RCL overklast Spakenburg

De RCL meiden speelden tegen Spakenburg een prima partij. Wel dankzij de jonge speelsters uit het voormalige vissersdorp aan de Zuiderzee. Die bleven heerlijk ballen waardoor RCL tot 10-2 kon uitlopen. De stand bij rust was 3-2 in het voordeel van de thuisploeg.

RCL MA - Spakenburg MA
Het begon allemaal wel spannend. Spakenburg nu op hoger niveau spelend tegen een solide RCL. De ‘blauwen’ waren wel degelijk gemotiveerd en de ‘roden’ waren dit keer niet de buren maar de Leiderdorpse Racing.
De thuisploeg kwam op Sportpark De Bloemerd prima uit de startblokken. Jill Sanrodji werd in de beginfase al tegen het canvas gelopen en Amber Chaudron schoot net voorlangs. In de vijfde minuut twee prima hoekschoppen van diezelfde Chaudron maar dat leverde nog niets op voor de Racing. In een leuk en levendig duel deelde RCL wel de lakens uit. Een mogelijkheid terloops voor Jill Sanrodji die ook nog niet dat geluk meekreeg. Na elf minuten spel de eerste kans voor Spakenburg met Tessa Nagel die Margriet Kaneyba wegstuurde. Sabina van der Leede greep goed en voorkwam een zeker doelpunt.

RCL MA - Spakenburg MA
Maar in de 14e minuut kwam Spakenburg toch heel brutaal op voorsprong. Een mooie actie van Tessa Nagel en Nadia Hartog. Het was een simpele pass op de vrijstaande Gabi de Graaf die geen fout maakte voor de meiden uit Spakenburg en de ploeg op voorsprong bracht.
Twee minuten later maakte volkomen terecht de Racing gelijk. Shan Bazaz scoorde heel keurig en bracht de teams weer in balans.

RCL MA - Spakenburg MA
Bo Tuinstra kreeg nog een mogelijkheid maar in de 20e minuut scoorde Jill Sanrodji op aangeven van Isabel van Zijp.  Spakenburg counterde wel met Donna Pannekoek en Nadia, Joyce en Chanouk Hartog maar in de afwerking had Margriet Kaneyba geen geluk.
In de 36e minuut werd het 3-1 voor RCL door een doelpunt van Bo Tuinstra. Slechts één minuut later scoorde Spakenburg de aansluitingstreffer en 3-2 de ruststand.

RCL MA - Spakenburg MA

In de tweede helft liepen de meiden van RCL verder uit. Spelvreugde de grote drijfveer en de blauwen bleven ook heel keurig alles in het werk stellen voor een betere stand maar dat lukt niet. In de 49e minuut werd het door Shan Bazar op aangeven van het duo Bo Tuinstra en Jill Sanrodji 4 tegen 2. De wedstrijd was gespeeld en het talrijke publiek kreeg nog zes doelpunten van RCL te zien. Want twee minuten later was het al 5-2. Nu was Bo Tuinstra de maakster. In de 62e minuut een herhaling van de vorige en wederom was het Tuinstra die scoorde.

RCL MA - Spakenburg MA
In de 64e minuut een strafschop voor RCL die werd ingeschoten door Isabel van Zijp.
Weer twee minuten later wellicht de mooiste van de middag en weer die dekselse Tuinstra met de 8-2.
In de 83e minuut nam Emma Verdaasdonk de negende treffer voor haar rekening en nummertje tien werd vijf minuten voor tijd gescoord door Shan Bazaz.

RCL MA - Spakenburg MA
Een ongelijke strijd met uiteraard de geoliede machine van de Racing maar Spakenburg komt terug. Dat verzekerde Margriet Kaneyba met de ingevlochten blauwe lokken de speelsters van RCL. Het is trainen en nog eens trainen maar de blauwen komen eraan. Voor de meiden van RCL een prima cadeau voor de afwezige coach Jeroen Redegeld.

Voor meer beelden van RCL tegen Spakenburg klikt u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: