Berkel evenwichtig naar winst tegen Smitshoek

Een uitstekend resultaat voor de meiden van coach Remco van Leeuwen. Collectief en evenwichtig werd Smitshoek op Sportpark Het Hoge Land terecht gewezen. Niet dat de jeugdige formatie uit Barendrecht veel minder was maar het eensgezinde maakte wel degelijk het verschil. Berkel moest sportief knokken voor de dik verdiende drie punten. Daarnaast opboksen tegen de felle koude wind die in de lengterichting over het fraaie kunststofveld raasde. Een stand bij rust van 1-0 werd prima uitgespeeld naar een dik verdiende 6-0 overwinning. En dat voelde goed aan in het carnavalsweekend. De neutrale bezoekers zagen een prima wedstrijd met goed voetbal onder de bezielende leiding van scheidsrechter Ies Krijtenburg.

De start van Berkel was overweldigend. Na slechts drie minuten lag de bal in het net en een vette 1-0 op het scorebord. Alles dankzij een sublieme actie Jente Pannekoek die daarop het net deed bollen.
De meiden uit Barendrecht stonden onder druk door de aanvalsgolven van de Berkel voorwaartsen. Aan de andere kant snelle diepe ballen op de spitsen van Smitshoek die leken te gaan profiteren van de felle wind. Een opvallende rol was weggelegd voor sluitpost Sita Verschoor die in de eerste helft op daadkrachtige wijze Berkel in de wedstrijd hield. Belangrijke momenten want dat effect straalde uit over de gehele ploeg van aanvoerster Jamie van Leeuwen. Aanvalsgolven volgden elkaar met regelmaat op met ondermeer Yara van den Hoogen maar het net werd niet gevonden.

Berkel MC - Smitshoek MC

Met de wind in de zeilen maakte Berkel na de warme thee de klus af. Freewheelend en beheerst met souplesse. Femke van der Burg met een vrije trap en zus Esmee van der Burg met de bevrijdende tweede treffer voor thuisploeg Berkel.
Aan de andere kant greep opnieuw Sita Verschoor uitmuntend in. De blauw-gele voorwaartsen zochten bewust de volle breedte van het speelveld op om juist ruimte te creëren.

Een uiterst slimme zet en die kansen kwamen er. Fraaie acties en een hoofdrol was weggelegd voor Jente Pannekoek die voor de club historie schreef. Scoorde een onvervalste hattrick met drie doelpunten achter elkaar in één helft gescoord. De stand 5-0 en onder luid applaus kreeg Jente Pannekoek haar publiekswissel.
Femke van der Burg bepaalde de eindstand met een droog schot van afstand op 6-0.

De winst werd bepaald door het collectief die eensgezind met passie de strijd aanging. Vier schitterende doelpunten van goaltjesdief Jente Pannekoek en natuurlijk niet te vergeten de doelpunten van Esmee van der Burg en zus Femke van der Burg. Buiten de winst de enorme dosis spelvreugde de jonge meiden uitstraalden. Eensgezind en werken voor elkaar was zaterdag de sleutel tot succes. 6-0 de eindstand en iedere formatie moet met angst en beven tegen deze meiden strijden. Maar deze schitterende partij voetbal staat als een huis.

Meer beelden van de wedstrijd tussen Berkel MC en Smitshoek MC ziet u hier.