Haagse Hout wint bij Wassenaar

Haagse Hout blijft de fiere koploper in de Vierde Klasse A. Op Sportpark Kerkehout was Wassenaar de gastheer voor de ploeg uit Den Haag. Het werd een afgetekende 0-5 overwinning voor Haagse Hout na een 0-1 ruststand. Wassenaar had weinig in te brengen en de spelers van de groen-witte formatie lieten zich gewillig slachtofferen.

Wassenaar - Haagse Hout
Er werd door de prima fluitende leidsman Jack van Egmond zeven gele kaarten en één rode kaart uitgedeeld maar het spelbeeld was sportief. Reguliere overtredingen die werden bestraft en geaccepteerd volgens de reglementen. Voor de statistieken vijf maal geel en één maal rood voor Wassenaar en twee maal geel voor Haagse Hout.

sv Wassenaar - vv Haagse Hout
Wassenaar kreeg in de beginfase via Mike van Hermert een eerste mogelijkheid om de score te openen. In de achtste minuut kwam Haagse Hout op voorsprong. Een hoekschop op rechts werd strak genomen door Pascal Hellingerwerf en in de scrimmage door Dennis Dirksen in de touwen geschoten. Een vroege voorsprong voor Haagse Hout en gezien het spelbeeld van dat moment niet geheel onverdiend.

sv Wassenaar - vv Haagse Hout
De Haagse ploeg liet wel het betere combinatievoetbal zien en zette Wassenaar flink onder druk. Echter de overtuiging om direct verder afstand te nemen was er nu ook weer niet in het heerlijke zonnetje op Sportpark Kerkehout.
In de 24e minuut een uitval van Wassenaar opgezet door James Dhanai en Mark Pen maar het was te vrijblijvend en het evenwicht in het groen-witte team was niet aanwezig.

Wassenaar - Haagse Hout
In de tweede helft wilde Haagse Hout snel deze klus afmaken. Wassenaar onder zware druk en Rutger Ruigrok van de Werve maakte vlak voor de zestien een overtreding in een uiterste poging de stuk voor stuk balvaardige aanvallers van Haagse Hout tot staan te brengen. Geel uiteraard maar de vrije trap van Pascal Hellingerwerf leverde nog niet het gewenste resultaat op.
In de 53e minuut was het Ricardo Over van Wassenaar die met rood mocht vertrekken. Tegen het canvas werken van de doorgebroken Tijrone Leuwol maar ook deze vrije trap leverde de Haagse ploeg niets op. Bijna wel aan de andere kant want Daniël Boers mocht meters maken en kreeg een heel fraaie kans echter doelman Frank Hoogenboom dacht daar net even anders over.

Wassenaar - Haagse Hout
In de 59e minuut was het dan wel raak voor Haagse Hout. Na een fraaie aanval opgezet door Pascal Hellingerwerf en doorgekopt via Abdouallah Tajdirti was het Roel van der Put die de bevrijdende tweede treffer in de touwen schoot. De ban gebroken en bij de thuisploeg ebde het geloof in eigen kunnen zienderogen weg. In de 68e minuut scoorde de ploeg van coach Ruud van Zuijlen opnieuw. Een mooie snelle actie werd bekroond door opnieuw Dennis Dirksen.

Wassenaar - Haagse Hout
Tien minuten later scoorde Pascal Hellingerwerf voor de Vlamenburg bewoners en 0-4 de stand. Wassenaar kreeg nog een mogelijkheid om iets terug te doen al was het maar om de eer te redden. Echter de onfortuinlijke James Dhanai schoot met een fraaie curve over Frank Hoogenboom maar de lat was de spelbreker.
Vlak voor het laatste fluitsignaal van Van Egmond nog een terecht gegeven strafschop die door Richard van Duijghuizen werd verzilverd.

Wassenaar - Haagse Hout
Een hele duidelijke en dik verdiende vijf nul in het voordeel van Haagse Hout dat knap de ranglijst in de Vierde Klasse A aanvoert. Wassenaar was zaterdag niet in staat om collectief de strijd aan te gaan en maakte het de tegenstander speltechnisch wel heel erg makkelijk.

Voor meer beelden van Wassenaar tegen Haagse Hout klikt u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: