Rhoon en WVC strijden om des keizers baard

Onduidelijkheid troef bij het KNVB bekerduel tussen Rhoon en de Weteringse Voetbal Combinatie uit Roelofarendsveen. Leidsman Stefan van Krimpen uit Barendrecht was door de KNVB niet op de hoogte gebracht dat Rhoon door diezelfde voetbalbond vrijdag uit het bekertoernooi was gezet. Maar ook anderzijds stond het duel nog steeds in officiële rubrieken vermeld.
vv Rhoon - Weteringse Voetbal Combinatie
Het bekerduel tussen beide teams werd nu een vriendschappelijke ontmoeting onder de perfecte leiding van diezelfde Van Krimpen. Voor WVC als (Eerste Klasse) zondagclub altijd heel moeilijk om op zaterdag speelsters te mobiliseren maar de aanstormende talenten mochten nu van coach Eric van der Krans hun opwachting maken.
Deden dat wel met verve maar het Rhoon van coach Sanne Dekkers had duidelijk als voormalige Hoofdklasser zaterdag meer ervaring. Maar ook de nieuwe speelsters pasten zich perfect aan in het positiespel. Na een 3-0 ruststand liep Rhoon uit naar 7-1.
Voor den keizers baard maar beide coaches waren wel een stuk wijzer geworden.

vv Rhoon - Weteringse Voetbal Combinatie
Rhoon met onder meer Claire van Vliet, Daniëlle Schenk, Jamie van Rijsbergen en Annemieke van Elleswijk in de mix met de meer ervaren speelsters. Na een aarzelend begin liep dat toch prima. Na vier minuten scoorde Kim Akkermans met een fraaie dropvolley vanaf zo’n twintig meter waarop gelegenheidsdoelvrouw Lieske de Gelder geen schijn van kans kreeg. 1-0 voor de thuisploeg dat net daarvoor goed wegkwam met een actie van Marinka van Scheppingen net voorlangs.
De meiden van coach Eric van der Krans met Nienke Bakker, Loes van de Zwet, Nina Hoogenboom en Merel Roos in de ploeg openden bekwaam met twee mogelijkheden voor Renee van Veen. In de zesde minuut een schot voorlangs en drie minuten later werd de deklat vol geraakt.

vv Rhoon - Weteringse Voetbal Combinatie
Een levendig duel met mogelijkheden aan beide kanten. Na een half uur spel trok Rhoon het spel naar zich toe. De rood-witte thuisploeg oogde fysiek wat sterker maar speelde bovenal het spel iets slimmer. In de 37e minuut scoorde Nancy Leidekker direct uit een hoekschop op links. Had daarvoor nog wel de medewerking nodig van sluitpost Lieske de Gelder die eigenhandig het allerlaatste zetje gaf. Een fraai doelpunt van Leidekker. Twee minuten later werd het 3-0 in het voordeel van Rhoon. Een prima aanval met een splijtende voorzet van Tamara Collé op de inkomende Daniëlla Schenk die het leer in de touwen schoot.

vv Rhoon - Weteringse Voetbal Combinatie
Veel wisselingen in beide teams bij aanvang van de tweede helft. Dat was juist de bedoeling om in speltechnisch opzicht concepten uitvoerbaar te maken. Bij Rhoon kwam Claire van Vliet even proeven maar die is de eerste drie maanden niet beschikbaar. Werkzaamheden in een heel ver land.
Bij WVC was het nu Kelly van der Tang die onder de lat mocht plaatsnemen. Deed dat stoïcijns en op karakter na de blessure die ze al vroeg opliep.
De jonkies van Eric van der Krans deden het goed maar Rhoon kwam op stoom. In de 56e minuut was het Daniëlla Schenk die opnieuw scoorde na weer zo’n fraaie voorzet van Tamara Collé.

vv Rhoon - Weteringse Voetbal Combinatie
Drie minuten later scoorde Patty Damsma het mooiste doelpunt van de middag. Aanstormend en zwierend op rechts om dan met een perfecte volley als een echte parachutist exact het leer over iedereen heen te laten vliegen. Vervolgens de curve mee te geven om in de verste hoek hoog in de touwen neer te laten komen. Een deskundig berekende landing van het leer en Damsma was er maar wat blij mee.
WVC deed er van alles aan om erger te voorkomen. Bleef voetballen voor een beter resultaat. Leuke duels trouwens tussen Ilse Baak en Patty Damsma, de meiden met iets meer ervaring op de groene grasmat. Maar ook Loes van de Zwet, Margot van Veelen, Marinka van Scheppingen, Nina Hoogenboom, Merel Roos, en Renee van Veen lieten wel zien meer in hun mars te hebben.

vv Rhoon - Weteringse Voetbal Combinatie
Claire van Vliet schoot een aantal keren over en tevens kreeg Daniëlla Schenk een uitgespeelde mogelijkheid. Haar inzet ging echter aan de verkeerde kant van de staander over de achterlijn. De 6-0 werd in de 70e minuut gescoord na goed doorgaan door Tamara Collé. Rhoon kreeg meer mogelijkheden maar Kelly van der Tang greep op een inzet van Claire van Vliet uitstekend in. Daarnaast werd aan beide kanten de lat nog geraakt. Daniëlle Schenk voor Rhoon en Britt Klein voor WVC.

vv Rhoon - Weteringse Voetbal Combinatie
In de 80e minuut dan toch de dik verdiende tegentreffer voor WVC. Een prima opbouw van achteren uit met natuurlijk Ilse Baak aan het roer. Die stuurde Renee van Veen weg en Nienke Bakker maakte het onberispelijk af. Sluitpost Lisette Snel had geen enkele kans.
Annemieke van Elleswijk bepaalde de eindstand in de 85e minuut op 7-1. Die speelde zichzelf vrij en maakte geen fout en scoorde de zevende voor Rhoon.

vv Rhoon - Weteringse Voetbal Combinatie
Een levendig leerzaam duel tussen Rhoon en WVC. Beide ploegen goed aan het werk, ieder op hun eigen niveau. Een goede opbouwfase voor de aanvang van de competitie in het komend weekend. Voor een zondagclub is het altijd problematisch om op zaterdag te spelen vanwege de personele invulling. Met de aanstormende talenten uit de gemeente Kaag en Braassem een goede leerschool.
Bij Rhoon breek het zonnetje in volle omvang weer door. Duidelijke concurrentie op diverse belangrijke posities in de strategie van het spelletje voetbal. Wij zijn reuze benieuwd naar de eerste uitslagen van de diverse competities.

Voor meer beelden van Rhoon tegen WVC klikt u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: