Ter Leede en RCL delen de punten

De topper in de Hoofdklasse tussen Ter Leede en RCL bleef met een 2-2 eindstand onbeslist. Bij rust leidde thuisploeg Ter Leede met 1-0. De uitslag was een juiste verdeling van deze matige strijd. Met de sterke wind in de lengterichting van het speelveld was echt topvoetbal niet aan de orde. In de eerste helft kwam Ter Leede al snel op voorsprong via Julie Hendriks die het leer direct uit een hoekschop in het kruis schoot. De Racing had voor een groot gedeelte van de eerste helft wel de touwtjes in handen maar wist niet tot scoren te komen.

Ter Leede - RCL
In het begin van de tweede helft kwam Ter Leede op 2-0 via een doelpunt van Bianca Susan maar de strijd nog niet gestreden. RCL legde zich niet neer bij dit resultaat en zette druk op de vesting van Ter Leede. Riejette de Roo scoorde beheerst de aansluitingstreffer en de spanning nam toe. In de allerlaatste minuut een scrimmage in de doelmond na een scherpe hoekschop van Dominique van Wensveen. Dreiging van Geke Maat en Sabine Verheul en het leer verdween onfortuinlijk achter sluitpost Nada van Es in het net.
De puntendeling was wel in overeenstemming met het vertoonde spel maar het blijft bitter om in de allerlaatste minuut twee punten door je vingers te zien glippen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Herwin van der Maat uit Alphen aan den Rijn die uitstekend floot.

Ter Leede - RCL
Ter Leede had in de eerste helft de wind in de rug op Sportpark De Roodemolen in Sassenheim. In de achtste minuut profiteerde de Sassenheimse dames van de storm want uit een hoekschop schoot Julie Hendriks het leer direct in de verste kruising. Sluitpost Kimberly Heijne geheel kansloos en een schitterend doelpunt van Hendriks. Een vroege voorsprong voor thuisploeg Ter Leede. De formatie kreeg echter geen controle op het eigen spelpatroon mede door de sterke wind.

Ter Leede - RCL
De Leiderdorpse Racing leek juist wel met kort tikwerk en knap positiespel de storm te trotseren. De ploeg creëerde ook kansen maar ging daar iets te nonchalant mee om. In de 18e minuut Riejette de Roo die met een slimme actie Marijke van den Berg aanspeelde. Van den Berg had de ultieme mogelijkheid om beide teams op gelijke hoogte te brengen maar faalde in de afwerking.
Zou je toch verwachten dat schieten met de wind mee van buiten de zestien gevaarlijk situaties zou opleveren. Dat gebeurde echter niet. Pas in de 22e minuut de eerste doelpoging van afstand van Julie Hendriks. Ook Kimberley Vermey kreeg een scoringskans maar haar inzet ging voorlangs.

Ter Leede - RCL

In de 26e minuut kreeg eerst Riejette de Roo de mogelijkheid maar een paar seconden later was het aan de andere kant Bianca Susan met de kans om de score te verdubbelen. De Racing uit Leiderdorp technisch de betere ploeg met opnieuw mogelijkheden voor Noëlle Opdam en Jill Gotink. Marleen Joore en Angela Wolvers sterk in het verdedigende werk tegen hun opponenten Riejette de Roo en Marijke van den Berg.

Ter Leede - RCL

Twee minuten na de warme thee een snelle uitbraak van Ter Leede met Kimberley Vermey die vol op de lat schoot. RCL kreeg met geen mogelijkheid de terug kaatsende bal onder controle. Het leer ging gewoon zijn eigen weg gedragen door de onstuimige wind. In de scrimmage die volgde baanbrekend werk van Bente Boogaard en Bianca Susan schoot het leer met een leep balletje in de touwen. 2-0 voor thuisploeg Ter Leede en er leek geen vuiltje in de donkergrijze lucht aanwezig. RCL bleef wel met opportuun spel collectief de aanval zoeken en creëerde net als in het eerste gedeelte knappe mogelijkheden. Noëlle Opdam met een vliegend schot voorlangs maar in de 56e minuut had dat wel succes.

Ter Leede - RCL

Aan de basis Marijke van den Berg op rechts die het leer in de voeten schoof van Riejette de Roo die met een simpel ogende beweging zich knap vrijspeelde en diagonaal het leer in de uiterste linkerhoek schoot. De aansluitingstreffer een feit en RCL wilde meer. Mogelijkheden voor Marijke van den Berg maar ook de uitvallen van Ter Leede waren messcherp. Een kwartier een sterke fase van Ter Leede maar Kimberley Heijne greep een aantal keren goed in. In verdedigend opzicht schoven de linies bij RCL knap in elkaar over.

Ter Leede - RCL

In de laatste tien minuten veel mogelijkheden voor de Leiderdorpsen. Bianca van der Meer, Marijke van den Berg en aanvoerster Sabine Verheul waren wel heel dicht bij de gelijkmakende treffer maar het lukte niet om Nada van Es te verschalken.
Dat gebeurde wel in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Een vlijmscherpe hoekschop op rechts genomen door Dominique van Wensveen werd in de doelmond gebracht en nog net met het hoofd getoucheerd door een speelster van Ter Leede.

Ter Leede - RCL

Het leer viel op de snelle grasmat en dwarrelde door de wind gedragen onder het toeziend oog van Sabine Verheul en Geke Maat over de doellijn. Marleen Joore, Christa van Roessel, Angela Wolvers en Bente Boogaard keken met verbazing toe maar de eindstand in balans en dat een vaststaand feit.

Ter Leede - RCL
De meiden van de Leiderdorpse Racing dolblij met de terechte gelijkmaker en voor de speelsters van Ter Leede de teleurstelling van het moment. Wel een volkomen juiste uitslag waarbij de effecten van het natuurlijke element eerlijk werd verdeeld over de beide sportieve kemphanen. RCL-coach Janet Griffioen was trots op haar meiden en complimenteerde de groep. Memoreerde na afloop de ijzersterke collectieve veerkracht van het elftal om na een achterstand weer volledig de controle van het spel te veroveren.
Op de bovenste twee plaatsen in de Hoofdklasse voor vrouwen ADO Den Haag en Ter Leede met 28 punten gevolgd door RCL en RVVH met 26 punten.

Voor meer beelden van Ter Leede tegen RCL klikt u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: