RCL en Jong PEC Zwolle delen de punten

Spannend en leuk duel tussen RCL en Jong PEC Zwolle. In de eerste fase van de wedstrijd sterk positiespel afgewisseld met snelle counters van de meiden van coach Marino Promes uit Zwolle. Dat spel werd beloond met twee fraaie doelpunten. RCL kwam terug en scoorde voor rust de aansluitingstreffer.
Na de thee kwam de thuisploeg van coach Janet Griffioen sterk terug. Het tempo omhoog en de achterstand werd omgezet in een voorsprong van 3-2. Zeven minuten voor tijd maakte PEC Zwolle gelijk. 
Een juiste uitslag gezien het verloop van de wedstrijd met het daarbij behorende spelpatronen.

RCL - Jong PEC Zwolle
Scheidsrechter Brenkman liet verstek gaan en Wentholt zijn vervanger. Zag zo af en toe wel iets over het hoofd maar dat mocht de sportieve pret niet drukken. De eerste mogelijk van de wedstrijd kwam op naam van Noëlle Opdam van RCL die sluitpost Carmen Molenkamp van PEC Zwolle op de proef stelde. In de zesde minuut kwam PEC Zwolle op voorsprong. Een diepe snelle bal en Lauri Weijkamp schoot onberispelijk raak.
PEC Zwolle combineerde beter en was alert met prima positiespel om dan vervolgens de diepe bal te spelen.

RCL - Jong PEC Zwolle
De verdediging van de Leiderdorpse Racing had daar geen enkel vat op. PEC Zwolle speelde onbevangen met lef en power terwijl RCL achter de feiten aan hobbelde. Wel kregen de RCL voorwaartsen een paar mogelijkheden zoals met Bianca van der Meer en Noëlle Opdam. Aan de andere kant de strakke hoekschoppen van Jara Hoopman die voor gevaar zorgde in de defensie van de Racing. De wedstrijd werd trouwens wel gekenmerkt door vele langdurige blessurebehandelingen in de overigens sportieve strijd.

RCL - Jong PEC Zwolle
Anouk Borgman schoot van afstand over maar in de dertigste minuut was het weer raak voor de ploeg uit Zwolle. Een beauty van de jonge Sabine Gerrits die met een strakke volley van 25 meter raak schoot.
Vier minuten later scoorde RCL de aansluitingstreffer. Een prima aanval door Dominique van Wensveen opgezet die op rechts Noëlle Opdam wegstuurde. Die zette strak voor op de inkomende Romy Siera en die maakte geen fout.

RCL - Jong PEC Zwolle
Het duel kon iedere kant opgaan want ook Jill Gotink verscheen zomaar geheel vrij voor Carmen Molenkamp. Maar de gelijkmaker viel niet.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met een controlerend PEC Zwolle. Maar die voorwaartsen liepen zich vast op de hechtte Racing verdedigsters en de schoten van afstand leverden geen gevaar op.
 Het spelbeeld kantelde volledig na ongeveer een kwartier spelen in die tweede helft. De Racing nam duidelijk geen enkel genoegen met de achterstand. Het tempo ging aanzienlijk omhoog en RCL zette nu PEC Zwolle volledig onder druk. Kansen wel degelijk en ook een gele kaart voor Wenke Stedehouder wegens het wegtrappen van de bal naar een tegenstandster.

RCL - Jong PEC Zwolle
In de 66e minuut kwam RCL volkomen verdiend langszij. Het was Riejette de Roo die met een wervelende actie al slalommend door de verdedigingslinies liep en heel keurig scoorde.
PEC Zwolle de weg kwijt en twee minuten later sloeg RCL opnieuw toe. Een crosspass van Romy Siera op Noëlle Opdam die prima uithaalde en ook met een schitterende volley doel trof om vervolgens Carmen Molenkamp de gang naar het net te laten maken.

RCL - Jong PEC Zwolle
Een op dat moment verdiende voorsprong voor de Racing die opportuun aanvallend speelde. Kansen om van te watertanden met Solange de Smit en Sabine Verheul.

RCL - Jong PEC Zwolle
In de 83e minuut scoorde Britt Veldman voor PEC Zwolle met een droge knal in de uiterste hoek. In de laatste fase was Romy Siera er wel heel dichtbij om alsnog de winst thuis te houden.

Maar 3-3 was de juiste uitslag van een leuk duel waarmee iedereen wel kon leven. Een sterke start van PEC Zwolle en in het tweede deel was het de thuisploeg die de lakens uitdeelde.

Voor meer beelden van RCL tegen Jong PEC Zwolle klikt u hier.
Lees alles over Stella. RCL’s Pupil van de Week.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: