Berkel in matig duel langs Oostkapelle

Berkel won op Sportpark Het Hoge Land met 2-0 van het Zeeuwse Oostkapelle. En dik verdiende overwinning in een matig duel onder leiding van de prima fluitende Rob Toonssen uit Schiedam. De formatie van coach Cees Kruys liet wel degelijk aanvallend spel zien. De stand bij rust was slechts 1-0 waarbij de verdediging van de Zeeuwse ploeg knap stand hield.

cvv Berkel - vv Oostkapelle
Al vroeg in de wedstrijd was Berkel op voorsprong gekomen via Daphne Godee en de meiden wilden niets liever dan het resultaat veilig te stellen. Dat lukte echter niet.
In de tweede helft opnieuw mogelijkheden voor de thuisploeg waarbij ook de staander werd getest. Het was voor Oostkapelle het signaal de bakens te verzetten en de aanval te zoeken op zoek naar de gelijkmaker. Berkel kreeg daardoor meer ruimte en sloeg toe met een schitterende voorzet van de jarige Kimberley Houwaart die Silvia Boogaard heel fraai in de touwen schoot.  Een verdiende overwinning voor Berkel die steevast de koppositie inneemt in de Tweede Klasse B.

cvv Berkel - vv Oostkapelle
Berkel trad aan zonder de geblesseerde sluitpost Jennifer Gittling. Nader onderzoek is nodig om de juiste vervolgstappen te maken. In het doel stond nu de zwarte panter Yvette Duran. Ook bij Oostkapelle de nodige personele problemen met de nodige omzettingen. Berkel kwam goed uit de startblokken en zette direct al druk op de hechte vesting van de Zeeuwse ploeg.
In de zesde minuut kwam Berkel op voorsprong. Een fraaie pass en Daphne Godee op de rechterflank op snelheid. Vervolgens een schot uit een onmogelijke hoek en doelvrouw Dominique Dingemanse beoordeelde het leer niet correct. De bal schoof zomaar onder haar door de touwen in.

cvv Berkel - vv Oostkapelle
Een 1-0 voorsprong voor de ploeg van Cees Kruys en dat niet geheel onverdiend. Het spel was geheel in handen van de thuisploeg en aanvallend. Oostkapelle daarentegen kon niets anders dan zich verder terugtrekken in verdedigende linies. In de tiende minuut opnieuw Berkel met een fraaie mogelijkheid voor Sandra Welles. Dominique Dingemanse bood echter redding voor de meiden uit de gemeente Veere op Walcheren.
Na een kwartier kwam de ploeg van de coaches Ilona Stouthamer en Robert Marijs iets onder de druk vandaan. Celine Maljaars en Daniëlle Traas met Elianne Touw de initiatiefneemsters met uiteraard aan het roer aanvoerster Inge Lugtenburg.

cvv Berkel - vv Oostkapelle
Powerplay van Berkel met Kimberley Houwaart, Sandra Welles, Lindy Hogedoorn, Romana Basilaris en Daphne Godee. Ook van afstand lukt het de thuisploeg niet een bres te slaan in de solide verdediging van Oostkapelle.
In de 26e minuut een gevaarlijke uitval van de meiden uit Zeeland met op links de snelle Noëlle de Jonge. Het leer werd echter gestopt door sluitpost Yvette Duran.

cvv Berkel - vv Oostkapelle
Berkel bleef met Mara Wensveen, Isabel Heinsbroek, Chantal van Wijk en Romana Basilarus de aanval zoeken maar liep zich stuk op de vestingmuur van Oostkapelle.

In de tweede helft hetzelfde spelpatroon. Oostkapelle werd wel wakker geschud door een knappe actie van Romana Basilaris in de 55e minuut. Basilarus schoot loeihard het leer kletterend op de paal. Oostkapelle verliet de verdedigende stellingen en ging de aanval zoeken voor een beter resultaat. Nicky Riemens en Katja Wattel waren gevaarlijk maar het effect was wel dat Berkel meer ruimte kreeg in aanvallend opzicht.

cvv Berkel - vv Oostkapelle
In de 62e minuut gevaarlijke hoekschoppen van Berkel maar het leverde niet het gewenste resultaat op. Berkel controleerde het spel volledig en was technisch verreweg de betere ploeg maar in de 77e minuut toch een mogelijkheid voor Katja Wattel en vervolgens een hele beste mogelijkheid voor Elianne Touw.
In de 83e minuut dan toch de bevrijdende treffer en de 2-0 voor thuisploeg Berkel.

cvv Berkel - vv Oostkapelle
Goed breed spel met Lindy Hogedoorn op de jarige Kimberley Houwaart die op haar beurt een perfecte pass afleverde op de inkomende Silvia Boogaard. Die schoot vervolgens loeihard het leer met een fraaie curve in het net. Het was de bevrijdende treffer voor de meiden van coach Cees Kruys en het dubbele feest kon een aanvang nemen.

cvv Berkel - vv Oostkapelle
Een verdiende overwinning voor thuisploeg Berkel maar erg gemakkelijk ging het niet. De ruimte te beperkt en bijna gaan doorkomen tegen de stug verdedigende meiden van Oostkapelle. Berkel in technisch opzicht een klasse beter maar het duurde te lang voor de bevrijdende treffer viel. Uiteraard wil ieder team winnen van lijstaanvoerder Berkel en is de weg naar de top nog lang. Wel een duidelijk mentale overwinning met passie.

Meer beelden van het duel tussen Berkel en Oostkapelle ziet u hier
Pupil Babette weet wat ze wil

Comments
One Response to “Berkel in matig duel langs Oostkapelle”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. [...] hier het hele verslag en bekijk de foto’s van Gert-Jan van Heijningen. [...]Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: