Berkel opent met zevenklapper tegen DWO

Berkel opende dit seizoen sterk in de Tweede Klasse B. Het werd een heuse zevenklapper in de derby tegen promovendus DWO uit Zoetermeer. De ploeg van coach Dennis Blijleven hield het zestig minuten vol maar in het de resterende dertig minuten sloeg Berkel keihard en genadeloos toe. De meiden van coach Cees Kruys scoorden zeven doelpunten die stuk voor stuk bijzonder fraai waren. Een dik verdiende overwinning voor Berkel tegen een moedig strijdend DWO.

Berkel - DWO
Het Zoetermeerse DWO had nog slechts twee wedstrijden gespeeld en om dan al direct tegen de nu al gedoodverfde titelkandidaat Berkel aan te treden viel vooraf al zwaar. Dat waren de geluiden in het Zoetermeerse kamp.
 In de eerste helft hield DWO Berkel knap op de gelijke brilstand. In de beginfase waren de kemphanen wel degelijk aan elkaar gewaagd. Berkel scherper en uiterst geconcentreerd maar DWO verdedigde knap. In de zesde minuut Chantal van Wijk van afstand en drie minuten later Kimberley Houwaart die goed doorkwam maar sluitpost Lindsay Maaskant hield stand.

cvv Berkel - sv DWO
Na twaalf minuten spel vette pech voor Annemieke Hendriks die met een enkelblessure vroegtijdig de arena noodgedwongen moet verlaten. Jeanine Kloots was haar vervangster. Berkel controleerde het spel volledig en liet de bal het werk doen tegen de wind in. Mooie acties op rechts van Daphne Godee en op links Melanie den Dulk. DWO profiteerde niet van diezelfde wind en uit stilstaande momenten. Vrije trappen van aanvoerster Monique van Swieten leverden niet het gewenste resultaat op en in de 30e minuut had Sibel Topuz meer uit de aanval kunnen halen. In de laatste fase gingen de sluizen nog even open en een enorme regenbui hield de hoofden van de meiden koel.

Sandra Welles haalt met links uit en gaat scoren in het duel tussen Berkel en DWO
In de begin van de tweede helft het meest schitterende nazomerweer met een lekker zonnetje. Een prima actie van Daphne Godee op rechts maar nog geen doelpunt voor de ploeg van Cees Kruys. De druk werd wel degelijk opgevoerd en het zou slechts een kwestie van tijd worden.
In de 61e minuut was het Sandra Welles die Berkel de juiste weg wijst naar de target. Een hele fraaie goal en de combinatie die eraan vooraf ging was ook om van te smullen. Al met al een dik verdiende voorsprong. De standvastige meiden als Camilla van der Borg, sluitpost Lindsay Maaskant en Femke Larooij waren verslagen en de energie ebde weg.

Berkel - DWO
Drie minuten later was het Romana Basilarus die snel en listig profiteerde van een twijfelmoment achterin bij de Zoetermeerse formatie. Een beauty was dit zeker maar er kwam nog meer.
In de 69e minuut weer zo’n bijzonder moment van de koelbloedige Sandra Welles. Uit een hoekschop van rechts werd het leer direct in de touwen geschoten. Grote klasse en Lindsay Maaskant had geen schijn van kans. De 3-0 een feit en zo te zien op de beelden de kas weer aardig gespekt.

De koele killer Sandra Welles slaat toe bij Berkel - DWO. Direct uit een hoekschop het net in.
In de laatste tien minuten ging het wel heel erg snel. In de 82e minuut weer zo’n uitzonderlijk doelpunt van Sandra Welles en een exacte kopie van dertien minuten daarvoor. Ook weer uit een hoekschop op rechts en de indraaier verdween hoog in het net. De premie werd in een ontspannen onderonsje wel even snel verdubbeld.

Isabel Heinsbroek haalt uit en scoort de 6-0 in de derby van Berkel tegen DWO
Twee minuten later was het de beurt aan Isabel Heinsbroek die van afstand knap uithaalde en het net deed bollen.
De 41e en voorlaatste minuut waren gereserveerd voor Silvia Boogaard die met twee schitterende doelpunten haar rentree vierde in het keurkorps van Cees Kruys.

Berkel - DWO met de 7-0 in de maak van Silvia Boogaard
Een ongelijke wedstrijd tussen twee strijdende elftallen uitgedrukt in zeven doelpunten verschil. Berkel speelde keurig de bal rond in de eerste fase en sloeg in het laatste deel genadeloos toe. DWO kwam inzicht en spelminuten te kort om het Berkel echt moeilijk te maken. Als het ritme en conditie op peil is een ploeg die nog voor verassingen kan zorgen in de Tweede Klasse B.
Berkel liet met sprankelend en doortastend voetbal wel zien wat het doel is van dit nog prille seizoen. Maar coach Cees Kruys weet ook dat deze competitie nog maar net is gestart. Voor nu het feestje om maandag weer als echte fitness stunters supercool te gaan trainen.

Meer beelden van het duel tussen Berkel en DWO ziet u hier.

Lees alles over Eefke, Berkel’s Pupil van de Week

Comments
One Response to “Berkel opent met zevenklapper tegen DWO”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. [...] hier het hele verslag en bekijk de foto’s van Gert-Jan van Heijningen. [...]Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: