Granuleren bij Frans Penning

In het atelier van de Leidschendamse edelsmid Frans Penning wordt komende zaterdag het eerste deel van de workshop Granuleren gehouden. Doel is uiteraard om zelf de technieken van het granuleren onder de knie te krijgen. De begeleiding van deze workshop is in vertrouwde handen van de Arnhemse edelsmid Mick de Bruijn en Frans Penning.

Workshop Granuleren
Bij het edelsmeden geldt de granulatietechniek als een van de meest complexe procedés. Nauwkeurigheid niet alleen bij het vervaardigen van de minuscule granules van zilver of goud maar ook bij de samenstelling van de noodzakelijke chemische stoffen.
De Etrusken waren in de periode van de 7e tot de 5e eeuw voor Christus vakmensen op het uitoefenen van deze specifieke verfijnde techniek van het goud- en edelsmeden.


Het vervolg van de workshop is volgende week zaterdag waarbij verder wordt ingegaan op de hechting zonder gebruik te maken van soldeer.  Tevens komen dan de afwerkingstechnieken aan bod.

Workshop Granuleren
Een folder met algemene informatie over de cursus Edelsmeden en de diverse workshops kan worden aangevraagd via het inspreken van uw gegevens op telefoonnummer 070 – 320 06 63.

Meer beelden ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: