde de periodetitel op eigen kracht zien te veroveren om in een latere fase mee te doen voor promotie.
Het initiatief lag bij de bezoekende ploeg met een actie van Mirjam van Eijk. Het was aftasten met een schot van afstand van Silvia Boogaard voor Berkel en Marcia van den Berg van Barendrecht.
In de dertiende minuut ging Kim Hendriks de fout in en Melanie den Dulk leek vrij spel te krijgen maar schrok zelf van de geboden mogelijkheid.

Berkel speelde te nonchalant en de passes kwamen te vaak niet aan. Barendrecht op snelheid wel degelijk gevaarlijk tot echte kansen kwamen de meiden van Martin Oosterveer ook niet.
In de 20e minuut spanning in aanvallend opzicht met Romana Basilaris, Silvia Boogaard en Melanie den Dulk. Het leer kon nog net tot hoekschop worden verwerkt. De corner van Sandra Welles leverde niets op en een schot van afstand van aanvoerster Lisa Wijnen was de prooi voor Wendy Vuik.

In de 28e minuut een prima aanval van Barendrecht met Kimberly Martines op rechts. De perfecte pass op Renata Russelman die leek te gaan scoren maar uit het niets was daar de reddende engel Mara Wensveen die het leer op de doellijn keerde. Druk van Barendrecht en opnieuw Kimberly Martines in de 34e minuut met een vrije doorgang maar schoot de bal net langs de verkeerde kant van de staander achter.

Berkel hield stand maar dat veranderde in de 37e minuut toen de jeugdige Nicky van Zeelst vanaf ruim 30 meter een dropvolley afvuurde. Een schitterend doelpunt die hoog in de touwen achter Yvette Duran werd geschoten. Barendrecht op een verdiende voorsprong en de ploeg had de touwtjes strak in handen. Berkel kom daar niet aan tippen en gaf te weinig tegengas. Wel vlak voor de thee twee mogelijkheden via Maureen Stel en Melanie den Dulk.

De vraag was natuurlijk of Berkel de eerste nederlaag van dit seizoen zou gaan incasseren. Donkere wolken boven Sportpark Het Hoge Land en mogelijkheden in voldoende mate voor Barendrecht via Sherallin Henriquez en Kim Hendriks met nog een vrije trap van Marcia van den Berg.
De verdediging van Berkel met Yvette Duran, Kimberley Houwaart, Isabel Heinsbroek, Lisa Wijnen, Chantal van Wijk en Mara Wensveen hield stand. Putte moed en kracht uit het onvermogen van Barendrecht en kroop stilletjes en collectief georganiseerd ten aanval. Gevaar in de 57e minuut met Romana Basilaris, Silvia Boogaard en Maureen Stel. Het gaf niet het gewenste effect maar twee minuten later wel.

Silvia Boogaard kreeg op links het leer van Isabel Heinsbroek en passeerde slim en simpel ogend de bal langs doelvrouw Wendy Vuik. Berkel op gelijke hoogte en daar zou het niet bij blijven.
Berkel had duidelijk de standvastige drive weer te pakken na zo’n 20 minuten spel in de tweede helft. Controleerde het spel en speelde eensgezind op resultaat. Puntenverlies kwam in de kopjes niet ter sprake en de meiden knokten zich als een echte kampioen naar resultaat. Kansen voor Maureen Stel en Silvia Boogaard en scherpe hoekschoppen van Sandra Welles.

In de 72e minuut de kans om de score te verdubbelen en Maureen Stel had op de perfecte voorzet van Romana Basilaris moeten afdrukken. Echter Wendy Vuik greep uitstekend in.
Aan de andere kant schoot Nicky van Zeelst voorlangs en in de 81e minuut sloeg Berkel toe. Jonna Hulshof kwam brutaal mee naar voren maar werd zwaar gehinderd in haar wapenfeit. De vrije trap van aanvoerster Lisa Wijnen werd perfect achterwaarts ingekopt door Melanie den Dulk. Berkel op een verdiende voorsprong en in de laatste fase kreeg Silvia Boogaard nog mogelijkheid om het verschil te duiden maar dat gebeurde niet. Dat invalster Nadia Roukes voor slechts vijf seconden de wei in mocht deerde niemand meer.

Winst voor Berkel dat zonder puntverlies de ranglijst aanvoert en een behoorlijk gat heeft geslagen. Bij Barendrecht het onbegrip bij coach Martin Oosterveer. ‘Als je zelf verzuimd te scoren doet de tegenpartij dat wel’, aldus Oosterveer die ondanks de personele problemen in de eerste helft het beste van het spel in handen had om vervolgens de teugels te laten vieren.
Vreugde alom bij de meiden van Berkel en dan met name bij Jonna Hulshof die in het keurkorps van Cees Kruys mocht debuteren. De studente Sport en Bewegen vond het best eng maar voelde zich optimaal ondersteund door Chantal van Wijk, Melanie den Dulk en leeftijdsgenoot Mara van Wensveen.
De technische en medische staf van Berkel met Marinka van Dijk, Cees Kruys, Ronald Lamens en teammanager Johan van Aalst waren dik tevreden en dan met name over de collectieve kracht om voor een goed resultaat te strijden. ‘Geloof in eigen kunnen met passie om het heilige vuur aan te wakkeren’, aldus Kruys die het hele team complimenteerde en daarnaast veel waardering uitsprak over de solide verdediging van zijn team. En daar had de Berkel coach het gelijk aan zijn zijde.