Berkel degelijk naar winst tegen Sleeuwijk

Berkel boekte een fraaie overwinning tegen Sleeuwijk. Het werd 6-0 na een 2-0 stand bij de pauze. Berkel controleerde het duel in de Tweede Klasse B op Sportpark Het Hoge Land volledig. In het team van Sleeuwijk wat personele problemen maar de jeugdspeelsters deden het uitstekend. De stand was 2-0 bij rust door doelpunten van de debuterende Maureen Stel en een beauty van aanvoerster Lisa Wijnen.

cvv Berkel - vv Sleeuwijk
In het tweede deel scoorde Lindy Hogedoorn twee keer en een inzet van Chantal van Wijk werd onfortuinlijk geraakt door Eva van der Poel. Vlak voor het laatste fluitsignaal van de prima fluitende Gert Piket uit Rotterdam bepaalde Maureen Stel de eindstand op 6-0. Berkel steevast, fier en ongeslagen op kop in de Tweede Klasse B.
cvv Berkel - vv Sleeuwijk
De eerste mogelijkheid was voor Sleeuwijk met een goede pass van Marieke Verhoeven op Prisca Ikink die doelvrouw Yvette Duran gestrekt deed gaan. Het was even slikken voor de meiden van coach Cees Kruys in de druiligere neervallende regen. Het was aftasten maar in de derde minuut kreeg Melanie den Dulk de mogelijkheid om de score voor de thuisploeg te openen. Dat lukte echter nog niet maar de dreiging op de solide vesting van Sleeuwijk werd stelselmatig opgevoerd.

cvv Berkel - vv SleeuwijkBerkel kwam beter in het spel en de debuterende Maureen Stel liet haar aanvallende klasse zien op de rechterflank. In de tiende minuut een goede aanval van de meiden van coach Henk Smits met Daisy Looijen aan de basis. Yvette Schouten kreeg de mogelijkheid op aangeven van Prisca Ikink. Een paar minuten later gevolgd door een vrije trap van Yvette Schouten die net over de deklat zeilde. 
Melanie den Dulk in combinatie met Silvia Boogaard kreeg een mogelijkheid aan de andere kant. Berkel sterk aanvallend met stuwend werk van Isabel Heinsbroek, Sandra Welles en Mara Wensveen. Na een kwartier een uitstekende pass van Lindy Hogedoorn op Maureen Stel echter gelegenheidssluitpost en aanvoerster Angela Kamerman greep goed in.

cvv Berkel - vv Sleeuwijk
In de 17e minuut kwam Berkel op voorsprong. Een prima actie van de balvaardige Melanie den Dulk die listig het leer in de voeten plaatste van de opkomende Maureen Stel die perfect afrondde. Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg die nadrukkelijk de aanval zocht en kansen creëerde. De lat werd getoucheerd door Maureen Stel en dat was de voorbode voor de tweede treffer. Berkel aanvoerster Lisa Wijnen schoot het leer vanaf zo’n slordige 35 meter perfect in de touwen. Een beauty van een doelpunt en Kamerman geheel kansloos.

cvv Berkel - vv Sleeuwijk
Berkel had de regie in handen maar zo af en toe probeerde Sleeuwijk de aanval te zoeken. Soraya van de Bend en Esri Kraaijeveld de gangmakers en aan de andere kant hadden Anouk Rietveld, Judith Pellicaan hun handen vol aan de aanvallende aspiraties van Melanie den Dulk en Lindy Hogedoorn.

cvv Berkel - vv Sleeuwijk
Het licht aan na de warme thee met een aanvallend Berkel dat duidelijk meer wilde. Isabel Heinsbroek brutaal op rechts in combinatie met Maureen Stel met een fraaie actie. In de 55e minuut brak Sleeuwijk gevaarlijk uit met Eva van der Poel en de mee opkomende Janneke Lievaart. Het leer werd net voorlangs geschoten door Esri Kraaijeveld. Geen aansluitingstreffer maar aan de andere kant in de 67e minuut schoot de vrijstaande Lindy Hogedoorn heel verdienstelijk Berkel naar 3-0.
De steeds dreigender wordende wolkenformaties met regen en opkomende wind maar dat deerde Lindy Hogedoorn niet. Schoot zes minuten later wederom met zo’n effectieve droge knal de 4-0 in het net.

cvv Berkel - vv Sleeuwijk
Berkel wilde meer en de aanvallen volgden elkaar in rap tempo op. In de 77e minuut een knappe actie van Chantal van Wijk die een loeihard uithaalde. Het leer caramboleerde via de onfortuinlijke Eva van der Poel in het doel achter de op het verkeerde been staande Angela Kamerman.
Berkel op een riante 5-0 voorsprong en of dat nog niet genoeg was bepaalde Maureen Stel op aangeven van Chantal van Wijk de eindstand in de 87e minuut op 6-0.

cvv Berkel - vv Sleeuwijk
Sleeuwijk speelde met een aantal omzettingen en jeugdspeelsters in het team een leuke partij. Kwam wel tekort tegen dit Berkel maar ook dat is geen schande. Een doelpuntje zat er in de 75e minuut bijna in op een inzet van Prisca Ikink maar de lat de spelbreker in dit sportieve duel.
Berkel stevig op kop in de Tweede Klasse B en nog steeds geen puntenverlies. Coach Cees Kruys tevreden maar weet als geen ander dat het moeilijkste traject nog komt.
Op kop staan en daar blijven zijn twee verschillende zaken waar binnen de club wel anders over wordt gedacht. De ervaren strateeg blijft echter nuchter en met beide benen op de grond. Een juiste visie overigens. Berkel straalde als formatie onder aanvoering van Lisa Wijnen ook die nuchtere gedrevenheid uit. Voor Berkel is het nu iedere week een finale.

Voor meer beelden van het duel tussen Berkel en Sleeuwijk klikt u hier
Lees alles over de geheimen van Pupil van de Week Elsbeth

Comments
One Response to “Berkel degelijk naar winst tegen Sleeuwijk”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. [...] hier het hele verslag en bekijk de foto’s van Gert-Jan van Heijningen. [...]Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: