Van Nispen snoept drie punten mee uit Wassenaar

Een levendig duel in de kelder van de 5e Klasse tussen Wassenaar en Van Nispen uit De Zilk. De spelvreugde bij de twee kemphanen maximaal aanwezig met de koude stevige bries in de lengterichting van het veld.
Op het bijzonder fraaie kunstgrasveld van Sportpark Kerkehout was Wassenaar in de eerste helft de bovenliggende partij. Wel met de wind in de rug maar de groen witte thuisploeg had het middenveld strak in handen. Echter de ploeg van coach Albert van Biezen creëerde wel veel mogelijkheden maar scoren was er niet bij. Doelvrouw Paula Potakiewicz hield met een aantal reddingen Van Nispen in de race.
Wassenaar - Van Nispen
In de tweede helft had de ploeg uit De Zilk het windvoordeel maar de mogelijkheden om de score te openen was nog steeds voor Wassenaar. Halverwege de tweede helft sloeg Van Nispen venijnig toe. Was het eerst Laurien Tio die simpel scoorde, vier minuten later deed Cindy Diepenhorst dat nogmaals voor de ploeg uit De Zilk. De wedstrijd was gespeeld en de eerste winst voor Van Nispen een feit. De sportieve wedstrijd stond onder leiding van de prima fluitende Koen van Schie.

Bezorgdheid vooraf bij coach Albert van Biezen van Wassenaar die nog steeds geen beroep kon doen op de geblesseerde Leonie van Eijk. Problemen om de spitspositie in te vullen nu ook …………… niet aanwezig was en met de niet geheel fitte Jet van Schie. Bij de meiden uit De Zilk was naast coach Niels Tio niet aanwezig Sophie Cramer, Pauline Fles en Katie Wijnands. Het technische en tactische deel werd keurig door speelster en assistent coach Manon Steekers verzorgd.
De eerste aanval was voor thuisploeg Wassenaar met aanvoerster Jet van Schie. Sluitpost Paula Potakiewicz stopte de inzet en dat zou in de wedstrijd nog een aantal keren gebeuren.

Van Nispen kwam moeizaam in het ritme maar de snelle uitvallen op links van Cindy Diepenhorst mochten er zijn. Wassenaar had het helft in handen en zowel Esmee Slabbers en Jet van Schie hadden geen enkel geluk met hun pogingen de stand een ander aanzien te geven.
Een hele beste kans kreeg aan de andere kant Laurien Tio die zomaar vrij stond voor sluitpost Aniek Leune. Tio schoot haar inzet echter voorlangs. Wassenaar kwam daar goed weg.

Het duel was aantrekkelijk om te zien en de inzet van de beide ploegen optimaal. Het belang van de wedstrijd bij de twee teams volledig aanwezig. Aansluiting met de middenmoot de inzet en Wassenaar maakte gezien het spelbeeld aanspraak op de winst. Jet van Schie kreeg tot drie maal toe de kans om te scoren maar ook een listig lobje van Nina de Jong had een beter lot verdiend. Ook Simone Hoogenboom en Andrea Ruggiero waren er heel dichtbij maar de kansen verzilveren was er niet bij. De verdediging van Van Nispen met Irene van den Bosch, Lisa van Eeden, Ester Barnhoorn en natuurlijk Paula Potakiewicz hielden de ploeg in de race.

In het tweede deel met de wind in de rug Van Nispen met in de 49e minuut een snelle actie van Laurien Tio. Aan de andere kant opnieuw Wassenaar met Shirley de Bruyn en in de rebound Jet van Schie. De formatie van Albert van Biezen zette wel druk maar Paula Potakiewicz kon op geen enkele manier worden verschalkt. Ook niet na een aantal scherpe hoekschoppen van Chelle Willemse. Wassenaar kreeg met geen enkele mogelijkheid de bal in het net.

In de 70e minuut sloeg Van Nispen genadeloos toe. Laurien Tio met een simpel ogende beweging en vrij baan om het leer in de touwen te jagen. Wassenaar op achterstand en dat gezien het spelbeeld tegen de verhouding in maar wie scoort deelt de lakens uit. Vier minuten later was het opnieuw Van Nispen die venijnig toe sloeg. Op links bij de rand van de zestien was het Cindy Diepenhorst die scoorde en de meiden uit De Zilk op een verdienstelijke 0-2 voorsprong zette.

Ondanks de mogelijkheden die Wassenaar nog kreeg controleerde nu Van Nispen met Inge Hoogeveen, Desiree van Ruiten en Manon Steekers het spel. Wassenaar kwam er ondanks het goede spel niet meer aan te pas. De eerste overwinning met drie hele belangrijke punten gingen mee in de pocket richting bollenstreek.

Coach Albert van Biezen van Wassenaar was na afloop heel duidelijk. ‘Als je zelf verzuimt te scoren doet de tegenstander dat wel’. Wijze woorden van de strateeg die de middag en die van zijn meiden zeker anders had voorgesteld. De legio kansen werden niet verzilverd mede door het uitstekende werk van doelvrouw Paula Potakiewicz. Complimenteerden zijn meiden met de inzet en overtuiging die de ploeg collectief wel degelijk liet zien.
Vreugde voor de ploeg van interim coach en speelster Manon Steekers die met deze eerste winst de aansluiting in de competitie weer te pakken heeft. In de eerste helft was de formatie nog zoekende naar de juiste spelwijze en in de tweede helft ging dat al beter.

Van Nispen
De ploeg kroop door het bekende oog maar zonder geluk vaart niemand wel. ‘Wassenaar zakte even weg en daar profiteerden wij volledig van. In een tijdsbestek van slechts vier minuten scoorden wij heel koelbloedig twee doelpunten. En dat voelt goed’, aldus de zichtbaar blije Manon Steekers.
Winst voor Van Nispen met 0-2 en de ploeg kan weer omhoog kijken. Dat alles ondanks het goede spel van Wassenaar dat zeker een beter resultaat had verdiend. Het scorend vermogen liet het op Sportpark Kerkehout nu even afweten.