Saestum verslaat in Leiderdorp kampioen RCL

Het eerste verlies van kampioen RCL in de Hoofdklasse Meisjes is een feit. Heel brutaal maar dik verdiend won Saestum uit Zeist met 0-2 na een 0-1 stand bij rust. De doelpunten werden gescoord door Carlijn Hartsema en Veronique Ziellemans. Het ongeslagen imago van RCL aan duigen door een slim spelende groep gretige meiden van coach Janneke Bijl. Een prima duel trouwens tussen twee aan elkaar gewaagde kemphanen met een dosis gezonde spanning. RCL was in december van het afgelopen jaar al kampioen geworden en knokte wel degelijk voor een goed resultaat. De motivatie aanwezig maar om een bres te slaan dwars door de sterke verdedigende linies lukte de thuisploeg echter niet. Saestum controleerde het spel en was de terechte winnaar van dit leuke duel waarbij de doelpunten in de 44e en 89e minuut vielen.
RCL MA - Saestum MA

Bij de start direct al dreiging van de meiden uit Zeist. Carlijn Hartsema met een prima actie echter de nauwkeurigheid was er nog niet. De Leiderdorpse Racing had moeite om de bal weg te werken uit het eigen strafschopgebied. In de 15e minuut de eerste hoekschop die Saestum speelster Veronique Ziellemans mocht nemen en voor veel gevaar zorgde. Sluitpost Laura de Bruine pareerde het leer prima. De meiden van Jeroen Redegeld en Jos van Velzen kwamen gaandeweg wel beter in het spel.
Kansen voor Amber Chaudron en voor de actieve Jill Sanrodji die bij een actie het leer rakelings over de lat schoot van doelvrouw Yvonne Kalkman.

RCL MA - Saestum MA

Het spel golfde op en neer en was aantrekkelijk om te zien. In de laatste fase van het eerste gedeelte trok Saestum het initiatief volledig naar zich toe. Mogelijkheden om afstand te nemen maar dat gebeurde pas vlak voor het rustsignaal. Carlijn Hartsema schoot het leer verdienstelijk in de touwen en 0-1 de stand. En gezien het spelbeeld was dat zeker niet tegen de verhouding in. Een verdiende voorsprong als tussenstand voor de meiden uit Zeist.

RCL MA - Saestum MA

Na de warme thee was voor RCL Shan Bazas een aantal keren gevaarlijk. Aan de andere kant schoot Ziellemans voor Saestum net voorlangs. RCL probeerde het wel met Kim van den Wijngaard, Isabel van Zijp en Jennifer Beharie maar er was geen doorkomen aan. Een keer lukte het wel maar dan uit een buitenspelsituatie.

RCL MA - Saestum MA

Het was Saestum die het spel controleerde het leer rustig rondspeelde. Vlak voor het allerlaatste fluitsignaal maakte Saestum opnieuw het verschil duidelijk. Veronique Ziellemans scoorde voor de formatie uit Zeist. 0-2 op het scorebord en gezien het vertoonde spel een volledig juiste uitslag.

RCL MA - Saestum MA
Een verdiende winst voor de meiden van Janneke Bijl die met solide en degelijk spel geen meter ruimte weggaf aan de kampioensploeg van Jeroen Redegeld en Jos van Velzen. De jeugd in deze wedstrijd de allergrootste winnaar met onder andere de jonge Djaylani Pelamonia bij Saestum en Susanne Hoogenboom en Jennifer Beharie bij de Leiderdorpsen. En die leverden op dit niveau al een opvallende prestatie. Het kampioenschap kan niemand RCL meer afnemen maar de kopjes stonden niet echt op vrolijk.
De voorjaarcompetitie gaat over een aantal weken van start. Ook dan weer de sportieve strijd van de ploegen die het aanzien meer dan waard zijn. Het zijn wel degelijk de speelsters die later in de vrouwenvoetbalsport de wedstrijden gaan bepalen.

Voor meer beelden van RCL tegen Saestum klikt u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: