Berkel bikkelt met succes in Leidschendam

Berkel won tegen RKAVV in Leidschendam met 0-3. Een stand die bij rust al op het scorebord stond. De wedstrijd op Sportpark De Kastelenring liet karaktervol voetbal zien van de meiden van coach Cees Kruys tegen een stug verdedigende thuisploeg.
De doelpunten kwamen op naam van Silvia Boogaard, die twee maal scoorde en Melanie den Dulk.
RKAVV - Berkel
Collectief en karaktervol de drijfveer voor de ploeg uit Lansingerland. Vooraf was het al duidelijk dat het in het dorp aan de Vliet niet gemakkelijk zou gaan worden voor lijstaanvoerder Berkel. Het RKAVV van coach Salman Khawaja had thuis wat goed te maken na de verliespartij in Zeeland tegen Oostkapelle. De ploeg wil ook het liefst degradatie ontlopen en de strategie was dan ook om vanuit een versterkte verdediging de aanvallen op te vangen en op de snelle counter te spelen.
Dat lukte in het eerste halfuur wel maar de routine en de rust in het spel van de Berkel meiden lieten niets aan het toeval over. Controlerend en met souplesse bikkelen om toch de drie punten veilig te stellen. Want winst was de ultieme opdracht voor de meiden van coach Cees Kruys.
Berkel liet direct zien dat de aspiraties heel duidelijk waren. Maar er was geen doorkomen aan. Wel een opvallend verschil in voetballend vermogen dat uiteraard in het voordeel was van Berkel.

RKAVV - Berkel

In de 32e minuut lukte het dan wel een bres te slaan en niemand minder dan de listige Silvia Boogaard deed het net bollen. Vijf minuten later maakte Silvia Boogaard opnieuw het verschil en scoorde haar tweede treffer van de middag. De ban volledig gebroken en in de 41e minuut werd het zelfs 0-3 voor Berkel. Een hoekschop van wie anders dan Sandra Welles werd door Melanie den Dulk met het hoofd op fraaie wijze in de touwen gewerkt.

Na rust het vertrouwde spelbeeld met aanhoudende druk van de Berkel meiden die de touwtjes op alle fronten strak in handen hadden. Niets maar dan ook niets werd aan het toeval overgelaten. Beheerst en kalm met de nuchterheid dat iedereen dolgraag van dit Berkel zou willen winnen. Het doel was bereikt en de punten veilig in de knip want ook RKAVV lukte het niet om dit geoliede Berkel te verslaan. Een dik verdiende 0-3 overwinning en bovendien werd de nul gehouden.

RKAVV - Berkel
RKAVV staat nog steeds op een gedeelde voorlaatste plek met tien punten uit 14 duels terwijl Berkel fier op kop staat van de ranglijst in de Tweede Klasse B. Ongeslagen en alle partijen in winst omgezet dus 42 punten en tien punten los van de nummer twee Barendrecht. Met twee periodetitels op zak blijft de technische staf en begeleiding van Berkel er nog steeds heel nuchter onder. De resultaten zijn opvallend fraai maar de beide beentjes blijven steevast op de groene mat.

Negen minuten om het verschil te duiden

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: