RCL verslaat Jong Telstar met 2-1

RCL won verdiend van de Jonge Witte Welpen van Telstar/DSS. De eindstand werd 2-1 na een 0-1 stand bij rust. Gedreven en geloof in eigen kracht de drijfveer voor de rood-witte ploeg van coach Janet Griffioen.
In het eerste deel een te laag tempo maar wel een aantal uitgespeelde mogelijkheden voor de thuisploeg om de score te openen. De trage opbouw bij RCL speelde de ploeg uit Velsen/Haarlem in de kaart en de gretige Jonge Witte Welpen namen het heft in handen. Anne-Fleur Duppen scoorde verdienstelijk de openingstreffer.

RCL - Jonge Witte Welpen
In de tweede helft werd het toch menens voor de Leiderdorpse Racing. De achterstand niet volgens het spelbeeld maar dan moet je wel scoren. De snelheid ging omhoog en werd in de eerste fase op de counter gespeeld. Marijke van den Berg scoorde uit een hoekschop van Dominique van Wensveen de gelijkmaker en de ban was gebroken. De spirit ebde weg bij de Jonge Witte Welpen van coach Eline Sol en RCL dicteerde het spel met snel en attractief voetbal. Weer was het Marijke van den Berg die nuchter en gedreven koelbloedig het leer hoog in de touwen schoot. De tweede winst op rij voor de Leiderdorpsen.

In de vierde minuut de kans voor Jill Gotink om de score voor de thuisploeg te openen na prima werk op links van Bianca van der Meer. Even later vette pech voor Nathalie Vosse die na een onschuldige botsing met een gebroken neus noodgedwongen het veld moest verlaten. Myriam van Roeden kwam voor haar in het veld. Het tempo lag laag en Telstar profiteerde daarvan met technisch goed en behendig spel. Een eerste mogelijkheid voor de uiterst balvaardige maar individualistisch ingestelde Cherise Schelts. Aan de andere kant kreeg Noëlle Opdam een mogelijkheid.

De Racing wilde de wedstrijd naar hun hand zetten. Jill Gotink kreeg een mogelijkheid maar sluitpost Daphne van Domselaar zat daar goed tussen. Maar weer zo’n vervelend pech moment. Nu voor Maartje van Haneghem van Telstar die huilend van de pijn de arena verliet. Inge van Niekerk was haar vervangster.
Het duel golfde op en neer maar de Jonge Witte Welpen namen brutaal het initiatief. Eerst Cherise Schelts zelf en in de 25e minuut weer zo’n fraaie actie van Schelts. Nu speelde Schelts het leer op Anne-Fleur Duppen en die maakte geen fout en schoot het leer achter Joyce Norder in de touwen.

Een 0-1 voorsprong voor de Jonge Witte Welpen van Telstar en dat niet geheel onverdiend. De Racing liet zich de kaas van het brood eten door de Welpjes.
Het tempo lag te laag wat juist de jonge technisch begaafde balvirtuozen in de kaart speelde. Nog een mogelijkheid voor Lotte Hopman en opnieuw Cherise Schelts om de score te verdubbelen maar gelegenheids doelvrouw Joyce Norder voorkwam dit.
De Leiderdorpsen kwamen weer terug in het spel en creëerde voldoende mogelijkheden om de stand een ander aanzien te geven. Noëlle Opdam, Jill Gotink en Marijke van den Berg konden het leer niet achter Daphne van Domselaar krijgen. Ook redde Jip van de Nesse nog even terloops op de doellijn.

Jong Telstar op rozen en RCL moest wel uit een ander vaatje gaan tappen om tegen deze hongerige welpjes een vuist te kunnen maken. De Racing wilde bij aanvang van de tweede helft direct al orde op zaken stellen maar Cherise Schelts scoorde nog even terloops in buitenspel positie. Dat feest ging niet door en RCL weer helemaal bij de les. Het tempo ging omhoog wat het spel veel aantrekkelijker maakte met een hoog amusements gehalte. De bakens verzet met snelle counters en daar had de jonge ploeg moeite mee om vooral in het centrum de juiste taken uit te voeren.
Noëlle Opdam snel op rechts en Bianca van der Meer op links. Prima aanvalsgolven en de Jonge Welpen onder druk. Nog een mogelijkheid voor Myriam van Roeden die heel brutaal zich voorin manifesteerde.

In de 63e minuut kwam de Racing langszij. Een hoekschop op rechts die werd genomen door Dominique van Wensveen werd eerst vol op de paal gekopt door Marijke van den Berg. De terugspringende bal werd in de heksenketel van speelsters koelbloedig door diezelfde Van den Berg heel nuchter ingeschoten.
De dik verdiende gelijkmaker en een bevrijdend doelpunt. Een zichtbare last viel van de rood-witte ploeg af alhoewel Joyce Norder aan de andere kant op een kopbal van Anne-Fleur Duppen wel even gestrekt redding moest bieden.

RCL dicteerde nu het spel met knap opbouwend spel vanuit de achterste linie. Nuchter en gedreven als volwaardige politici op resultaat spelend. De ploeg wilde geen genoegen nemen met een puntendeling dat was wel duidelijk uit het spel te halen.
In de 71e minuut was het opnieuw Marijke van den Berg die flegmatiek en kalm met haar linker voet het vonnis velde. Goed werk trouwens van Myriam van Roeden en Noëlle Opdam die de voorbereiding van dit schitterende doelpunt voor hun rekening namen.
De wedstrijd was gespeeld en ondanks het rondspelen van het leer bij Telstar was de spirit bij de jonge meiden weggeëbd. Sabine Verheul en Geke Maat hielden de gelederen gesloten en de allerlaatste kans was net als de eerste van de wedstrijd voor Jill Gotink.

RCL - Jonge Witte WelpenVerdiende overwinning voor het Leiderdorpse RCL op de gretige Jonge Witte Welpen van Telstar. In de eerste helft een prima doelpunt van Anne-Fleur Duppen die Telstar op voorsprong bracht. De ploeg van coach Eline Sol bepaalde twintig minuten lang het spelbeeld. Na afloop was de coach van Jong Telstar niet zozeer teleurgesteld in het resultaat maar wel over het vertoonde spel wat volgens Sol ver onder het kunnen lag.

In de tweede helft had de Leiderdorpse Racing de regie in handen. De meiden van coach Janet Griffioen streden met flair en gedrevenheid en boekten de tweede overwinning op rij. De winnende coach was natuurlijk uiterst content met deze uitslag maar ook in de veerkracht van haar meiden die ze stuk voor stuk complimenteerde.
Doelpuntenmaakster Marijke van den Berg was de nuchterheid zelve. Staat nog steeds met beide benen op de grond maar memoreerde wel dat er veel meer mogelijkheden in het team aanwezig is waarvan ze dankbaar deel vanuit maakt. Een kwestie van tijd volgens Van den Berg.