Jong Twente slaat genadeloos toe tegen RCL

Op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp de topper in de Hoofdklasse tussen RCL en Jong FC Twente. Een uitstekende duel van twee ploegen die aantrekkelijk aanvallend voetbal lieten zien met daarbij spanning en tranen van vreugde en verdriet.
RCL op rozen met een 2-0 voorsprong bij rust door treffers van Sabine Verheul en Marijke van den Berg. Met overtuiging de betere ploeg maar na de pauze waren de rollen geheel omgekeerd.

RCL - Jong FC Twente
In de zesde minuut van de tweede helft scoorde Zoï van de Ven de aansluitingstreffer. Jong FC Twente bepaalde volledig het spel. Breed, snel en aantrekkelijk voetbal. Een kwartier voor tijd de logische gelijkmaker van Sabrine Ellouzi en in de allerlaatste minuut scoorde Twente via Maud Asbroek de winnende treffer.
Zuur voor RCL die keihard werkte en in de eerste helft de touwtjes strak in handen had maar FC Twente kwam heel sterk terug en speelde met souplesse en elan. Een dik verdiende 2-3 overwinning voor FC Twente op basis van het spel in de tweede helft. Het sportieve duel stond onder leiding van de prima fluitende Willem van der Plas uit Katwijk.

RCL - Jong FC Twente
Thuisploeg RCL opende sterk met een mogelijkheid voor Noëlle Opdam maar Moon Pondes bood redding. Twente probeerde het via Maxime Bennink een aanvoerster Melanie Kok maar het tweetal liep zich vast. In de vijfde minuut een vrije trap op de rand van de zestien echter de inzet van Sabrine Ellouzi smoorde in de muur en had geen kracht. De Racing had het middenveld stevig in handen en speelde opportuun met overtuiging.

RCL - Jong FC Twente
De linies vloeiden in elkaar over en de aanvallen gevaarlijk. Nogmaals een mogelijkheid met Noëlle Opdam en een pass op de inkomende Marijke van den Berg die de kans kreeg de score te openen. Dat gebeurde echter niet maar wel in de negende minuut. Een vrije trap van Dominique van Wensveen werd door aanvoerster Sabrine Verheul vlekkeloos en loeihard in de touwen gekopt.

RCL - Jong FC Twente
Loon naar werken en een verdiende voorsprong voor de Racing. In de 14e minuut was het bijna Riejette de Roo die op weg was naar de tweede maar goed werk van Moon Pondes voorkwam erger voor FC Twente. Twee minuten later de ploeg uit het oosten met een goede combinatie echter de solide verdediging van de Leiderdorpsen gaven geen duimbreed toe. Jeslin Niens en Zoï van de Ven kwamen er niet aan te pas. In de 18e minuut een knappe balbehandeling van Sabine Verheul die het leer passte op Riejette de Roo. Mooie bewegingen en een pass op de opkomende Marijke van den Berg die beheerst de 2-0 in het net schoot.

RCL - Jong FC Twente
RCL op een riante voorsprong en dat volkomen volgens de verhoudingen in het veld. Na ruim een half uur spel nam de Racing wat gas terug en dat gaf Twente wat lucht om aanvallen op te zetten.
Een bal net voorlangs van Kelsey van der Laan en goed werk van Sabrine Ellouzi. Twee hoekschoppen op rij voor Twente en doelvrouw Kimberly Heijne pakte de inzetten met overtuiging.
FC Twente kreeg wat meer grip en in de 36e minuut schoot Maud Asbroek het leer tegen de paal. Daar kwam de thuisploeg goed weg. Drie minuten later een sublieme actie van Riejette de Roo maar die werd beentje gelicht door Melanie Kok. De vrije trap van Nathalie Vosse leverde echter niets op. Vlak voor de pauze was het Maxime Bennink met een knappe actie maar ook die inzet de prooi voor Kimberly Heijne.

RCL - Jong FC Twente
In de tweede helft kreeg FC Twente veel meer ruimte van RCL en waren de rollen geheel omgekeerd. Het middenveld stevig en vast in handen van de meiden van Niels Wigbold. Prima combinaties met direct al de kans voor invalster Joos van Os. Af en toe een speldeprik van de Racing via Marijke van den Berg maar in de 51e minuut scoorde FC Twente. Een hoekschop van Kelsey van der Laan werd in eerste instantie nog weggewerkt maar het leer kwam voor de voeten van de vrijstaande Zoï van de Ven die loeihard uithaalde.

RCL - Jong FC Twente
De aansluitingstreffer een feit en de kopjes gingen collectief naar beneden bij de meiden van coach Janet Griffioen. De ingevallen Bianca van der Meer als eenling op de linker flank probeerde het van de rand van de zestien maar Moon Pondes greep goed in.
Het sprankelende spel was nu volledig in handen van Twente. Prima voetbal trouwens van een ploeg die snel schakelde en geen sjoemelsoftware nodig had om kansen te creëren. RCL liep volledig achter de feiten aan en stond als aan de grond genageld.

RCL - Jong FC Twente
In de 65e minuut kreeg Zoï van de Ven de kans om de teams op gelijke hoogte te brengen maar ze hield de spanning er nog in. De Racing was niet bestand tegen de aanvalsgolven en Van de Ven kreeg een enorme vrijheid en kansen.
In de 75e minuut scoorde Sabrine Ellouzi met een fraaie schuiver de dik verdiende gelijkmaker voor FC Twente. De ploeg bleef aandringen en wilde duidelijk meer en werd uiteindelijk in de blessuretijd beloond met de winnende treffer. In de allerlaatste seconden haalde Maud Asbroek vernietigend uit en de 2-3 winst voor Jong FC Twente werd een feit.

RCL - Jong FC Twente
De teleurstelling uiteraard groot bij de thuisploeg na een prima eerste helft maar ook dat is voetbal. Tranen van verdriet bij de speelsters van RCL die een riante 2-0 voorsprong uit handen gaven en vreugde bij de meiden van Twente die er met de volle buit vandoor gingen. Een verdiende overwinning voor Jong FC Twente na een fascinerende strijd van twee aan elkaar gewaagde kemphanen. Sportief en karaktervol met bovenal uitstekend voetbal.

Meer beelden van RCL tegen Jong FC Twente ziet u hier.

Lees alles over Emma, de Pupil van de Week bij RCL.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: